Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Ποιοι ξεχώρισαν την 1η ημέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας στη Πορτογαλία - Αποτελέσματα

9 Σεπτεμβρίου, 2018

Ποιοι ξεχώρισαν την 1η ημέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας στη Πορτογαλία - Αποτελέσματα

XXXI CMAS World Spearfishing Championship 2018 | 8 September 2018 | Sagres, Portugal | Αποτελέσματα πρώτης ημέρας

Στις 16:00 του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υποβρύχιας Αλιείας στη Πορτογαλία. Οι αθλητές με τα ψάρια τους έφτασαν στη μαρίνα Σάγκρες, και αφού τα παρουσίασαν στο κόσμο που βρισκόταν εκεί, τα έκλεισαν και τα παρέδωσαν στον αλυτάρχη για το ζύγισμα. Τα αποτελέσματα βγήκαν μετά από ένα «μαραθώνιο» ζύγισμα που ολοκληρώθηκε στις 12:00 το βράδυ και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν μία ώρα μετά! (θα τα βρείτε παρακάτω).

Το περιοδικό Boat & Fishing βρίσκεται στη Πορτογαλία να στηρίξει την Ελληνική και την Κυπριακή ομάδα, μάλιστα, είναι ένα από τα τρία περιοδικά (και το μοναδικό έντυπο) παγκοσμίως που ήρθε να καλύψει το γεγονός και να εκπροσωπήσει την χώρα του!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των αγωνιζόμενων πρόκειται για ένα διαφορετικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, γιατί εδώ οι συνθήκες που περιγράψαμε στο προηγούμενο άρθρο (Συμμετοχές και συνθήκες που επικρατούν στα νερά της Πορτογαλίας) χρειάζονται στρατηγική και ταχύτητα.

Μετά από Τελετή Έναρξης την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στο κέντρο του Sagres, καθώς και την παρέλαση ομάδων, η βραδιά κατέληξε σε μία όμορφη βραδιά cocktail, σε ένα κάστρο με φόντο τον ατλαντικό και το φάρο του Cabo de São Vicente (το ακρωτήριο του Αγίου Βικεντίου), το νοτιοδυτικότερο άκρο της Ευρώπης.

Οι 74 αθλητές από 24 χώρες, βρέθηκαν από τις 8:00 το πρωί στα σκάφη τους μπροστά από τη μαρίνα Sagres, και η εκκίνηση δόθηκε στις 10:00 με μία καθυστέρηση της μίας ώρας μέχρι όλοι να βρουν τα σκάφη τους.

Η λήξη της πρώτης μέρας του αγώνα – τα αποτελέσματα – το ζύγισμα
Με τον καιρό σύμμαχο, αλλά και το μέρος το οποίο πραγματικά έχει πολλά ψάρια, και ιδίως άσπρα σε τεράστια μεγέθη (σαργούς, κεφάλους, σάλπες κλπ) οι περισσότερες ομάδες βγήκαν με μία αξιόλογη ψαριά.

ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ:

Φυσικά η Πορτογαλία ξεχώρισε, αφού γνώριζαν καλά την περιοχή αλλά και την τακτική που θα έπρεπε να ακολουθήσουν. Έτσι οι André και Pedro Domingues θα πάρουν 2η και 3η θέση και ο Jody Lot την 5η θέση ανεβάζοντας την Πορτογαλία σαν βασικό διεκδικητή του παγκόσμιου τίτλου.

Τη μεγαλύτερη όμως βαθμολογία της ημέρας θα πάρει ο Xavier Blanco, αθλητής της Ισπανίας, όπου μαζί με τους Sergio Dejulian και Angel Lopez Cid (6η και 7η θέση) θα κρατήσουν την Ισπανία στη δεύτερη θέση.

Ο Κύπριος παγκόσμιος πρωταθλητής Γιώργος Βασιλείου, έδειξε για μία ακόμη φορά τις δυνατότητες του συγκεντρώνοντας 35 ψάρια όπου βαθμολογικά θα τον ανεβάσουν στη 4η θέση! Μαζί με την βαθμολογία των Στέλιο Γιάγκου και Ηλία Λιασή η Κύπρος για την πρώτη ημέρα θα βρεθεί στη 8η θέση.

Οι Έλληνες αθλητές κατάφεραν να κρατήσουν την Ελλάδα στην 6η θέση! Ο Τάσης Περούλης με μία εξαιρετική ψαριά βρέθηκε στη 12η θέση, ο Γιάννης Ρίγκας στη 18η και ο Κώστας Μακρής στη 26η θέση!

Αυτά μέχρι σήμερα, Κυριακή, και λίγο πριν οι ομάδες βγουν από την δεύτερη ημέρα αγώνα!

Τα αποτελέσματα, φωτογραφίες, βίντεο αλλά και όλο το ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί στη σελίδα www.boatfishing.gr αλλά με συνεχής ενημερώσεις στο facebook στο www.facebook.com/boatfishing

Για να σας έρχονται οι ενημερώσεις κάντε τα 2 απλά βήματα

🖥 Ρύθμιση από τον #υπολογιστή 💻:
1⃣ Στη σελίδα μας στο Facebookwww.facebook.com/boatfishing, επιλέξτε το «Ακολουθείτε» (ή «Following» αν έχετε ρυθμίσει αγγλικά)
2⃣ και μετά, το «Να εμφανίζονται πρώτα» (ή «See First» αν έχετε ρυθμίσει αγγλικά)!

Εναλλακτικά, μπορείτε να το ρυθμίσετε από το κινητό:

Ρύθμιση από το #κινητό:
1⃣ Στη σελίδα μας στο facebookwww.facebook.com/boatfishing, επιλέγετε τις τρεις τελείες που είναι πάνω δεξιά.
2⃣ Από το μενού επιλέγεται το «Ακολουθείτε» (ή «Following»), και έπειτα το «Να εμφανίζονται πρώτα» (ή «See First»)

Tags
Πορτογαλία Ψαροτούφεκο Αγώνες Υποβρύχιας Αλιείας Αγώνας Ψαροτούφεκου Εθνική Ομάδα Παγκόσµιο Πρωτάθληµα Υποβρύχιας Αλιείας CMAS
Comodo SSL