Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τάσος Χάλαρης

Σαργός: Τips από τον Τάσο Χάλαρη

Αύγουστος 9, 2019

Σαργός: Τips από τον Τάσο Χάλαρη

Ο σαργός αποτελεί το αγαπηµένο θήραµα των περισσότερων ψαροκυνηγών. Η καλή εποχή για την αναζήτησή του πλησιάζει. Ετσι ρωτήσαµε τον Τάσο Χάλαρη, κατασκευαστή των προϊόντων XT Diving, αθλητή υποβρύχιου κυνηγιού και «τεχνίτη» στο ψάρεµά του να µας αποκαλύψει κάποια από τα µυστικά του.

1. Εποχή: πρέπει να τους αναζητάµε, από αρχές ∆εκεµβρίου ως τέλη Μάρτιου. Βάθος: όσο πιο ρηχά, τόσο πιο καλά. Περιοχή: εκεί που κανείς δεν φαντάζεται, µπροστά από παραλίες, κολπάκια, και ανύποπτα σηµεία. Είναι µύθος πως χρειάζεται φακός στο ψάρεµα του σαργού στην τρύπα. Καρτεράκι και αθόρυβη προσέγγιση µέσα σε αυτές είναι η απόλυτα σωστή τεχνική που πιάνει παντού. Η βολή αυστηρά σε ένα ψάρι, από αδύναµα λάστιχα , καλά ακονισµένη 6mm έως 6,25mm βέργα και κοντό φτεράκι.

Και µία συναγρίδα που βρέθηκε βραχωµένη στα ίδια ληµέρια με τους σαργούς.

2. Ποτέ δεν τον ψαρεύουµε κατά τη θερινή περίοδο. Τα ψάρια που συναντάµε τότε κατά µεγάλο ποσοστό είναι ντόπια. Αυτό σηµαίνει πως κάθε ψάρι έχει κάποιο ρόλο στην τοπική κοινωνία κι εµείς σπάµε αυτήν την αλυσίδα. Αυτό σε µακροχρόνια επανάληψη οδηγεί στην διάσπαση της . Έτσι οι φρεσκοφερµένοι χειµωνιάτικοι σαργοί δεν έχουν οδηγούς να τους οδηγήσουν στα καλά θαλάµια του τόπου και να βραχώσουν, οπότε παραµένουν ρέµπελοι περιηγητές στον τόπο, δηλαδή συναντάµε το φαινόµενο των αιωρούµενων σαργών της άµµου ή της φυκιάδας που κατά κοπάδια ούτε βραχώνουν ούτε πλησιάζονται για βολή .

3. Ποτέ δεν πρέπει να ξεπατώνουµε ένα θαλάµι σαργών. Οι επισκέψεις µας θα πρέπει να είναι αραιές και κάθε φορά θα αφήνουµε ψάρια µέσα σε αυτά. Η ολική «σκούπα» ενός θαλαµιού µόνο καταστροφή µπορεί να φερει.

Tags
Ψαροτούφεκο Σαργός Υποβρύχια Αλιεία
Comodo SSL