Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ψάρι ρεκόρ: Πιάστηκε σκάρος 7 κιλών με ψαροτούφεκο

Αύγουστος 7, 2018

Ψάρι ρεκόρ: Πιάστηκε σκάρος 7 κιλών με ψαροτούφεκο

Ένα εντυπωσιακού βάρους ψάρι ανέβασε στην επιφάνεια ο κύπριος αθλητής υποβρύχιας αλιείας Στέλιος Γιάγκου θυμίζοντάς μας πως μία από τις μαγείες του ψαρέματος είναι ότι ποτέ δεν ξέρεις τι θα συναντήσεις σε μία εξόρμηση.

Σκάρος τέρας! Ο ενθουσιασμός της παρέας δικαιολογημένος

Ο λόγος για έναν σκάρο του είδους Scarus Ghobban (ή αλλιώς παπαγαλόψαρο) τεραστίων διαστάσεων, μεγέθη που συναντούμε μόνο σε τροπικές θάλασσες όπου η θερμοκρασία της θάλασσας ευνοεί την ανάπτυξή τους. Φαίνεται πως η αύξηση της θερμοκρασίας και στη μεσόγειο λειτουργεί θετικά στην αύξηση του πληθυσμού και του μεγέθους και αυτού του είδους καθώς και του μεσογειακού σκάρου (Sparisoma cretense) όπου βέβαια δεν φτάνουν σε τέτοια μεγέθη.

Το συγκεκριμένο ψάρι είδε ο Στέλιος, στη περιοχή Αρναούτη Κύπρου, σε ένα θαλάμι με σηκιούς στα 17 μέτρα όπου έβλεπε μέρος του σκάρου απορώντας για το είδος και το μέγεθος. Η βολή του Στέλιου στο ψάρι θα το βρει διαγώνια με αποτέλεσμα να ξεψαρίσει, όπως και την δεύτερη φορά. Μετά από λίγες βουτιές από αυτόν και την παρέα του θα το ξαναβρει λίγο πιο μακριά. Βολή από τον Στέλιο και δευτέρωμα από τον Νικόλα Νικολάου, και χαριστική βολή με τετράαινα από τον Στέλιο, για να μη ξεψαρίσει! Η διαδικασία όλη έμοιαζε με μάχη με κάποιο μεγάλο μαύρο, όμως το μαλακό κρέας του σκάρου και η σπανιότητα του θηράματος τράβηξαν για τα καλά την προσοχή της παρέας.

Τα τεράστια λέπια του σκάρου στη τετράαινα

Η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλα στη παρέα, τι και αν οι συγκεκριμένοι αθλητές έχουν τεράστια εμπειρία με μεγάλα ψάρια. Άλλωστε ανήκουν στην Κυπριακή εθνική ομάδα που κέρδισε πέρυσι το δεύτερο παγκόσμιο ομαδικό κύπελλο. Να επισημάνουμε ότι το κρέας του σκάρου είναι εξαιρετικό και προτιμάται από τους καλοφαγάδες, οι οποίοι συνηθίζουν να καταναλώνουν το σκάρο με τα εντόσθιά του. Οι φίλοι μας το απόλαυσαν ψητό!

Σκάρος 7 κιλών λοιπόν, τι άλλο θα δούμε!

Published in ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΟ

Tags
Ψάρι ρεκόρ Ψαροτούφεκο Κύπρος Μεγάλα Ψάρια Στέλιος Γιάγκου Σκάρος
Comodo SSL