Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Smart Tabs & PR500

Smart Tabs & PR500

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Σύστηµα πλεύσης Smart Tabs και Mπρακέτο PR500

Η EVAL παρουσιάζει τα αυτόµατα συστήµατα φλαπς SMART TABS SX και το Μπρακέτο ρύθµισής τους PR500, για ακόµα καλύτερες εµπειρίες πλεύσης µε το σκάφος σας. Τα αυτόµατα συστήµατα φλαπς είναι εξοπλισµένα µε µπουκάλες αζώτου, κατάλληλα για κάθε µήκος και είδος σκάφους. Ο τρόπος λειτουργίας τους είναι απλός, όπως και η εγκατάστασή τους, αφού δεν απαιτούνται καλώδια ή άλλες ηλεκτροµηχανικές εγκαταστάσεις.

Λειτουργία

Κατά τη διάρκεια χαµηλών ταχυτήτων, οι µπουκάλες αζώτου κρατούν τα πτερύγια χαµηλωµένα, ενώ αντίθετα σε υψηλότερες ταχύτητες επιτρέπουν στην πίεση του νερού να µετακινήσει κάθετα τα πτερύγια, ανάλογα µε τη δύναµη που απαιτείται (σχέση µηχανής/σκάφους).
Αυτό έχει σαν αποτέλεσµα την επιπρόσθετη ανύψωση της πρύµνης στις χαµηλότερες ταχύτητες, δηµιουργώντας καλύτερες συνθήκες πλεύσης και ταχύτερο πλανάρισµα, για µικρότερη κατανάλωση καυσίµου.

Πλεονεκτήµατα SMART TABS SX

  • Μειωµένο φαινόµενο ορθοπλωρίσµατος
  • Άµεσο πλανάρισµα
  • Καλύτερη ευστάθεια του σκάφους ακόµα και σε υψηλές ταχύτητες
  • Οικονοµία στα καύσιµα
  • Εύκολη εγκατάσταση

Μπρακέτο PR500

Τo µπρακέτο PR500, αποτελεί ένα σύστηµα που επιτρέπει τη ρύθµιση των SMART TABS σε δύο διαφορετικές θέσεις, χωρίς τη χρήση πρόσθετων εργαλείων. Όταν η λαβή βραχίονα είναι στη θέση “DOWN”, το SMART TABS θα λειτουργήσει ως πτερύγιο. Όταν η λαβή βραχίονα βρίσκεται στη θέση “UP”, το SMART TABS θα ανασυρθεί πλήρως. Τα στηρίγµατα είναι ιδανικά για χρήση στην αποθήκευση του σκάφους σε «ράφι», την προσάραξη, ή σε πολύ ρηχά νερά. Αντικαθιστά το πρότυπο βραχίονα τραβέρσας.

Πραγµατική εµπειρία

Ο κύριος Γιώργος Παλαιολόγος, χρησιµοποίησε πρόσφατα το σύστηµα SMART TABS SX µαζί µε το Μπρακέτο PR500, στο µήκους 4,20 µέτρων Diverib σκάφος του µε τετράχρονη µηχανή 40 ΗΡ, και µας παρουσιάζει τις εντυπώσεις του.

«Έχοντας πραγµατοποιήσει δύο ταξίδια, και συµπληρώνοντας 100 µίλια πλεύσης µε το σκάφος µου χρησιµοποιώντας το σύστηµα SMART TABS SX µαζί µε το Μπρακέτο PR500, οι εντυπώσεις µου για το σύστηµα είναι εξαιρετικές.

Συγκεκριµένα:

  1. Η συµπεριφορά του σκάφους βελτιώθηκε σε όλους τους καιρούς θεαµατικά. Μειώθηκε το µπότζι, σταθεροποιήθηκε η πλεύση, έγινε πιο ακριβές το τιµόνι. Και όλα αυτά σε µία γάστρα που έπλεε ήδη πολύ καλά
  2. Η ταχύτητα παρέµεινε σταθερή στις συγκεκριµένες στροφές του κινητήρα, και µόνο όταν µπήκαν στην πολύ σκληρή θέση (ακραίες θέσης πτερυγίου), χάθηκαν 1-2 κόµβοι
  3. Η κατανάλωση µειώθηκε κατά 5% περίπου σε ταξίδι µε καλό καιρό. Μόνο στον «κόντρα» καιρό µε τα flaps στη χαµηλή θέση φάνηκε να ήρθε στα προηγούµενα επίπεδα, αλλά σε καµία περίπτωση δεν αυξήθηκε
  4. Τα inox µπρακέτα δίνουν τη δυνατότητα για διπλασιασµό των επιλογών στις ρυθµίσεις, ενώ γίνεται εύκολη η ρύθµιση από την κατάσταση ταξιδιού σε καλοσύνη, σε κατάσταση πλεύσης σε δύσκολους καιρούς».

Ζητήστε να µάθετε περισσότερα για τα αυτόµατα συστήµατα φλαπς

στο 210 5590872 ή στο sales@eval.gr

Comodo SSL