Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Χρήστος Βερούχης

Ψάρεμα απίκο: Κατασκευή για μίζερα τσιμπήματα

29 Απριλίου, 2021

Ψάρεμα απίκο: Κατασκευή για μίζερα τσιμπήματα

Υπάρχουν φορές που τα ψάρια τσιµπούν το δόλωµά µας αρκετά µίζερα στα ψαρέματα απίκο και -ειδικά όταν ψαρεύουµε αρκετές ώρες- η ανίχνευση των τσιµπιών δεν είναι εύκολη υπόθεση γι’ αυτό θα σας παρουσιάσω μια κατασκευή.

Κι ενώ στο ψάρεµα από βράχια αυτό το φαινόµενο δεν είναι έντονο, στα λιµάνια όπου συχνάζουν οι κέφαλοι µε τα µίζερα πιπιλίσµατα του δολώµατος, χρειάζεται να κάνουµε κάτι ώστε να «ενισχύσουµε» κατά κάποιο τρόπο οπτικά αυτές τις «αδύναµες» τσιµπιές.

Μια εύκολη κατασκευή πραγµατοποιείται µε τη χρήση χοντρού λάστιχου, τα «αυτάκια» όπως πολλοί τα αποκαλούν. Εδώ οι τσιµπιές διακρίνονται από την ένωση των δυο άκρων, και όχι από το κατέβασµα της µύτης. Ας δούµε όµως πως κατασκευάζονται τα «αυτάκια».

Κατασκευή «αυτιών»


1. Τα υλικά που θα χρειαστούµε είναι: λίγο σχοινάκι, κάποια κοµµατάκια από παλιό µας καλάµι που να προσαρµόζουν στη µύτη του καλαµιού µας, ένα στριφτάρι, ένας καθετήρας, λίγο κόλλα στιγµής και ασφαλώς… τη µύτη του καλαµιού µας. 2. Με ένα ψαλιδάκι κόβουµε την χοντρή άκρη του καθετήρα, την οποία και θα χρησιµοποιήσουµε στη συνέχεια. 3. Από το λάστιχο του καθετήρα κρατάµε ένα κοµµάτι γύρω στα 18 εκατοστά 4. Περνάµε το χοντρό κοµµατάκι εξωτερικά του λάστιχου…

5. …το σχοινάκι µέσα από το λάστιχο… 6.…στη συνέχεια το στριφτάρι µας… 7.…και ενώνουµε τις δυο άκρες του σχοινιού. 8. Τοποθετούµε τον κόµπο µας στη µέση του λάστιχου.

9. Έτσι είναι η κατασκευή µας έως τώρα… 10. Συνεχίζουµε, τοποθετώντας το χοντρό κοµµάτι λάστιχο πάνω στον κόµπο. 11. Αφού επιλέξουµε ένα κοµµατάκι από παλιό καλάµι που να προσαρµόζει στη µύτη του καλαµιού µας, το περνάµε µέσα και από τα δύο λάστιχα 12. Με ένα µικρό κοµµάτι σχοινιού, δένουµε το κοµµάτι καλαµιού στο λάστιχο

13. Εδώ βλέπουµε δεµένο το κοµµάτι… 14. Για µεγαλύτερη ασφάλεια τοποθετούµε και λίγες σταγόνες κόλλας στιγµής. 15. Κάνουµε ένα κόµπο στο στριφτάρι µας ώστε να βρίσκεται στο ενδιάµεσο της απόστασης, και η κατασκευή µας είναι έτοιµη 16. Εδώ βλέπουµε την κατασκευή µας από άλλη οπτική γωνία.
17. Η κατασκευή µας προσαρµοσµένη στη µύτη του καλαµιού µας!

Tags
Ψάρεμα από ακτή Απίκο Κατασκευή [jetpack-related-posts]
Comodo SSL