Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νίκος Γιαννακόπουλος

Ψαρεύοντας µε τις νέες µαλάγρες X-PRO από την ELLEVI

24 Νοεμβρίου, 2016

Ψαρεύοντας µε τις νέες µαλάγρες X-PRO από την ELLEVI

Πριν από µερικούς µήνες και µε αφορµή το τελευταίο Πανευρωπαϊκό πρωτάθληµα αλιείας µε φελλό, είχαµε συναντήσει τον κ. Lorenzo Valvassura, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της εταιρείας Ellevi, συζητώντας για τα προϊόντα της εταιρείας και όχι µόνο. Όπως είχε τονιστεί από τον κ.Valvassura, κάθε προϊόν της εταιρείας είναι αποτέλεσµα χρήσης άριστων πρώτων υλών, µακροχρόνιας εµπειρίας και ενασχόλησης µε το είδος ακόµα και σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και διαρκών δοκιµών πριν φτάσει στον καταναλωτή.

Έτσι λοπόν, ένα τέτοιο εντυπωσιακό -όπως όλα δείχνουν- αποτέλεσµα της εταιρείας, είναι και οι νέες µαλάγρες X-PRO.

ellevimalagra_10Η σειρά X-PRO απαρτίζεται από δύο τύπους µαλάγρας, κατασκευασµένους στην Ιταλία και ειδικά σχεδιασµένους για χρήση στις θάλασσες της Μεσογείου. Όπως προαναφέραµε, διακρίνονται σε δύο τύπους ανάλογα µε την σύστασή τους, παρέχοντας τη δυνατότητα επιλογής ανάµεσα σε µια άµεσα διασπώµενη µαλάγρα µε τη µορφή νέφους ή σε µια δεύτερη, χαρακτηριζόµενη ως βυθού. Όποιον τύπο µαλάγρας και αν επιλέξουµε, θα έχει ως κύρια γεύση της το ψωµί και το τυρί, συστατικά που τις κάνουν ιδανικές για το ψάρεµα του κέφαλου, του µελανουριού, του σαργού, της σάλπας, και όχι µόνο. Σηµαντικό επίσης είναι να σηµειωθεί, ότι καθώς οι συγκεκριµένες τροφές έχουν δηµιουργηθεί σύµφωνα µε τις ανάγκες της αγωνιστικής αλιείας, σε συνεργασία µε ψαράδες που συµµετέχουν στα πρωταθλήµατα αλιείας µε φελλό, δεν περιέχουν αµινοξέα, καθιστώντας τις µε αυτό τον τρόπο αποδεκτές βάσει κανονισµών και κατάλληλες για χρήση σε αγωνιστικό επίπεδο.

ellevimalagra_08Εστιάζοντας στον άµεσα διασπώµενο τύπο της X-pro και έπειτα από τις δοκιµές που πραγµατοποιήσαµε σε πραγµατικές συνθήκες ψαρέµατος, παρατηρήσαµε ότι η µαλάγρα µε αυτήν τη σύσταση είναι άκρως αποδοτική στην περίπτωση που θα επιλέξουµε να αναζητήσουµε ψάρια στα µεσόνερα -όπως µελανούρια ή κέφαλους-, σε συγκεκριµένες ώρες της ηµέρας. Αυτό συµβαίνει διότι εξαιτίας της σύστασής της η µαλάγρα µας διαλύεται δηµιουργώντας ένα νέφος από αρώµατα, παρακινώντας τα ψάρια της περιοχής να αναζητήσουν την τροφή τους, ενώ παράλληλα δεν αφήνει κατάλοιπα τροφής για να τα ταΐσει. ellevimalagra_06Με αυτό τον τρόπο µπορούµε να συγκεντρώσουµε άµεσα ψάρια και κυρίως να τα διατηρήσουµε στο βάθος που επιθυµούµε, διαµορφώνοντας τη µορφή της µαλάγρας µας ανάλογα µε την εκάστοτε περίσταση. Λόγω της διαρκούς έντονης οσµής της τροφής, τα ψάρια θα παραµείνουν στην περιοχή που επιθυµούµε αναζητώντας το δόλωµά µας, δίνοντάς µας παράλληλα την ευκαιρία του συνεχούς µαλαγρώµατος και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο τα ψάρια να «χορτάσουν» τρεφόµενα από τη µαλάγρα µας.

ellevimalagra_17Σηµαντικό κλειδί για την επιτυχία των ψαρευτικών µας εξορµήσεων, είναι να µπορούµε να προσαρµοζόµαστε ανά πάσα στιγµή στις συνθήκες ψαρέµατός που θα συναντήσουµε. Αυτό συνεπάγεται ότι κάθε ψάρεµα, ή ειδικότερα κάθε είδος ψαριού, απαιτεί διαφορετική προσέγγιση από µέρους µας ανάλογα µε την περίσταση.  Γι’ αυτό το λόγο, ο δεύτερος τύπος της σειράς X-pro περιλαµβάνει µια µαλάγρα βυθού κατάλληλη για διαφορετικές συνθήκες από εκείνες που περιγράψαµε παραπάνω. Με µια πρώτη µατιά, στη µαλάγρα βυθού µπορεί κάποιος να αντιληφθεί την διαφορά ανάµεσά της και στη µαλάγρα νέφους, τόσο από πλευράς σύστασης, όσο και από την τελική της µορφή. Η συγκεκριµένη µαλάγρα βυθού κρίνεται κατάλληλη στην περίπτωση που επιθυµούµε ακριβές µαλάγρωµα µιας περιοχής του πυθµένα. ellevimalagra_09Ακόµα, σε περιπτώσεις που επιλέξουµε να ψαρέψουµε σε µέρη µε σηµαντικό βάθος, όπως για παράδειγµα βαθιά λιµάνια ή απότοµα βράχια µε ισχυρά ρεύµατα, η επιλογή της µαλάγρας βυθού θα κριθεί άκρως αποτελεσµατική. Παράλληλα αρκετές φορές για να καταφέρουµε να συλλάβουµε κάποια αξιόλογα ψάρια όπως µουρµούρες, τσιπούρες, σαργούς κ.α., απαιτείται το ακριβές µαλάγρωµα του βυθού, µιας και οριακά κοντά σ’ αυτόν θα αναζητήσουµε τα παραπάνω ψάρια. Η µαλάγρα βυθού λοιπόν µας προσφέρει στοχευµένο και ακριβές µαλάγρωµα, γρήγορη βύθιση της µαλάγρας προς τον πυθµένα και διάλυση µόλις φτάσει σ’ αυτόν, ενώ στην περίπτωση ύπαρξης έντονων ρευµάτων στην περιοχή διατηρείται για επαρκές χρονικό διάστηµα.

ellevimalagra_04Τέλος, όταν η αποτελεσµατικότητά ενός προϊόντος συνδυάζεται και µε κάποια άλλα πλεονεκτήµατα, τότε σίγουρα µπορεί να χαρακτηρισθεί ως επιτυχηµένο. Έτσι λοιπόν, χωρίς η εταιρεία να αλλοιώσει στον ελάχιστο βαθµό την ποιότητα των υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή της X-pro,κατάφερε να προσφέρει στο ελληνικό αγοραστικό κοινό ένα τελικό προϊόν εναρµονισµένο µε τις οικονοµικές συνθήκες της εποχής, σε συσκευασίες του ενός και των τριών κιλών.

  • www.kasambalis.bros.gr
  • 2310755000
Comodo SSL