Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Ν. Ρούδας

Σκάφος Nimbus T8

6 Σεπτεμβρίου, 2022

Σκάφος Nimbus T8

Το Τ8 είναι ένα πολυλειτουργικό, καλά εξοπλισµένο και γρήγορο σκάφος, που προορίζεται για καθηµερινές δραστηριότητες και θαλάσσια σπορ, µε δυνατότητα φιλοξενίας δύο ατόµων για διανυκτέρευση.

Το µοντέλο είναι ένας άξιος διάδοχος της σειράς Nova και R. Συγκεκριμένα, είναι ένα γνήσιο σκανδιναβικό σκάφος ημέρας, το οποίο αντιπροσωπεύει µια περαιτέρω εξέλιξη της σειράς Nova και R.

Το Nimbus T8 συνδυάζει στοιχεία σχεδίασης, λειτουργικότητας και DNA από τα 230R, 250R και 26 Nova µε το τρέχον κλασικό στυλ Nimbus, αποτελώντας µια λειτουργική πρόταση θαλάσσιας αναψυχής για όσους αγαπούν τον αυθεντικό σκανδιναβικό σχεδιασµό, και εκτιµούν τις καλά µελετηµένες λύσεις και την άνεση.

Το T8 στοχεύει στο κοινό που αναζητά ηµερήσιες αποδράσεις που περιλαµβάνουν και θαλάσσιες δραστηριότητες, αλλά και για µεταφορές, αποκλειστικά για θαλάσσια σπορ ή απλώς αναψυχή. Βασίζεται σε µια πρόσφατα αναπτυγµένη αερολιπαινόµενη κλιµακωτή γάστρα, µε εξαιρετικές ιδιότητες και χαµηλό όριο πλαναρίσµατος. Το T8 έχει ταχύτητα πλεύσης µεταξύ 20 και 35 κόµβων, µε µέγιστη ταχύτητα άνω των 40 κόµβων.

Η κατασκευή, η ποιότητα, η εξαιρετική αξιοπλοΐα και η συµπεριφορά, σε συνδυασµό µε τα καλά πακέτα κινητήρων που προσφέρει το ναυπηγείο, προσφέρουν ένα πιο αθλητικό στυλ οδήγησης, που όµως δεν χάνει την αίσθηση της ασφάλειας, ακόµη και όταν ταξιδεύει στα όριά του.

Το T8 παρέχει σταθερή, ασφαλή και αθόρυβη πλεύση, γεγονός που διευκολύνει το ταξίδεµα του σκάφους µε υψηλές ταχύτητες, ακόµη και σε κακές καιρικές συνθήκες.

Ενσωματωμένη λειτουργικότητα και ελευθερία κινήσεων
Όπως και µε το T9, το T8 έχει µια ευρεία σχεδίαση στο κατάστρωµα, µε φαρδιά πλαϊνά περάσµατα για την κίνηση γύρω από το σκάφος, γεγονός που συµβάλλει στην επιπλέον ελευθερία κινήσεων στο σκάφος και διευκολύνει την επιβίβαση και την αποβίβαση από το σκάφος.

Μπροστά από το κόκπιτ µπορεί να υπάρχει µια ξαπλώστρα, η οποία, σε συνδυασµό µε τους ευρύχωρους χώρους στο µπροστινό κατάστρωµα, παρέχει χώρο για τέσσερα άτοµα. Το µπροστινό κατάστρωµα περιλαµβάνει και έναν µεγάλο αποθηκευτικό χώρο, µε πρόσβαση στην καµπίνα για εύκολη φόρτωση.

Το κόκπιτ έχει κληρονοµήσει το ίδιο καθαρό “look-n-feel” µε το T9 και µπορεί να εξοπλιστεί µε plotter µε οθόνη 7”, 9” ή 12” (ίντσες). Τα αναστρέψιµα καθίσµατα στη θέση του οδηγού, καθώς και ένα σταθερά τοποθετηµένο αλλά αναδιπλούµενο τραπέζι, καθιστούν δυνατή τη δηµιουργία ενός χώρου εστίασης για πέντε άτοµα, µε τρεις εύκολες κινήσεις. Ο πρυµναίος καναπές φιλοξενεί έξι άτοµα, τα τρία µε θέα στην πρύµνη του σκάφους και τα τρία µε θέα στην πλώρη.

Η πλάτη στον πίσω καναπέ µπορεί να ρυθµιστεί σε τρεις διαφορετικές θέσεις (γωνίες), ανάλογα µε τον τρόπο χρήσης του καναπέ τη δεδοµένη στιγµή: Κάθισµα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού (σε όρθια θέση), πίσω καναπές σαλονιού (γωνιακός) ή µία πλήρης ξαπλώστρα (αναδιπλωµένη).

Κάτω από τον πίσω καναπέ υπάρχει ένα αναδιπλούµενο ψυγείο και ένας εύκολα προσβάσιµος χώρος εξοπλισµού. Στο πίσω κατάστρωµα υπάρχει επίσης ένα ντους και δύο πλαϊνές θήκες αποθήκευσης.

Κάτω από το κατάστρωµα υπάρχει µία καµπίνα δύο ατόµων µε εξαερισµό, φωτισµό LED, άφθονο χώρο αποθήκευσης και ξεχωριστή τουαλέτα µε νιπτήρα. Μια λειτουργική εστία µαγειρέµατος είναι διαθέσιµη µέσω ενός αναδιπλούµενου καυστήρα αερίου δίπλα στο χατς, ενώ υπάρχει και η επιλογή για wet bar µε νεροχύτη, στην αριστερή πλευρά του σκάφους.

Το T8 διατίθεται σε τρεις διαφορετικές λύσεις, την τελείως ανοικτή, αυτή µε το κάλυµµα τιµονιέρας ή ως T-top από πολυανθρακική κατασκευή, µε µεγάλο θόλο που καλύπτει ολόκληρο το κατάστρωµα. Ένα νέο χαρακτηριστικό του T8, είναι ότι µπορεί να εξοπλιστεί µε αυτό το νέο, στιβαρό T-top µε την πολυανθρακική οροφή, η οποία παρέχει αντηλιακή προστασία, χωρίς να µειώνει την αίσθηση του ανοιχτού αέρα που επιβάλλεται σε ένα καθηµερινό, ανοιχτό σκάφος.

Η πολυανθρακική οροφή στο T-top, σε συνδυασµό µε το κουβούκλιο, επιτρέπουν τη διαµονή των επιβατών, προφυλαγµένη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ακόµη και όταν ο καιρός χειροτερεύει. Αυτό ανοίγει ακόµα περισσότερο τις επιλογές πλεύσης και χρήσης του σκάφους, κυρίως στις πιο ψυχρές χώρες, όπως στη Σκανδιναβία από όπου κατάγεται.

Ο συνδυασµός του T-top και του µεγάλου σκέπαστρου που καλύπτει ολόκληρο το κατάστρωµα, επιτρέπει σε πέντε άτοµα να κάθονται άνετα σε ένα φωτεινό και ευρύχωρο αλλά προστατευµένο περιβάλλον. Το T8 είναι εγκεκριµένο για να µεταφέρει έως οκτώ άτοµα.

Ένα σηµαντικό πλεονέκτηµα του T8 είναι ότι είναι άµεσα διαθέσιµο, χωρίς µακροσκελείς χρόνους αναµονής.

Tο πιο δημοφιλές της σειράς
Το Τ8 είναι το τρίτο και µικρότερο µοντέλο στη γκάµα εξωλέµβιων σκαφών της Nimbus, και στην πραγµατικότητα, θα µπορούσε άνετα να είναι το καλύτερο της σειράς, αν κρίνουµε από τις επιλογές που προσφέρει.

Το νέο T8, όπως φαίνεται και σύµφωνα µε τα δεδοµένα της αγοράς, είναι το πιο δηµοφιλές. Μπορεί να είναι το µικρότερο της σειράς, µε µήκος 26 πόδια και 9 ίντσες (8,15 µέτρα), αλλά µε έως και 300 ίππους να «κάθονται» στον καθρέφτη και µία πολύ γρήγορη γάστρα δύο σκαλοπατιών, είναι επίσης το πιο γρήγορο και ευέλικτο.

∆ύο άλλοι παράγοντες το καθιστούν ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους λάτρεις των σκαφών επιδόσεων. Καταρχήν, είναι πολύ πιο προσιτό από τα άλλα µοντέλα της σειράς, αλλά και του ανταγωνισµού.

Για τη µεταφορά του χρειάζεται ένα τρέιλερ µε δύο άξονες µε φρένο και ένα αυτοκίνητο µε ικανότητα ρυµούλκησης περίπου 3500 κιλών. Ωστόσο, το µέγιστο πλάτος των 2,6 µέτρων είναι σαφώς κάτω από το όριο της ΕΕ για ρυµουλκούµενο πλάτους 2,3 µέτρων µε προεξοχές έως και 30 εκατοστά σε κάθε πλευρά.

Εποµένως, είναι αρκετά µικρό για να ρυµουλκείται στο δρόµο ή να αποθηκεύεται σε ένα υπόστεγο για το χειµώνα.

Το Τ8 είναι αρκετά ισχυρό για να τραβήξει θαλάσσιους σκιέρ και wakeboarders, αλλά είναι επίσης αρκετά ευρύχωρο για να χρησιµεύσει ως party boat για την ηµέρα. Φιλοξενεί άνετα τους οκτώ επισκέπτες και είναι υπέρ άνετο για διανυκτέρευση ενός ζευγαριού, χάρη στην καµπίνα µεγάλου µεγέθους, µε τους άφθονους αποθηκευτικούς χώρους και το µόνιµο διπλό κρεβάτι.

Τόσο η σχεδίαση, όσο και η ποιότητα κατασκευής, ενισχύουν την αίσθηση ότι το T8 έχει δηµιουργηθεί από ανθρώπους που καταλαβαίνουν πραγµατικά τα σκάφη και τη θάλασσα.

Πλεύση
Όσο για την ίδια τη γάστρα, είναι γρήγορη (45,8 κόµβοι), αποτελεσµατική (1,67 lpm στους 20 κόµβους) και ασφαλής, µιλώντας πάντα για τέτοιου τύπου σκάφη και όχι για φουσκωτά. Αποδίδει όµορφα σε ήρεµη θάλασσα και κόβει αρκετά καλά µέσα από τα µεγαλύτερα κύµατα, ενώ έχει ήπια χτυπήµατα όταν διατηρείται στην ευθεία και σε επίπεδη πλεύση.

Είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές, εύκολο σκάφος για θαλάσσια µετακίνηση, µε ψηλά freeboards, στιβαρά προστατευτικά κιγκλιδώµατα, χειρολαβές ακριβώς εκεί που πρέπει και προσοχή στη λεπτοµέρεια, που σπάνια συναντάται σε αυτό το µέγεθος σκάφους.

RIGINOS
www.riginos.com
tel:+30 210 962 174

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Θαλάσσιος Τουρισμός Σκάφη Αναψυχής Σκάφος Nimbus T8 Yachting Nimbus Riginos Yachts Παρουσίαση Σκάφους Καμπινάτο Σκάφος Σκάφη Παρουσίαση Σκάφος Αναψυχής Yachts [jetpack-related-posts]
Comodo SSL