Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Αντώνης Ιωνάς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: NAUTICA CENTER / QUICKSILVER TEST RIDE

22 Μαρτίου, 2016

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: NAUTICA CENTER / QUICKSILVER TEST RIDE

 

Η εταιρία NAUTICA CENTER του Κωνσταντίνου Βλάχου µε έδρα το Βόλο, δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί µία κάθετη µονάδα πώλησης και υποστήριξης σκαφών αναψυχής και είναι γνωστή για την κατασκευή των τρέιλερ «∆ροµεύς», τα οποία διαθέτουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ποιότητας και έγκριση τύπου σύµφωνα µε τον καινούριο κανονισµό.

Πρόσφατα, η Nautica Center ανέλαβε την αποκλειστική εισαγωγή και διανοµή στην Ελλάδα των γνωστών πολυεστερικών Quicksilver, των πολυεστερικών σκαφών που ξεχωρίζουν για την φινέτσα τους, το λειτουργικό κατάστρωµα, την αξιοπλοΐα και τον υψηλό δείκτη σχέσης ποιότητας – τιµής.

Nautica-center_18Η πρώτη επίσηµη παρουσίαση έγινε στα τέλη Μαρτίου στην έκθεση Ψάρεµα Σκάφος-Boat & Fishing Show 2014, και αργότερα ακολούθησε ένα test ride ανοιχτό για το κοινό, µε 5 νέα µοντέλα σε τοποθετήσεις µε κινητήρες Mercury. Έτσι, την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, στο λιµανάκι της Αγριάς Βόλου, η NAUTICA CENTER κάλεσε φίλους, πελάτες και ενδιαφερόµενους για να δουν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες των σκαφών στη θάλασσα, το πως πλέουν, τους πολλούς και εργονοµικούς χώρους, αλλά και τις πλείστες ανέσεις που παρέχουν, τόσο στους φίλους του ψαρέµατος, όσο και της αναψυχής.

Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης, µας δόθηκε η δυνατότητα να φωτογραφίσουµε όλα τα σκάφη, αλλά και να τα δοκιµάσουµε στο νερό. Πραγµατικά, η πρώτη εντύπωση που έχουµε είναι άψογη, τόσο από την ασφαλή πλεύση τους, όσο και από τους εργονοµικά σχεδιασµένους χώρους, οι οποίοι ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες κάθε υποψήφιου αγοραστή.

Στο νερό βρίσκονταν τα Quicksilver Activ 505 Οpen, Quicksilver Pilothouse 605 & 675 και Quicksilver Activ Cruise 705, ενώ γνωρίσαµε από κοντά και το πανέµορφο Activ 4,7 cabin.

Nautica-center_19Ο κόσµος ανταποκρίθηκε στο κάλεσµα της NAUTICA CENTER και πραγµατικά ευχαριστήθηκε µία πολύ καλά οργανωµένη εκδήλωση. Από τις 10 το πρωί µέχρι και αργά το απόγευµα, η προσέλευση ήταν µεγάλη και τα σκάφη δε σταµατούσαν καθόλου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η εταιρία ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ. Ένα µεγάλο µπράβο στη NAUTICA CENTER για την πολύ καλή και ασφαλή διοργάνωση. Παρακάτω ακολουθεί µία περιγραφή των σκαφών που είδαµε, και υποσχόµαστε ότι σύντοµα θα τα έχουµε στη διάθεσή µας για µια πιο αναλυτική παρουσίαση.

Σκάφη Quicksilver & µοντέλα

Nautica-center_3Τα σκάφη Quicksilver, γνωστά για την ποιότητα κατασκευής, την αξιοπλοΐα και την φινέτσα τους, κατασκευάζονται στα υπερσύγχρονα ναυπηγεία της εταιρείας, µε την πιο εξελιγµένη τεχνολογία.

Η γκάµα των σκαφών περιλαµβάνει µοντέλα για τοποθέτηση εξωλέµβιων, αλλά και εσω-εξωλέµβιων κινητήρων.

Σειρά CAPTUR Pilothouse, για τους λάτρεις του ψαρέµατος, από 5 έως και 7,40 µέτρα.

Σειρά CAPTUR ARVOR από 6,88 έως και 9,50 µέτρα, για απαιτητικούς ψαράδες.

Σειρά ACTIV OPEN και SUNDECK από 5,07 έως και 6,75 µέτρα, για ασφαλή και απολαυστικά ταξίδια.

Σειρά ACTIV CRUISER και CABIN από 4,30 έως και 8,90 µέτρα, για οικογενειακές ξέγνοιαστες διακοπές, ψαρέµατα και βόλτες µε φίλους.


QuickSilver Pilothouse 605 & 675

Nautica-center_4Τα σκάφη µε προστατευµένο πιλοτήριο ήταν πάντα σε υψηλή ζήτηση, ιδίως από όσους ψαρεύουν χειµώνα – καλοκαίρι ή όσους συνηθίζουν να χρησιµοποιούν το σκάφος για ναυτικό τουρισµό. Οι πιλοτίνες της Quicksilver είναι γνωστές για την εργονοµία τους και το φιλόξενο κατάστρωµα, προσφέροντας ξεκούραστο ταξίδι και άνετη παραµονή. Στην εκδήλωση της Nautica Center, είδαµε το 605 και το 675 µε µήκος 5,75 µ. και 6,55 µ. αντίστοιχα.

Nautica-center_15 Nautica-center_16Και στα δύο µοντέλα, το πιλοτήριο έχει το κατάλληλο ύψος και ορατότητα γύρω από το σκάφος, διευκολύνοντας τον χειριστή. Η πρύµνη παραµένει ελεύθερη για να ψαρέψουµε, µε αρκετά αµπάρια στο πάτωµα και καλαµοθήκες στις κουπαστές. Οι διάδροµοι προς την πλώρη έχουν το σωστό πλάτος, επιτρέποντας την εύκολη µετακίνηση. Κάτω από το πιλοτήριο, το άνετο κρεβάτι µπορεί να φιλοξενήσει 2 + 1 άτοµα.

Το 605 προτείνεται µε 115 ίππους, έχοντας σαν max τους 150 ίππους, ενώ το 675 έχει µέγιστη ιπποδύναµη τους 200 ίππους.


Quicksilver Activ 4.7 Cabin

Nautica-center_5Η Quicksilver έχει εµπλουτίσει την γκάµα της µε σκάφη ιδανικά για αναψυχή, µε έξυπνους χώρους και φιλόξενο κατάστρωµα, ακόµα και στα µικρότερα µοντέλα. Το Activ 4.7 Cabin, καταφέρνει να συνδυάσει µια καµπίνα µε κρεβάτι V για δύο άτοµα και έναν άνετο χώρο στην πρύµνη µε προσθαφαιρούµενο τραπέζι και πλευρικό καναπέ. Χωρίς τον καναπέ και το τραπέζι, ο πρυµιός χώρος µένει ελεύθερος για ψάρεµα, έχοντας µόνο δύο αντικριστά καθίσµατα κατάπρυµα.

Το Activ 4.7 Cabin µε µήκος 4,83 µ., ζυγίζει 490 κιλά και έχει µέγιστη ιπποδύναµη τους 60 ίππους, ενώ η διάταξη της καµπίνας στην πλώρη προσφέρει άµεσο πλανάρισµα από χαµηλή ταχύτητα.


QuickSilver Activ 505 Open

Nautica-center_6Το Activ 505 Open συνδυάζει τη λειτουργικότητα και την αισθητική, προσφέροντας ένα «ισορροπηµένο» ταχύπλοο σκάφος αναψυχής, µε υψηλό δείκτη σχέσης ποιότητας – προσφερόµενης τιµής. Έχει µήκος 5,07 µ. και αποτελεί το µικρότερο µοντέλο της σειράς Open (ακολουθούν τα 555, 605 και 675). Nautica-center_8 Nautica-center_9Το ντεκ διαθέτει άνετους χώρους, µε ξεχωριστό κάθισµα κυβερνήτη – συγκυβερνήτη και µεγάλο καναπέ στην πρύµνη. Η φαρδιά κονσόλα µε το ψηλό παρµπρίζ δίνει προστασία από τον αέρα και το κρύο, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει σπορ γραµµή και αρκετό χώρο για τα ηλεκτρονικά βοηθήµατα ναυσιπλοΐας. Το φαρδύ κατάστρωµα επιτρέπει και το ψάρεµα, και γι’ αυτό ο κατασκευαστής έχει φροντίσει να το εξοπλίσει µε δύο καλαµοθήκες στην κουπαστή της πρύµνης.

Η Quicksilver προτείνει το Activ 505 Open µε ιπποδύναµη 50 ίππων, και σε δοκιµές που έγιναν για λογαριασµό ευρωπαϊκού έντυπου µε Mercury 50 Hp, η µέγιστη ταχύτητα έφτασε τους 24 κόµβους.


Quicksilver Activ 705 Cruiser

Nautica-center_7Το Activ 705 Cruiser είναι το ιδανικό σκάφος για όσους θέλουν να περνούν τις διακοπές τους εν πλω. Παρότι έχει µήκος 7,05 µ., διαθέτει την κατάλληλη σχεδίαση για να κοιµίσει 4 άτοµα, και γι’ αυτό έχει βραβευτεί σαν ένα από τα πιο λειτουργικά σκάφη της κατηγορίας, ιδανικό για ναυτικό τουρισµό, χωρίς να ξεφεύγει σε µέτρα.

Nautica-center_11 Nautica-center_12 Nautica-center_13∆ιαθέτει σπορ γραµµή µε ευρύχωρο εσωτερικό, µπορεί να φιλοξενήσει οκτώ άτοµα, έχει µόνιµη εστία µαγειρέµατος και µεγάλη τραπεζαρία για το γεύµα µε την οικογένεια ή τους φίλους. Στους χώρους ενδιαίτησης υπάρχει και ξεχωριστό δωµάτιο WC, διευκολύνοντας ακόµα περισσότερο την παραµονή στο σκάφος.

Για την πρόωση ο κατασκευαστής προτείνει τον Mercury F150, µε τον οποίο µπορεί και κινείται µε µέγιστη ταχύτητα 26 κόµβους, ενώ σαν ταχύτητα κρουαζιέρας θα υπολογίσετε τους 20 – 22 κόµβους, στις 4.000 – 4.500 σ.α.λ., µε κατανάλωση από 1,4 έως 1,6 λτ/νµ., ιδιαίτερα οικονοµική και ικανοποιητική για τα µέτρα του και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Comodo SSL