Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Σκάφος Blu Water 185 η νέα πρόταση της Poseidon στα 5.5 m

14 Φεβρουαρίου, 2023

Σκάφος Blu Water 185 η νέα πρόταση της Poseidon στα 5.5 m

Το Blu Water 185 αποτελεί ένα από τα τελευταία μοντέλα της Poseidon Boats – ΑΦΟΙ ΜΠΙΣΚΙΝΗ ΑΕΒΕ.

Πρωτοεμφανίστηκε το Δεκέμβριο του 2021 όπως και στην έκθεση BOAT FISHING SHOW 2022 και από τότε αποτελεί σίγουρη επιλογή για ιδιώτες και επαγγελματίες στη κατηγορία των 5,50 μέτρων.

Το μοντέλο αυτό, όπως και όλα τα υπόλοιπα της μεγάλης γκάμας σκαφών που διαθέτει η Poseidon Boats – ΑΦΟΙ ΜΠΙΣΚΙΝΗ ΑΕΒΕ, παράγεται στις σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Σχηματάρι Βοιωτίας επιφάνειας 10.000 τ.μ. πληρώντας όλους τους κανονισμούς και οδηγίες της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Στη κάθετη μονάδα της Poseidon Boats παράγονται τα σκάφη όπως και ο ανοξείδωτος εξοπλισμός και οι ταπετσαρίες in-house από το Α ως το Ω και εξάγονται σε πάνω από 15 χώρες. Δεν είναι τυχαίο πως όλα τα σκάφη Poseidon συνδυάζονται με 5 χρόνια εγγύηση.

ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ
Το Blu Water 185 αποτελεί την εξέλιξη του πολύ επιτυχημένου Blu Water 170. Τα βασικά πλεονεκτήματα έχουν μείνει ίδια όπως η εξαιρετική του γάστρα και το μεγάλο του φάρδος και έχει προστεθεί αισθητά μεγαλύτερος χώρος στη πλώρη, με το κρεβάτι να έχει πλέον μήκος μεγαλύτερο από 1.90 m.

Επίσης η κονσόλα πλέον φιλοξενεί και μπροστινό κάθισμα χωρίς να χάνεται καθόλου χώρος περάσματος από τη πρύμνη στη πλώρη.

ΤΟ DECK
Το deck του Blu Water 185 αποτελεί ένα από τα πιο λειτουργικά και ευρύχωρα στη κατηγορίας του, συνδυάζοντας όλες τις ανάγκες αναψυχής και ψαρέματος.

Ξεκινώντας από πρίμα, συναντάμε τις δύο άνετες πλατφόρμες, με την αριστερή να διαθέτει ειδικά σχεδιασμένη υποδοχή για τη σκάλα μπάνιου μαζί με χειρολαβές εκατέρωθεν για εύκολη είσοδο από τη θάλασσα.

Προχωρώντας προς τα μέσα, εισερχόμαστε με πλήρη ασφάλεια από τον ειδικό διάδρομο της πρύμνης χωρίς να χρειαστεί να σκαρφαλώσουμε πάνω από τη πλάτη του καναπέ ή να πατήσουμε μαξιλάρια.

Στο σημείο αυτό συναντάμε και το ταμπούκι του ζωντανού δολώματος. Έχει πολύ ενδιαφέρον πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ψυγείο με τη χρήση πάγου καθώς είναι πλήρως αυτοαδειαζόμενο. Στη πρύμνη συναντάμε επίσης τον τριθέσιο καναπέ με άνετη πολυεστερική πλάτη.

Κάτω από το μαξιλάρι εμφανίζεται το πρυμνιό ταμπούκι με τεράστιο αποθηκευτικό χώρο και άνετη πρόσβαση στο εσωτερικό του. Μία αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι πως όλα τα ταμπούκια του σκάφους χάρις τα βαθιά αυλάκια τους είναι πλήρως στεγανά και εξοπλισμένα με ειδικό αντικραδασμικό σύστημα.

Συνεχίζοντας προς τα πλώρα, συναντάμε το πολυμορφικό κάθισμα οδηγού-συνοδηγού το οποίο μπορεί να «κοιτάζει» είτε πλώρα, είτε πρίμα. Υπάρχει επίσης και η επιλογή stand-up καθίσματος.

Η KOΝΣΟΛΑ
Ένα από τα χαρακτηριστικά του Blu Water 185 είναι η ιδιαίτερη κονσόλα του. Πλήρως εργονομική, προστατεύει τον οδηγό είτε είναι καθιστός, είτε όρθιος. Το τιμόνι και το χειριστήριο είναι στο κατάλληλο ύψος και με τη κατάλληλη κλίση. Πάνω από το τιμόνι τοποθετούνται τα όργανα της μηχανής με πλήρη ορατότητα κατά τη διάρκεια ταξιδιού.

Στην αριστερή πλευρά υπάρχει χώρος για τοποθέτηση χωνευτού Plotter έως 7’’. Μεγαλύτερα Plotters έως 12’’ τοποθετούνται με βάση πάνω από τα όργανα. Κάτω από το χώρο του Plotter υπάρχει ειδική κατασκευή με δύο ποτηροθήκες, θέση κινητών τηλεφώνων και μικροαντικειμένων.

Γύρω από το παρμπρίζ υπάρχει πολύ χρήσιμη ανοξείδωτη χειρολαβή. Η κονσόλα επίσης διαθέτει μπροστινό κάθισμα, κάτι που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.

Περνώντας από το άνετο πέρασμα μεταξύ κονσόλας και κουπαστής, καταλήγουμε στο μεγάλο πλωριό κρεβάτι μέγιστου μήκους 1.90 μ. όπου μπορούν άνετα να κάνουν ηλιοθεραπεία 2 άτομα. Κάτω από το κρεβάτι κρύβεται το ειδικά σχεδιασμένο ταμπούκι.

Το ταμπούκι αυτό μελετήθηκε διεξοδικά ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί προσβάσιμη δεξαμενή καυσίμων και να περισσεύει άπλετος αποθηκευτικός χώρος. Αξιοσημείωτο είναι πως στο ταμπούκι αυτό χωράει να αποθηκευτική ηλεκτρική άγκυρα. Ολόκληρο το σκάφος είναι εξοπλισμένο με ανοξείδωτα ψηλά ρέλια για μέγιστη ασφάλεια.

ΕΝ ΠΛΩ
Ταξιδέψαμε το Blu Water 185 ένα μεσημέρι στο νότιο Ευβοικό με καλές καιρικές συνθήκες. Στο σκάφος της δοκιμής έχει τοποθετηθεί ένας κινητήρας Yamaha 30 HP (747cc), ο ελάχιστος που μπορεί να τοποθετηθεί, με τις επιδόσεις του σκάφους να μας εκπλήσουν ευχάριστα.

Η γάστρα του έχει ειδικές επιφάνειες πλαναρίσματος ώστε να μπορεί να πλανάρει εύκολα ακόμα και με 5 ενήλικες με αυτή τη μηχανή. Τα χαρακτηριστικά της γάστρας απολύτως γνωστά από το «αδερφάκι του» το Blu Water 170.

Πλήρης σταθερότητα χάρις το μεγάλο του πλάτος, εξαιρετική απόσβεση και καθόλου σπρέι μέσα στο σκάφος. Οι αποδόσεις του Blu Water 185 με τη Yamaha F30 BETL (747cc) ήταν εξαιρετικές. Το σκάφος πλάναρε από τις 3.000 στροφές, με τελική ταχύτητα τα 28 mph.

Συμπερασματικά, το Poseidon Blu Water 185 θα αποτελέσει μία από τις αξιόλογες επιλογές σκάφους στα 5.5 μέτρα και για τους ιδιώτες που ψάχνουν μεγαλύτερη άνεση αλλά και για τους επαγγελματίες καθώς μπορεί να πλεύσει πολύ καλά με κινητήρες που δεν χρειάζονται δίπλωμα ταχυπλόου.

ΣΚΑΦΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝ – ΑΦΟΙ ΜΠΙΣΚΙΝΗ
22 620 58 573 | 690 8985 873

www.boats.gr

Tags
Πολυεστερικό Σκάφος Poseidon Boats Αφοι Μπισκίνη Αφοί Μπισκίνη Α.Ε.Β.Ε. Poseidon Blu Water 185 ΣΚΑΦΗ ΠΟΣΕΙΔΩΝ
Comodo SSL