Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Σκάφος Oki 464 Wavester: Το νέο πεντάμετρο από την Expert Marine Service

30 Αυγούστου, 2023

Σκάφος Oki 464 Wavester: Το νέο πεντάμετρο από την Expert Marine Service

Η γκάμα των Oki Boats εμπλουτίζεται με ένα νέο μοντέλο, το OKI 464 Wavester, μήκους 4,65 μέτρων, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για να προσφέρει τα μέγιστα στον ιδιοκτήτη του.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου OKI 464 Wavester θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση Thessaloniki Boat & Fishing Show, 20-22 Οκτωβρίου στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Helexpo).

Ασφάλεια, φιλόξενο κατάστρωμα, μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και πλεύση που θυμίζει μεγαλύτερο σκάφος είναι τα πλεονεκτήματα που έχει το νέο µέλος της οικογένειας OKI BOATS.

Το OKI 464 Wavester προσφέρει απλόχερα την δυνατότητα να απολαύσουμε τις θαλασσινές µας εξορμήσεις µε χαμηλό κόστος απόκτησης και χρήσης χωρίς την ανάγκη μεγάλων ιπποδυνάμεων. Με οποιοδήποτε συμβατικό αυτοκίνητο μπορούμε να το ρίξουμε ή να το βγάλουμε από τη θάλασσα αφού το βάρος του δεν ξεπερνά τα 400 κιλά.

Κρίνεται κατάλληλο για αναψυχή, βόλτες µε την οικογένεια ή την παρέα, ψάρεμα ή θαλάσσια σπορ διαθέτοντας την δική του σχεδιαστική γραμμή που παρόλα αυτά δεν ξεφεύγει εμφανισιακά από τα μεγαλύτερα open μοντέλα του ναυπηγείου.

Επιπλέον είναι κατάλληλο για επαγγελματίες που διαθέτουν εταιρία εκμίσθωσης σκαφών, καλύπτοντας παραπάνω από τις βασικές απαιτήσεις µίας τέτοιας επένδυσης.

Πρώτον αισθητικά το OKI 464 Wavester ξεχωρίζει, δεύτερον οι υψηλές προδιαγραφές κατασκευής διαμορφώνουν ένα σκάφος που να αντέχει στο χρόνο και την εκτεταμένη χρήση, και τρίτον μπορεί να ταξιδέψει µε κινητήρες έως 30 ίππων ώστε να μπορεί να νοικιαστεί χωρίς την ανάγκη διπλώματος ταχυπλόου.

Επιπλέον σε αυτά θα προσθέσουμε τη σωστή διαρρύθμιση του καταστρώματος αλλά και την αξιόλογη πλεύση για τα μέτρα του.

Η κατασκευή τους γίνεται στην Πολωνία, όπως και άλλα γνωστά brands σκαφών, Σκανδιναβικής και Ευρωπαϊκής προέλευσης, από όπου εξάγονται σε όλη την Ευρώπη.

Αντιπρόσωπος των Oki BOATS στην Ελλάδα, είναι ο Κώστας Τσικνής, ιδιοκτήτης της Expert Marine Service, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στο χώρο της πώλησης και υποστήριξης σκαφών αναψυχής.

Το κατάστρωμα
Οι ιδανικές αναλογίες του OKI 464 Wavester σε συνδυασμό µε τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του το κάνουν να ξεχωρίζει τόσο εμφανισιακά όσο και από την χωρητικότητά του, διαθέτοντας ένα φαρδύ κατάστρωμα µε πλάτος που φτάνει τα 2,10 μέτρα.

Μάλιστα, το μεγάλο πλάτος διατηρείται στο περισσότερο μήκος του, δίνοντας έτσι περισσότερο χώρο για το πλήρωμα, έτσι μπορεί αν φιλοξενήσει άνετα έως 5 άτομα.

Μπαίνοντας στο σκάφος παρατηρούμε τις ψηλές κουπαστές που προσφέρουν μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας.

Ο σχεδιαστής του 464, έχει αξιοποιήσει σωστά το κατάστρωμα προσφέροντας κεντρική κονσόλα κοντά στο καναπέ της πρύμνης µε ξεχωριστό κάθισμα μπροστά, µεγάλο καναπέ στη πλώρη που μετατρέπεται σε κρεβάτι ηλιοθεραπείας µε τις αντίστοιχες προσθήκες, φαρδιά δελφινιέρα, 6 συνολικά αποθηκευτικούς χώρους και άνετο πέρασμα προς την πλατφόρμα του μπάνιου.

Η κονσόλα έχει ένα ιδιαίτερο σχήμα, µε φουτουριστική σχεδίαση του ταμπλό, της θέσης του χειριστηρίου και του τιμονιού.

Πλαισιώνεται µε ένα ρολ µπαρ τεσσάρων σημείων στήριξης και διαθέτει πλαστικό ταμπούκι στη βάση της, κάτω από το τιμόνι, όπου μπορούµε να αποθηκεύσουμε τα χαρτιά του σκάφους, τσαντάκια κλπ. Υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ενσωµατομένου ντεπόζιτου βενζίνης χωρητικότητας 60 lt. κάτω από την κονσόλα.

Ο καναπές της πρύμνης, διαθέτει πλάτη µε επένδυση ταπετσαρίας για μεγαλύτερη άνεση. Αριστερά είναι ανοιχτή για την εύκολη πρόσβαση στη πλατφόρμα μπάνιου όπου και υπάρχει η πτυσσόμενη σκάλα.

Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία στη βάση του καναπέ διαμορφώνεται σκαλοπάτι, ενώ στο ίδιο σημείο κεντρικά, υπάρχει η υδρορροή που συγκεντρώνει τα νερά µιας και το σκάφος είναι αυτοαδειαζόμενο.

Στη θάλασσα
Το OKI 464 Wavester της δοκιμής φορούσε στο καθρέπτη του τον Mercury 30 hp, µε μέγιστη επιτρεπόμενη ιπποδύναμη τους 60 ίππους. Με αυτή την ιπποδύναμη μετρήσαµε ταχύτητα κρουαζιέρας τους 16 κόμβους στις 4.500 στροφές ανά λεπτό, ενώ στις μέγιστες στροφές είδαμε τους 23 κόμβους στις 6.100 σ.α.λ..

Υπάκουο στις απότομες τιμονιές, έστριβε µε ασφάλεια διατηρώντας σωστή γωνία κλίσης ενώ καθόλη την διάρκεια της δοκιμής το κατάστρωμα του παράμενε στεγνό. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το φάρδος του σκάφους στην ίσαλο γραµµή, χαρακτηριστικό που του προσδίδει πολύ υψηλή πλευρική σταθερότητα.

Συμπερασματικά το OKI 464 Wavester, διαθέτει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μεγαλύτερων μοντέλων, που θα το κάνει να σταθεί αντάξια στον ανταγωνισμό στην απαιτητική και «most wanted» κατηγορία των 5 μέτρων.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου OKI 464 Wavester θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση Thessaloniki Boat & Fishing Show, 20-22 Οκτωβρίου στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Helexpo).

Expert Marine Service – Κων. Τσίκνης
26950 25798 | 6947 079 460
expertmarinekt@gmail.com

www.okiboats.gr

Tags
Κώστας Τσικνής OKI BOATS OKI 464 Wavester Πολυεστερικό Σκάφος Δοκιμή Πολυεστερικού Σκάφους Expert Marine Service
Comodo SSL