Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Σκάφος OKI 545 Open, στην Ελλάδα από την Expert Marine

10 Οκτωβρίου, 2022

Σκάφος OKI 545 Open, στην Ελλάδα από την Expert Marine

Tο σκάφος OKI 545 Open, µοιράζεται τα ίδια θετικά χαρακτηριστικά µε τα µεγαλύτερα «αδέλφια» του. Ένα σκάφος µήκους 5,45 µ. και πλάτους 2,45 µ. µε πολλές δυνατότητες, άνεση και σταθερότητα.

Καλαίσθητο, µε µεγάλο ευρύχωρο κατάστρωµα που µπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως 6 άτοµα, δίνοντας κρεβάτι ηλιοθεραπείας, τραπεζαρία αλλά και αναπαυτικά καθίσµατα πίσω από την καλοσχεδιασµένη κεντρική κονσόλα.

Οι έντονοι χρωµατικοί σχεδιασµοί σε συνδυασµό µε τις έξυπνες ναυπηγικές γραµµές, δηµιουργούν ένα όµορφο αισθητικά αποτέλεσµα που ξεχωρίζει στη κατηγορία του.

Στην Ελλάδα τα OKI Boats είναι διαθέσιµα από την Expert Marine Services, αποκλειστικός αντιπρόσωπος για τη χώρα µας, µε διαθέσιµα τρία µοντέλα OKI 545, OKI 595 και OKI 686. 

Σε αυτό το άρθρο θα δούµε το µικρότερο σε µήκος αλλά το ίδιο ευρύχωρο και λειτουργικό, 545 Open, αγαπηµένη επιλογή εκτός των ιδιωτών, από επαγγελµατίες εκµίσθωσης σκαφών αναψυχής σε όλη την Ευρώπη µιας και συνδυάζει ποιοτικές προδιαγραφές κατασκευής µε ένα ιδιαίτερα φιλόξενο ντεκ.

Τα OKI Boats εξάγονται σε όλη την Ευρώπη. Κατασκευάζονται στην Πολωνία, στη χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει µεταφερθεί η παραγωγή αρκετών γνωστών Σκανδιναβικών και Ευρωπαϊκών brands σκαφών.

Ο Κώστας Τσικνής, ιδιοκτήτης της Expert Marine Service, µετά από πολυετή εµπειρία στο χώρο της πώλησης και υποστήριξης σκαφών αναψυχής, εισάγει τα συγκεκριµένα σκάφη στη χώρα µας, παρέχοντας τα ετοιµοπαράδοτα µε το «κλειδί στο χέρι»!

Expert Marine Service
Η Expert Marine Service, µετρά δεκατρία χρόνια λειτουργίας και εννιά χρόνια που δραστηριοποιείται στα Επτάνησα, συγκεκριµένα στη Ζάκυνθο. Η εταιρία είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της Compass για τη Ζάκυνθο και πλέον αποκλειστικός αντιπρόσωπος για Ελλάδα της Oki Boats.

Επιπλέον είναι εξουσιοδοτηµένο συνεργείο και επίσηµος αντιπρόσωπος για τους εξωλέµβιους Suzuki, Yamaha, Honda και Mercruiser. Οι Evinrude – Johnson, Tohatsu ολοκληρώνουν τη γκάµα κινητήρων ενώ στο κατάστηµα θα βρείτε και γνήσια ανταλλακτικά καθώς και ναυτιλιακά είδη.

Μία άλλη υπηρεσία ιδιαίτερα χρήσιµη για τους πελάτες, είναι η οργανωµένη Εξωτερική Κινητή Μονάδα Service, όπου σε συνδυασµό µε την υψηλή εξειδίκευση του προσωπικού, επιτυγχάνει να παρέχει στους πελάτες της µια ολοκληρωµένη και αποτελεσµατική εξυπηρέτηση.

Το κατάστρωµα του OKI 545 Open
Το 545 διαθέτει ένα απόλυτα «µεσογειακό» κατάστρωµα, αυτό σηµαίνει ότι µπορεί άνετα το πλήρωµα να περάσει την ηµέρα του πάνω στο σκάφος απολαµβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα. Η άνεση προκύπτει από το µεγάλο πλάτος που είναι αµέσως διακριτό µόλις µπούµε στο εσωτερικό του.

Ο σχεδιαστής του 545, εκµεταλλεύεται στο έπακρο κάθε εκατοστό που είχε στη διάθεσή του προσφέροντας µία κεντρική κονσόλα µε µικρή καµπίνα, ξεχωριστό κάθισµα κυβερνήτη- συγκυβερνήτη, κρεβάτι ηλιοθεραπείας και τραπέζι φαγητού, µεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και άνετα περάσµατα προς την πλατφόρµα του µπάνιου.

Σε αυτά αξίζει να συµπληρώσουµε την µεγάλη ασφάλεια που προσφέρει στο πλήρωµα διαθέτοντας ψηλές κουπαστές και σωστά τοποθετηµένα ρέλια και χειρολαβές σε όλο το σκάφος.

Μάλιστα στη πλώρη τα ρέλια αφήνουν κενό πέρασµα, ώστε να διευκολύνεται το µπάσιµο στο σκάφος από τη µαρίνα. Στο σηµείο βρίσκεται το στρίτσο για την άγκυρα και το έκταµά της, µε ανοξείδωτο ράουλο για την εύκολο βιράρισµα της, και τις δέστρες σωστά τοποθετηµένες στις µπάντες.

Στο µπροστινό µέρος του σκάφους βρίσκεται ο πλωριός καναπές σχήµατος Λ, που µε τις κατάλληλες προσθήκες µαξιλαριών µετατρέπεται εύκολα σε ένα ευρύχωρο κρεβάτι ηλιοθεραπείας ή και τραπεζαρία µε την πρόσθετη τοποθέτηση της βάσης.

Στο εσωτερικό της κεντρικής κονσόλα μια ατομική καμπίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν αποθήκη ή σαν καμπίνα wc

Η µεγάλη κονσόλα τοποθετείται στο κέντρο και προς την πρύµνη του σκάφους χωρίς να εµποδίζει την άνεση και τον χώρο στα πίσω καθίσµατα, καθώς και το πέρασµα από το πλωριό στο πρυµνιό χώρο του σκάφους.

Έχει ένα καλοσχεδιασµένο ταµπλό οργάνων και το τιµόνι του βρίσκεται στο κέντρο. Το εσωτερικό της διαθέτει µία ατοµική καµπίνα, ένα χώρο που µπορεί να χρησιµοποιηθεί σαν αποθήκη ή σαν καµπίνα wc.

Ο χειριστής και ο συγκυβερνήτης θα απολαύσουν το ταξίδι τους προστατευµένοι πίσω από ένα ψηλό παρµπρίζ το οποίο ακολουθεί τη σχεδιαστική γραµµή της κονσόλας.

Τα καθίσµατα τους είναι ξεχωριστά, περιστρεφόµενα έως 360µοίρες και ρυθµιζόµενα στο ύψος. Υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης τέντας ώστε να εξασφαλίσετε τη σκιά και τη δροσιά ειδικά τους καλοκαιρινούς µήνες, για µεγαλύτερη απόλαυση τόσο από εσάς όσο και από την παρέα σας.

Λειτουργικό και ευρύχωρο το κατάστρωμα του OKI 545 μπορεί άνετα και με ασφάλεια να φιλοξενήσει πλήρωμα 6 ατόμων. Ολοι οι επιβαίνοντες κινούνται ανεμπόδιστα σε όλο τα σκάφος αλλά και κατά την επιβίβαση-αποβίβαση από αυτό

Ο πρυµνιός καναπές είναι ενιαίος που στο εσωτερικό του υπάρχει ένας ακόµα µεγάλος αποθηκευτικός χώρος. Στα αριστερά υπάρχει ελεύθερο πέρασµα προς τη σκάλα µπάνιου ώστε να µη χρειάζονται «ακροβατικά» για το µπες βγες στο σκάφος.

Οι πλατφόρµες µπάνιου διαθέτουν δύο ευρύχωρα ταµπούκια όπου και µπορούµε να τοποθετήσουµε σχοινιά, δεύτερη άγκυρα κλπ. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να µπει ντεπόζιτο γλυκού νερού για όποιον θέλει ντουζιέρα στη πλατφόρµα της πρύµνης.

Στη θάλασσα
Το OKI 545 Open της δοκιµής φορούσε στο καθρέπτη του τον Suzuki DF 140 Hp ο οποίος βρίσκεται κοντά στη µέγιστη επιτρεπόµενη ιπποδύναµη των 150 ίππων, όµως στη πράξη δικαιώνει την Expert Marine για την επιλογή δίνοντας ένα σκάφος µε επιδόσεις, δύναµη και αξιοπλοΐα.

Ανεβάζοντας τις στροφές το πλανάρισµα έρχεται άµεσα, χωρίς ορθοπλώρισµα, µε επιταχύνσεις που εντυπωσιάζουν ακόµα και στο ψηλό φάσµα στροφών.

Πιο συγκεκριµένα, ταχύτητα κρουαζιέρας θα υπολογίσετε τους 30 κόµβους στις 4.000 στροφές ανά λεπτό καταναλώνοντας µόλις 0,7 Lt/nm, ενώ στις µέγιστες στροφές είδαµε τους 41 κόµβους µε κατανάλωση 1 Lt/nm.

Υπάκουο στις απότοµες τιµονιές, έστριβε µε ασφάλεια διατηρώντας σωστή γωνία κλίσης ενώ καθόλη την διάρκεια της δοκιµής το κατάστρωµα του παράµενε στεγνό.

Συµπερασµατικά το OKI 545 Open, αποτελεί ένα ιδιαίτερα ελκυστικό σκάφος, ιδανικό για τις θαλασσινές σας αποδράσεις µε την παρέα ή την οικογένεια, µε ιδιαίτερα φιλόξενο κατάστρωµα και γάστρα που θα σας βγάλει «ασπροπρόσωπο» ακόµα και όταν οι συνθήκες χειροτερέψουν! Η ποιότητα κατασκευής και τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το κάνουν εξίσου κατάλληλο για επαγγελµατική χρήση. 

Expert Marine Service – Κων. Τσίκνης
26950 25798 | 6947 079 460
expertmarinekt@gmail.com

www.expertmarineservice.gr

Tags
Κώστας Τσικνής OKI BOATS πολυεστερικό Πολυεστερικό Σκάφος Πολυεστερικά Σκάφη Δοκιμή Σκάφους Expert Marine Δοκιμή Πολυεστερικού Σκάφους Expert Marine Service
Comodo SSL