Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Καρακολίδης

Ψαρεύοντας από σκάφος με σιλικόνες FIIISH

Αύγουστος 30, 2016

Ψαρεύοντας από σκάφος με σιλικόνες FIIISH

Η Fiiish δηµιουργεί δύο τύπους τεχνητών, µε στόχο να καλύψει και τον πιο απαιτητικό ψαρά, τη Black Minnow και την Crazy Sand Eel.

Η περιέργειά µου και η ανησυχία µου ως ψαράς να δοκιµάζω νέα προϊόντα µε ωθεί συνεχώς να ψάχνω και να δοκιµάζω νέα τεχνητά δολώµατα. Ένα από αυτά ήταν και οι σιλικόνες της Fiiish.

Όλοι όσοι ασχολούµαστε µε το ψάρεµα, έχουµε ψαρέψει µε σιλικονούχα τεχνητά, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Το βασικό χαρακτηριστικό µέχρι χτες στα σιλικονούχα δολώµατα, ήταν ότι αποτελούσαν προνόµιο όσων ασχολούνταν µε το spinning ή την ελαφριά συρτή αφρού. Σε αυτό το σηµείο η Fiiish έρχεται να κάνει την επανάσταση! ∆ηµιουργεί σιλικόνες και µολυβοκεφαλές σε µια πλήρη γκάµα µεγεθών και χρωµάτων, που καλύπτουν όλο το φάσµα των αναγκών των ψαράδων και αυξάνονται συνεχώς. Και λέγοντας όλο το φάσµα, εννοούµε και τους ψαράδες της βάρκας που στοχεύουν στα κόκκινα ή µαύρα ψάρια, όπως συναγρίδες, τσαούσια, φαγκριά, ροφούς, βλάχους, στείρες κ.ά.

Σιλικόνες Black Minnow
Η Black Minnow αποτελείται από την µολυβοκεφαλή, το σώµα σιλικόνης και το αγκίστρι της. Το χαρακτηριστικό της είναι το έντονο «τακουνάκι» που έχει στην ουρά και την κάνει να κινείται στο νερό τόσο δελεαστικά. Το τακουνάκι αυτό την κάνει εύκολη στη χρήση και έτσι δεν απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις από τον ψαρά. Η πλήρης γκάµα της Fiiish Black Minnow αποτελείται από έξι διαφορετικές σειρές-µεγέθη (Νο1 έως Νο6 – πίνακας 1).Fiiish_silikones_01

Ο χρυσός κανόνας υπαγορεύει συνδυασµό µολυβοκεφαλών µόνο µε σώµατα του ίδιου νούµερου σειράς και φυσικά ταίριασµα µε το αντίστοιχο αγκίστρι. Οι µολυβοκεφαλές της Fiiish Black Minnow βγαίνουν σε τέσσερις διαφορετικούς τύπους : Shallow, Shore, Off Shore και Deep, σε βάρη από 3 έως 190 gr., για βάθη από 0,2 µέχρι και περισσότερα των 100 m (πίνακας 2).Fiiish_silikones_02

Αντίστοιχα οι σιλικόνες παράγονται σε µήκη από 7 cm (η Νο1) έως και τα 20 cm η Νο6, και σε πληθώρα χρωµάτων.

Αρωµατική φερορµόνη
Στην επιφάνεια του σώµατος διακρίνονται ειδικές ραβδώσεις για την εφαρµογή πάστας αρωµατικής φερορµόνης της Fiiish, ώστε να διατηρείται πάνω στο τεχνητό µας για µεγαλύτερο χρονικό διάστηµα. Η ειδική αυτή πάστα κυκλοφορεί σε τρεις διαφορετικές µυρωδιές, καλύπτει τη χαρακτηριστική οσµή της σιλικόνης και οδηγεί το ψάρι στην επίθεση!

Αγκίστρια
Τέλος το αγκίστρι τους -κατασκευασµένο από την κορυφαία VMC- υπάρχει σε έξι µεγέθη, ανάλογα µε την σειρά που θα επιλέξουµε να δουλέψουµε. Εάν επιχειρήσουµε να «παντρέψουµε» µολυβοκεφαλή µε σώµα σιλικόνης από διαφορετικό νούµερο, το τεχνητό µας δε θα δουλεύει σωστά και οι πιθανότητες επιτυχίας µειώνονται στο ελάχιστο. Άλλωστε η Fiiish έχει προνοήσει και οι συνδυασµοί που µπορούµε να κάνουµε µέσα σε µία σειρά είναι τόσοι πολλοί, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του κάθε ψαρά και να µην υπάρχει λόγος για ανώφελους πειραµατισµούς οι οποίοι µόνο να χαλάσουν το ψάρεµά µας µπορούν.

Σιλικόνη Crazy Sand EEL
Ο δεύτερος τύπος τεχνητών της Fiiish, είναι η Crazy Sand Eel η οποία µιµείται το χελάκι. Η Crazy Sand Eel αποτελείται από το σώµα σιλικόνης και µολυβοκεφαλή µε ενσωµατωµένο αγκίστρι. Σε αυτόν τον τύπο κυκλοφορούν τρεις σειρές-µεγέθη, στην ίδια λογική µε αυτή της Black Minnow. Και στην Crazy Sand Eel (πίνακας 3) λοιπόν, θα πρέπει να συνδυάζουµε τις µολυβοκεφαλές µε τα σώµατα σιλικόνης που ανήκουν στην ίδια σειρά.Fiiish_silikones_03

Οι µολυβοκεφαλές της βγαίνουν σε τρεις διαφορετικούς τύπους, Shore, Off Shore και Deep, τα βάρη τους κυµαίνονται από 5 έως 90 gr. και προορίζονται για ψάρεµα σε βάθη από 1 έως 90 m
(πίνακας 4).Fiiish_silikones_04

Το ότι οι συγκεκριµένες σιλικόνες παράγονται µόνο µέχρι τα 90 gr. -προς το παρόν-, µας περιορίζει και στο πόσο βαθειά µπορούµε να τις δουλέψουµε. Ανάλογα λοιπόν µε τις συνθήκες που επικρατούν στο νερό και το πως έχουµε στήσει τον εξοπλισµό µας, µπορούµε να τη δουλέψουµε µέχρι τα 90 περίπου µέτρα. Το µήκος των σιλικονούχων σωµάτων της Crazy Sand Eel κυµαίνεται από 10 έως 22 cm, ενώ τα τεχνητά διαθέτουν πέντε διαφορετικούς χρωµατισµούς (δύο εκ των οποίων είναι UV).

Rattles

Fiiish_silikones_rattlesΤέλος, το σώµα σιλικόνης της Crazy Sand Eel έχει ειδική υποδοχή για τα Rattles. Τα Rattles της Fiiish είναι ειδικές γυάλινες αµπούλες µε µεταλλικές µπίλιες, οι οποίες δηµιουργούν κροτάλισµα κατά την κίνηση και µιµούνται τον ήχο που παράγει το τροµαγµένο ψάρι. Φυσικά τα Rattles µπορούν να χρησιµοποιηθούν και στις Black Minnow, αλλά και σε άλλα τεχνητά, όπως inchiku, χταποδάκια και πολλά άλλα.

Τέλος, εκτός από την πάστα αρωµατικής φερορµόνης και τα Rattles που προαναφέραµε, µπορούµε να βρούµε και άλλα αξεσουάρ και προϊόντα από τη Fiiish µε στόχο τη βελτίωση του ψαρέµατός µας, όπως τις ειδικές θήκες αποθήκευσης για τις σιλικόνες, τους σύνδεσµους, τις πετονιές και τα νήµατα της Fiiish. Ακόµα υπάρχει και η ειδική κόλλα που κάνει τις µολυβοκεφαλές πραγµατικά ένα σώµα µε τις σιλικόνες, αλλά χρησιµεύει επίσης και στην επιδιόρθωση των «πληγωµένων» τεχνητών, ώστε να αντέξουν περισσότερα ψαρέµατα.

Η Fiiish λοιπόν κατάφερε να φέρει την επανάσταση στα σιλικονούχα τεχνητά! Μου έχει χαρίσει απίστευτες ψαρευτικές συγκινήσεις, στιγµές αδρεναλίνης και υπέροχα ψάρια πάνω στη βάρκα, και µε τη σειρά Black Minnow, αλλά και µε την Crazy Sand Eel, προϊόντα που συστήνω ανεπιφύλακτα σε κάθε φίλο ψαρά, από τον πιο αρχάριο µέχρι τον πιο «ψαγµένο».

Tags
Σιλικονούχα Δολώματα Fiiish Σιλικονούχα Fiiish Σιλικόνες
Comodo SSL