Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Ranieri International Voyager 30, το 9μετρο σκάφος της POSEIDON BOATS

4 Οκτωβρίου, 2022

Ranieri International Voyager 30, το 9μετρο σκάφος της POSEIDON BOATS

Ένα νέο πολυεστερικό σκάφος, το Ranieri International Voyager 30, έρχεται να προστεθεί στη µεγάλη γκάµα µοντέλων που κατασκευάζει η εταιρία ΑΦΟΙ ΜΠΙΣΚΙΝΗ ΑΕΒΕ – POSEIDON BOATS.

Πρόκειται για το Voyager 30, µήκους 9,30 µέτρων, που πλέον θα κατασκευάζεται και στη χώρα µας, στο ιδιόκτητο ναυπηγείο της POSEIDON BOATS στο Σχηµατάρι Βοιωτίας. Η συνεργασία αυτή είναι η συνέχεια της µακροχρόνιας σχέσης µε το Ιταλικό ναυπηγείο RANIERI INTERNATIONAL.

DAY CRUISER

Το Voyager 30 είναι ένα σκάφος κατάλληλο για µονοήµερες κρουαζιέρες µε πολύ µεγάλους χώρους και τουαλέτα στην κονσόλα, ιδανικό για εκδροµές και µεταφορά ατόµων µε άνεση και ασφάλεια.

Με την ζήτηση για µεγαλύτερα σκάφη συνεχώς να αυξάνεται (ιδίως από επαγγελµατίες), το Voyager 30 αποτελεί µία σηµαντική νέα πρόταση, όπου δεν υπήρχε µέχρι στιγµής αντίστοιχη στην Ελληνική αγορά.

Αναφερόµαστε στην κατηγορία των µεγάλων πολυεστερικών day cruisers µε πολλές ανέσεις για να απολαύσουµε την παραµονή µας στο σκάφος, τη θάλασσα και τον ήλιο.

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑ

Ο σχεδιασµός του Voyager 30 υιοθετεί τις ναυπηγικές γραµµές της Ranieri International µε ιταλική φινέτσα, διατηρώντας µε τον καλύτερο τρόπο την παράδοση του ναυπηγείου.

Ακολουθεί τις αρχές της υψηλής ποιότητας και των λεπτοµερειών εκείνων που κάνουν το ταξίδεµα αλλά και τη ζωή στο σκάφος πιο εύκολη.

Το κατάστρωµα του διαθέτει τεράστιους χώρους παντού και άνετα περάσµατα από την πλώρη ως και την πρύµνη.

Οι αναπαυτικοί καναπέδες στη πλώρη σχήµατος U, µετατρέπονται εύκολα σε τραπεζαρία για φαγητό ή σε µία τεράστια ξαπλώστρα µε τα πρόσθετα µαξιλάρια.

Για την ασφάλεια του πληρώµατος υπάρχουν ψηλά ρέλια περιµετρικά του σκάφους µέχρι το κάθισµα διακυβέρνησης προσφέροντας ασφάλεια και κράτηµα.

Κατάπλωρα, διαµορφώνουν σκαλοπάτι για την ευκολία εισόδου.

Η κονσόλα βρίσκεται στο κέντρο του σκάφους, διαθέτει εργονοµική διάταξη, ένα καλοσχεδιασµένο ταµπλό για την εύκολη ανάγνωση των οργάνων των κινητήρων διαθέτοντας χώρο για την τοποθέτηση επιπλέον εξοπλισµού.

Αριστερά του πιλοτηρίου υπάρχει συρόµενη πόρτα η οποία οδηγεί στο εσωτερικό τµήµα του σκάφους, Κατεβαίνοντας µε την βοήθεια µιας ανοξείδωτης σκάλας µε ξύλινα σκαλοπάτια παρατηρούµε ότι έχει γίνει πλήρη εκµετάλλευση του ωφέλιµου χώρου. ∆ιακρίνονται ντουλάπια και λοιποί χώροι αποθήκευσης καθώς και ένα πλήρες wc.

Πίσω από το ενιαίο κάθισµα κυβερνήτη συγκυβερνήτη υπάρχει νεροχύτης γλυκού νερού και εστία µαγειρέµατος, ενώ στη βάση του µπορεί να τοποθετηθεί ηλεκτρικό ψυγείο.

Κατάπρυµα υπάρχει γωνιακός καναπές αφήνοντας πέρασµα προς την πλατφόρµα µπάνιου. Το σηµείο µπορεί να αξιοποιηθεί και ως τραπεζαρία τοποθετώντας το προσθαφαιρούµενο τραπέζι.

Η ΓΑΣΤΡΑ

Η γάστρα του έχει σχεδιαστεί από τον διεθνούς φήµης σχεδιαστή Tullio Abbate µε εξαιρετικές επιδόσεις σε δύσκολους καιρούς και µεγάλη οικονοµία, κάτι που επιτυγχάνει χάρις και του step που διαθέτει το hull.

Μπορεί να κινηθεί µε έναν ή δύο εξωλέµβιους κινητήρες, συνολικής ιπποδύναµης από 400 έως 700 Hp (2 * 350 Hp), πετυχαίνοντας ταχύτητες που δεν έχουµε συνηθίσει σε αντίστοιχα πολυεστερικά σκάφη της κατηγορίας.

Συµπερασµατικά το Voyager 30 είναι ένα εξαιρετικό open σκάφος µε µεσογειακό κατάστρωµα, διαθέτει µεγάλους χώρους ηλιοθεραπείας, πολλές ανέσεις και ένα χρήσιµο εσωτερικό εξασφαλίζοντας την άνετη πολύωρη παραµονή του πληρώµατος.

Η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει, και σύντοµα θα δοκιµάσουµε το πρώτο Ελληνικό Voyager 30 στις δικές µας θάλασσες!

POSEIDON BOATS – ΑΦΟΙ ΜΠΙΣΚΙΝΗ
22 620 58 573 | 690 898 5873

www.boats.gr

 

Tags
Poseidon Boats Αφοι Μπισκίνη Ranieri International Αφοί Μπισκίνη Α.Ε.Β.Ε. Ranieri International Voyager 30 day cruiser
Comodo SSL