Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Πόσα θα δίνατε για ένα διαμέρισμα στο μεγαλύτερο superyacht του κόσμου;

18 Μαΐου, 2022

Πόσα θα δίνατε για ένα διαμέρισμα στο μεγαλύτερο superyacht του κόσμου;

Το Somnio είναι μία ολόκληρη πλωτή πολιτεία στην οποία μπορεί κάποιος να αγοράσει το δικό του διαμέρισμα και να γυρίσει τον πλανήτη μέσα στην απόλυτη χλιδή. Και χωρίς το άγχος του ΕΝΦΙΑ.

Τον τελευταίο καιρό, με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία, βλέπουμε συχνά στις οθόνες μας διάφορα μεγάλα σκάφη τα οποία ανήκουν σε Ρώσους ολιγάρχες που υπόκεινται στις κυρώσεις των Δυτικών. Αυτό όμως που σας παρουσιάζουμε εδώ είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο και πέρα από ότι γνωρίζατε μέχρι σήμερα. Όχι μόνο σε κόστος αλλά και στην χρήση του.

Πρόκειται για ένα σκάφος που ναυπηγείται αυτόν τον καιρό στη Νορβηγία, με το κόστος του να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Με μήκος στα 222 μέτρα, είναι με διαφορά το μεγαλύτερο yacht του κόσμου. Όμως το ενδιαφέρον δεν σταματά εκεί.

Στην ουσία η εταιρία δημιουργεί μία νέα χρήση για τέτοιου είδους σκάφη, αφού προωθεί την αγορά διαμερισμάτων σε αυτό. Στην ουσία πρόκειται για μία πλωτή πολιτεία στην οποία οι ακραία πλούσιοι θα μπορούν να αγοράσουν τον δικό τους χώρο ώστε να απολαμβάνουν την μέγιστη χλιδή στα ταξίδια τους.

Όταν θα είναι έτοιμο το 2024 θα διαθέτει 39 υπερπολυτελή διαμερίσματα με το μικρότερο από αυτά να είναι στα 182 τετραγωνικά μέτρα και το μεγαλύτερο στα 963 τετραγωνικά μέτρα.

Το πιο φθηνό από αυτά θα κοστίζει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η τεράστια “μεζονέτα” των περίπου 1.000 τετραγωνικών θα ξεπερνά σίγουρα τα 100 εκατομμύρια.

Και αυτές είναι οι λεγόμενες “τιμές τιμοκαταλόγου” καθώς ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να επιλέξει τον εξοπλισμό και τον διάκοσμο με βάση το γούστο και την οικονομική του επιφάνεια. Όλα τα διαμερίσματα διαθέτουν δική τους πισίνα, τζακούζι και κάθε άνεση που μπορεί να βάλει ο νους σας. Ακόμα και κελάρι για τα κρασιά των ιδιοκτητών.

Πηγή: www.newsauto.gr

Tags
Yachting Yachts Superyacht Διαμέρισμα σε Yacht
Comodo SSL