Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Βλατάκης

Ψαροτούφεκο: Συναγρίδες σε στατικό καρτέρι

4 Οκτωβρίου, 2022

Ψαροτούφεκο: Συναγρίδες σε στατικό καρτέρι

Μέχρι να μπει για τα καλά ο χειμώνας για όσους ασχολούνται με το ψαροτούφεκο, οι συναγρίδες θα παραμείνουν στη ρηχή ζώνη κυνηγώντας τα θηράματα τους τα οποία βρίσκονται ακόμη σε αφθονία.

Τα κοπάδια των μικρόψαρων αποτελούν πόλο έλξης για αυτές, αλλά ταυτόχρονα και σημάδι το οποίο μπορεί να αποκαλύπτει την παρουσία της προς το σύγχρονο ψαροτουφεκά που την αναζητά.
Στη θέα συγκεντρωμένων μικρόψαρων, ο ψαροκυνηγός θα πρέπει να δοκιμάσει με καρτέρι χωρίς να πλησιάσει υπερβολικά το σημείο που κινείτε η «μικροζωή».

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μια ελαφριά διαγώνια πορεία από την επιφάνεια προς το βυθό, με κολλημένο το ψαροτούφεκο πάνω στο σώμα, θα βοηθήσει στο να μην διαταραχτεί η ηρεμία του ψιλού και το καρτέρι να στηθεί λίγα μέτρα μακρύτερα από αυτό.

Αρκετές φορές, οι συναγρίδες μπορούν να εμφανιστούν με το που ακουμπάμε στο βυθό, όμως να κρατήσουν επιφυλακτική στάση και μην μπουν σε απόσταση βολής. Προετοιμασμένοι για τέτοιες συμπεριφορές, θα πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά το σημείο ενέδρας ώστε να προσφέρει καλή κάλυψη.

Στο υποβρύχιο πλάνο, ο Γιάννης Καλοκάθης, παραμένει ήρεμος μέχρι να σιγουρευτεί για το ψάρι που θα επιλέξει να πατήσει την σκανδάλη.
Μια αστοχία ή μία βολή που θα καταλήξει σε ξεψάρισμα, θα ήταν καταστροφική!

Υποβρύχια πλάνα: Γιάννης Καλοκάθης

Tags
καρτέρια Ψαροτούφεκο το Φθινόπωρο Συναγρίδα Συναγρίδες Ψάρεμα για Συναγρίδες Ψάρεμα Συναγρίδας Καρτέρι ψάρεμα στα ρηχά
Comodo SSL