Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Παρουσίαση: σκάφος Karnic 22SR

29 Αυγούστου, 2018

Παρουσίαση: σκάφος Karnic 22SR

Η Karnic συνεχίζει να εµπλουτίζει την γκάµα της µε σκάφη εξαιρετικής σχεδίασης που διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλα τα επίπεδα. Το νέο της µοντέλο, Karnic 22SR διαθέτει σπορ γραµµή και απευθύνεται σε όσους αναζητούν για τις θαλασσινές εξορµήσεις τους ένα σκάφος µε κάποιες δυνατότητες ενδιαίτησης που δεν θα «ξεφεύγει» σε µέτρα.

Οι προγραµµατισµένες δοκιµές του πρωτότυπου µοντέλου 22SR, τελείωσαν στα τέλη Νοεµβρίου, και έτσι από τις αρχές του ∆εκέµβρη άρχισε η παραγωγή. Αυτή σύµφωνα µε τον κ. Καραολή, ιδιοκτήτη και διευθύνων σύµβουλο του Κυπριακού ναυπηγείου, είναι µία πάγια τακτική. Όλα τα σκάφη έχουν µία συγκεκριµένη διαδικασία που ξεκινά από τον σχεδιασµό µε ειδικά προγράµµατα CAD-CAM και φτάνει στα τελικά τεστ µε κινητήρα στην θάλασσα, δοκιµάζοντας προπέλες, το σωστό ύψος του κινητήρα και όλα όσα είναι χρήσιµα ώστε το τελικό σκάφος να είναι πραγµατικά έτοιµο για το πρώτο ταξίδι του. Αυτό ίσως θεωρείται αυτονόητο από κάποιον που δεν γνωρίζει, όµως στις περισσότερες περιπτώσεις η ευθύνη για την σωστό ύψος του κινητήρα ή την προπέλα πέφτει συνήθως στον αγοραστή ο οποίος αναγκάζεται να δαπανήσει αρκετά χρήµατα σε δοκιµές προπελών ή σε κάποιο µηχανικό για να στήσει σωστά το σκάφος του.

Το νέο µοντέλο 22SR ξεχωρίζει µε την επιθετική σπορ γραµµή για την οποία δεν «θυσιάζεται» χώρος στο κατάστρωµα. Απεναντίας η λειτουργικότητα και η άνεση του πληρώµατος είναι το ζητούµενο πάνω στο οποίο σχεδιάζεται το τελικό design. Η «σπαθάτη» γραµµή εξωτερικά δεν δείχνει τον εσωτερικό όγκο της καµπίνας. Εκεί βρίσκεται ο αρκετά µεγάλος καναπές σχήµατος U στον οποίο µπορούµε να καθίσουµε άνετα αφού διαθέτει το κατάλληλο ύψος. Κάτω από τα µαξιλάρια υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι ενώ µε τα πρόσθετα µαξιλάρια µετατρέπεται όλο το εσωτερικό σε ένα µεγάλο κρεβάτι. Στο cockpit το ταµπλό είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό! Η σχεδίαση του επιτρέπει την τοποθέτηση των οργάνων του κινητήρα, ραδιοcd, και χωνευτή ηλεκτρονική συσκευή. Το τιµόνι, οι ασφαλειοδιακόπτες, το ψηλό παρµπρίζ και όλα τα αξεσουάρ είναι υψηλής ποιότητας, ανεβάζοντας την αισθητική και την αίσθηση πολυτέλειας.

Η έµφαση στην λεπτοµέρεια είναι αντιληπτή και από τον ειδικό χώρο για smart phone που υπάρχει δίπλα στο ταµπλό, και κλείνει µε πολυεστερικό καπάκι, για να το διατηρήσουµε στεγνό και στην θέση του σε οποιαδήποτε καιρικές συνθήκες και αν βρεθούµε. Για το κάθισµα των κυβερνήτη – συγκυβερνήτη έχουµε δύο επιλογές, η έκδοση Weekender στην πλάτη του διαθέτει εστία µαγειρέµατος και νεροχύτη, ή η απλή µε δύο πλήρως ρυθµιζόµενα περιστρεφόµενα καθίσµατα. Πιο πίσω ο καναπές της πρύµνης είναι ιδιαίτερα «πολυµορφικός» και µεταβάλλεται ανάλογα τις ανάγκες µας. Στα δεξιά του υπάρχει πορτάκι που οδηγεί στην σκάλα µπάνιου, το µαξιλάρι αφαιρείται, και έτσι ο διάδροµος παραµένει καθαρός. Μπροστά από τον καναπέ τοποθετείται τραπεζάκι και µε το προσθαφαιρούµενο πλευρικό µαξιλάρι ο καναπές επεκτείνεται σε σχήµα L. Η κατασκευή παραµένει στα γνωστά πρότυπα της Karnic µε ειδικό foam στα στεγανά, και ένα ενιαίο δέσιµο της γάστρας όπου προσφέρει µηδενική ακαµψία και ιδιαίτερη αντοχή. Με το 22SR η Karnic δείχνει για µία ακόµη φορά την υψηλή τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει στην µελέτη, σχεδίαση και κατασκευή νέων µοντέλων διατηρώντας ένα υψηλό επίπεδο που την έχει κάνει να ξεχωρίσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (και όχι µόνο).

Πληροφορίες:

  • Ελλάδα: Zaggas Marine, email: info@zaggasmarine.gr, τηλέφωνο: +30 2310692 899
  • Κύπρος: Karnic Powerboats, τηλ.: 00357 25399911

Tags
Πολυεστερικό Σκάφος KARNIC Παρουσίαση Σκάφους Καμπινάτα σκάφη Karnic 22SR
Comodo SSL