Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νίκος Γιαννακόπουλος

Ψαρεύοντας µε τα σιλικονούχα τεχνητά της EDDYSTONE EEL

17 Δεκεμβρίου, 2015

Ψαρεύοντας µε τα σιλικονούχα τεχνητά της EDDYSTONE EEL

Ανατρέχοντας στην ιστορία της εταιρείας EDDYSTONE, µπορεί εύκολα ο καθένας να διαπιστώσει την αξιοπιστία και την αποτελεσµατικότητα των συγκεκριµένων σιλικονούχων τεχνητών.

Η ιστορία των τεχνητών της Eddystone ξεκινά από το 1973 και µετρά πάνω από 40 χρόνια ψαρευτικής εµπειρίας, αλλά και συνεχούς τεχνολογικής βελτίωσης. Το όνοµα αυτών των δολωµάτων αποτελεί συνώνυµο της επιτυχίας για αρκετούς ψαράδες στον κόσµο, καταγράφοντας παράλληλα αρκετές διακρίσεις στο ενεργητικό της εταιρείας, όπως δέκα ρεκόρ ψαριών, συµπεριλαµβανοµένου και του µεγαλύτερου λαβρακιού στο Ηνωµένο Βασίλειο, αλλά και βραβεύσεις όπως αυτή του καλύτερου νέου τεχνητού σιλικόνης για το 2013 (“Runner Up”) στην παγκόσµια έκθεση αλιείας EFTTEX. Ο πρώτος τύπος τεχνητού κατασκευάστηκε από την εταιρεία το 1973 και είχε το σχήµα ενός πραγµατικού χελιού της άµµου, κερδίζοντας απρόσµενα θετικά αποτελέσµατα, και φυσικά, ανάλογα θετικά σχόλια. Στα επόµενα χρόνια, µετά από συνεχείς µελέτες σχεδιάσθηκαν και βγήκαν στην παραγωγή διάφορα σχέδια και τύποι τεχνητών, όλα µε γνώµονα την απαράµιλλη ποιότητα κατασκευής και ορισµένα στο ίδιο προφίλ µε τα πρώτα τεχνητά της εταιρείας. Έτσι λοιπόν, υπάρχει σήµερα η δυνατότητα να συναντήσουµε στην Ελληνική αγορά πέντε τύπους τεχνητών της Eddystone Eel, µε τις επιλογές σε µεγέθη, βάρη και χρωµατισµούς να περισσεύουν!

eddystone_3

Η σειρά Eddystone Eel 2013, απαρτίζεται από δολώµατα τα οποία προσοµοιάζουν µε µεγάλη επιτυχία σε κάποιο µικρόψαρο, διαθέτοντας αληθοφανή χαρακτηριστικά όπως τα ολογραφικά τους µάτια και ο λεπτοµερής σχεδιασµός τους, µε ανάγλυφα σηµεία στο στόµα, τα πτερύγια και την ουρά του τεχνητού. Η σχεδίαση του µπροστινού τους µέρους, δίνει την ευκαιρία στον ψαρά να πειραµατιστεί µε πλεύσεις και τεχνικές ανάκτησης, προσδίδοντάς τους ελκυστικότητα και αποτελώντας πρόκληση για τα ψάρια. Επιπρόσθετα, ο τύπος 2013 είναι διαθέσιµος σε πέντε χρωµατισµούς και µήκη 115-150-250 mm, µε βάρος 12, 24 και 123 γραµµάρια αντίστοιχα, µε τον µεγαλύτερο τύπο της σειράς να προσφέρεται για πειραµατισµούς και ψαρέµατα από το σκάφος.

eddystone_6

Η επόµενη σειρά της εταιρείας, είναι αυτή µε το όνοµα Eddystone Eel 2012. Τα τεχνητά τα οποία περιλαµβάνονται σε αυτήν τη σειρά, διαθέτουν παρόµοια εµφάνιση µε ένα φυσικό χελάκι και σώµα µε πολλαπλές αυλακώσεις. Το µυστικό της επιτυχίας τους κρύβεται σε αυτές ακριβώς τις ραβδώσεις οι οποίες όχι µόνο χαρίζουν στο χελάκι µια ζωηρή πλεύση µέσα στο νερό, αλλά και παράγουν άκρως ελκυστικές µικροδονήσεις καθώς το νερό κυλά ανάµεσά τους, προκαλώντας τα ψάρια να επιτεθούν. Ακόµη, είναι εξοπλισµένα µε paddle-tail ουρά, η οποία προσδίδει στο τεχνητό µοναδική ισορροπία και αρµονία στην πλεύση του. Κατασκευασµένα µε εσωτερικό βαρίδιο, θα τα συναντήσουµε σε 110, 140 και 170 mm, µε βάρος 8, 14 και 25 γραµµάρια αντίστοιχα. Επιλέγοντας µέσα από πέντε χρωµατισµούς, θα µπορέσουµε να αναζητήσουµε ψάρια όπως λαβράκια, µανάλια και λούτσους, προτιµώντας συνήθως τη χρήση του µεγαλύτερου µέγεθους της σειράς.

eddystone_4Επόµενη σειρά η Eddystone Eel 2010, η οποία αποτελεί µια µεταγενέστερη βελτίωση της πρώτης σειράς της εταιρείας, βασιζόµενη πάντοτε στην αρχική φιλοσοφία. Η εξωτερική εµφάνιση των τεχνητών προσεγγίζει τέλεια αυτήν του µουγκρόχελου της άµµου (αµµοδύτης), είδος που αποτελεί τη λεία αρκετών αρπακτικών. Εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της σειράς είναι η paddle-tail ουρά, αλλά και το εσωτερικό βαρίδιο των τεχνητών, το οποίο αφενός διασφαλίζει την απαραίτητη διακριτικότητα του δολώµατος, και αφετέρου προσφέρει µια τρισδιάστατη-«λαµπιρίζουσα» εµφάνιση στο εµπρός µέρος του κεφαλιού. Η σειρά 2010 διαθέτει τεχνητά µεγέθους 115, 150 και 190 mm και βάρους 7, 14 και 30 γραµµαρίων αντίστοιχα, σε έξι εντυπωσιακές αποχρώσεις.

eddystone_8

Η ονοµασία της σειράς Eddystone Jig Eel 1973, προδίδει τα χαρακτηριστικά των τεχνητών που την αποτελούν. Έτσι λοιπόν, ο χαρακτηρισµός “jig” αναφέρεται στα προσεγµένα jig-heads που έχουν σχεδιαστεί µε αρκετή δόση ρεαλισµού και έρχονται να συνδυαστούν αποτελεσµατικά µε τις σιλικόνες Eddystone. Η µολυβοκεφαλή διαθέτει ολογραφικά µάτια και ανάγλυφα στοιχεία, ενώ και η σιλικόνη έχει ουρά διπλής κατεύθυνσης, αποτελώντας έτσι ένα σύνολο µε άριστη πλεύση µέσα στο νερό, ικανό να δελεάσει αρκετά είδη αρπακτικών, όπως λαβράκια, µανάλια και µεγάλες λίτσες. Επιπρόσθετα, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής σε διάφορα µεγέθη (115-155-190-215-270 mm) και γραµµάρια (10-12-25-28 και 33 gr), µε τις λευκές και περλέ αποχρώσεις να κυριαρχούν.

eddystone_7

Για το τέλος, επιλέξαµε να αναφερθούµε στην σειρά Eddystone Eel 1973, η οποία βρίσκει εφαρµογή σε ψαρέµατα τόσο από στεριά (µε τη χρήση µποµπάρδας ή buldo), όσο και από τη βάρκα µε την τεχνική της συρτής αφρού. ∆ιαθέτοντας ένα περαστό αγκίστρι µε κρίκο µέσα στο σώµα τους, τα τεχνητά αυτά είναι έτοιµα για χρήση, καθώς το µόνο που µένει να κάνουµε από πλευράς µας είναι … να δέσουµε το αγκίστρι µε την πετονιά µας, αφού πρώτα επιλέξουµε ανάµεσα στους 20 διαθέσιµους χρωµατισµούς της σειράς 1973! Η αποτελεσµατικότητά τους σε ψαρέµατα µελανουριών, κοκαλιών, µικρών τονοειδών κ.α., αλλά και αντοχή τους µετά από αρκετά δαγκώµατα, είναι στοιχεία που αναµφίβολα έχουν αναδείξει τα τεχνητά αυτά σε επιλογές πρώτης γραµµής. Θα τα βρούµε σε µεγέθη 70, 155, 190, 230 και 270 mm, και σε φυσικές αποχρώσεις ή σε χρωµατισµούς µε φωσφορούχο χαρακτήρα.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι όλες οι σιλικόνες της εταιρείας Eddystone Eel διακρίνονται για την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής τους, αλλά και τον προσεγµένο σχεδιασµό τους. Εν κατακλείδι, τα τεχνητά δολώµατα σχεδόν όλων των σειρών της εταιρείας βρίσκονται σε συσκευασία δύο, τριών ή και τεσσάρων τεµαχίων και διαφορετικών χρωµατισµών, κάτι το οποίο εξυπηρετεί τον κάθε ψαρά στο να δοκιµάζει χρωµατισµούς µέχρι να βρει αυτόν ή αυτούς που δουλεύουν καλύτερα στα «σηµάδια» του.


eddystone_logo
ΑΦΟΙ ΚΑΣΑΜΠΑΛΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.

τηλ.: 2310 755.000

www.kasambalis.bros.gr

Tags
Σιλικονούχα Δολώματα Σιλικονούχα τεχνητά Αφοί Κασάμπαλη & ΣΙΑ Ο.Ε. EDDYSTONE EEL
Comodo SSL