Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Σκάφος OKI 686 WA (WALK AROUND): Εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της θαλάσσιας περιπέτειας

9 Οκτωβρίου, 2023

Σκάφος OKI 686 WA (WALK AROUND): Εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις της θαλάσσιας περιπέτειας

Το OKI 686 WA αποτελεί µια νέα προσθήκη στη γκάµα σκαφών του γνωστού πολωνέζικου ναυπηγείου OKI BOATS που εισάγονται στην Ελλάδα από την εταιρία Expert Marine Service.

Με µήκος 6,86 µέτρα και πλάτος 2,50 µ., προσφέρει άφθονο χώρο για να απολαύσετε κάθε εξόρµηση στη θάλασσα. Αποτελεί αυτή την στιγµή το µεγαλύτερο µοντέλο της εταιρίας διατηρώντας τις γραµµές των υπολοίπων σκαφών, µε έναν ευρύχωρο και λειτουργικό σχεδιασµό που το καθιστά ιδανικό για µικρές ή µεγάλες βόλτες µε την οικογένεια και τους φίλους.

Δείτε από κοντά επιλεγμένα μοντέλα της εταιρίας OKI Boats στην έκθεση Thessaloniki Boat & Fishing Show, 20-22 Οκτωβρίου στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Helexpo).

Ο ευρύχωρος κατασκευαστικός σχεδιασµός επιτρέπει την άνετη κίνηση επάνω στο κατάστρωµα, διαθέτοντας άπλα από την πλώρη ως την πρύµνη. Κρίνεται ιδανικό και για επαγγελµατικό σκάφος, για ενοικιάσεις ή µικρές περιηγήσεις, όπως το συγκεκριµένο της δοκιµής, το οποίο δραστηριοποιείται στο νησί της Ζακύνθου.

Η υψηλή ποιότητα κατασκευής, η δυνατότητα φιλοξενίας 12 ατόµων, η ύπαρξη µικρής καµπίνας όπου µπορεί να εγκατασταθεί τουαλέτα, αποτελούν κάποια από τα χαρακτηριστικά που καθιστούν το 686 WA µία εξαιρετική πρόταση επένδυσης.

Στον κλάδο υπηρεσιών ενοικίασης σκαφών, η επιλογή του κατάλληλου σκάφους είναι κρίσιµη για την επιτυχία της επιχείρησης, και ένα από τα πιο σηµαντικά στοιχεία που θα πρέπει να εξετάσει κάποιος είναι η ποιότητα κατασκευής.

Στη περίπτωση των OKI, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή υλικών και διαδικασιών που προσδίδουν στα σκάφη ανθεκτικότητα. Το 686 WA σχεδιάστηκε για να αντέχει το χρόνο και την καθηµερινή χρήση, κάτι που είναι ουσιώδες για επαγγελµατίες εκµισθωτές που θέλουν να διατηρήσουν τα σκάφη τους σε άριστη κατάσταση.

Το κατάστρωµα
Το OKI 686 WA έχει σχεδιαστεί µε προσοχή στη λεπτοµέρεια. Η εντυπωσιακή εξωτερική του εµφάνιση, µε καθαρές γραµµές και µια σύγχρονη αισθητική, συµπληρώνεται µε την σωστή εσωτερική διαρρύθµιση, κατάλληλη για πολλαπλές θαλάσσιες δραστηριότητες.

Είτε αγαπάτε τα watersports, το ψάρεµα, τη χαλάρωση στον ήλιο ή την µετακίνηση από νησί σε νησί, αυτό το σκάφος θα σας εξυπηρετήσει απόλυτα.

Επίσης, διαθέτει επαρκή χώρο αποθήκευσης για τον εξοπλισµό σας, ώστε να µπορείτε να έχετε µαζί σας ό,τι χρειάζεστε. Πάµε όµως να εξετάσουµε αναλυτικά το κατάστρωµα, το οποίο αποτελεί µια από τις πιο σηµαντικές συνιστώσες του σκάφους, καθώς επηρεάζει τόσο την ασφάλεια όσο και την άνεση των επιβατών.

Ξεκινάµε την περιήγηση µπαίνοντας από την δελφινιέρα της πλώρης, µε τα ρέλια να καταλήγουν σε ένα αντιολισθητικό πάτηµα, πάνω από την άγκυρα, και διαµορφώνοντας ψηλές χειρολαβές. Τα ρέλια ακολουθούν ως τη κονσόλα και έπειτα συνεχίζονται δίνοντας κράτηµα σε όποιο σηµείο και αν βρισκόµαστε.

Το πλωριό τµήµα αποτελείται από έναν καναπέ Π, ο οποίος µε τρεις προσθήκες, γίνεται ένα τεράστιο sundeck που ενσωµατώνει και το κάθισµα µπροστά από την κονσόλα. Αν δε έχετε σκοπό να κινηθείτε εκεί, ή να στήσετε το προσθαφαιρούµενο τραπεζάκι, µπορείτε να το αφήσετε έτοιµο, και να απολαµβάνετε τον ήλιο ανά πάσα στιγµή.

Η κεντρική κονσόλα αφήνει άνετα περάσµατα και στις δύο µπάντες, διαθέτει όµορφη κατανοµή του ταµπλό, για τα όργανα του κινητήρα και τον βοηθητικό ηλεκτρονικό εξοπλισµό. Η θέση του τιµονιού είναι κατάλληλη για ξεκούραστο ταξίδι όπως και το χειριστήριο το οποίο βρίσκεται στη δική του θέση.

Στα αριστερά της κονσόλας υπάρχει συρόµενη πόρτα όπου αποκαλύπτει µία µικρή αλλά βολική καµπίνα, που µπορεί να χρησιµοποιηθεί σαν τουαλέτα, για να αλλάξουµε ή σαν έξτρα στεγανός αποθηκευτικός χώρος.

Ο χειριστής και ο συγκυβερνήτης θα απολαύσουν το ταξίδι τους αναπαυτικά στα δύο περιστρεφόµενα καθίσµατα, τα οποία ρυθµίζονται καθ’ ύψος ενώ επιπλέον ρυθµίζονται για την ηµιόρθια οδήγηση. Μπροστά από τον χειριστή υπάρχει και ανοξείδωτο υποπόδιο για ακόµα πιο ξεκούραστη θέση οδήγησης.

Έξυπνη η σχεδίαση και στο πρυµιό καναπέ, αφήνει ένα άνετο διάδροµο για τις πλατφόρµες µπάνιου. Κατάπρυµα, δύο αµπάρια για σχοινιά και άλλα αξεσουάρ, παροχή γλυκού νερού, και µεγάλες πλατφόρµες µπάνιου που φτάνουν ως την άκρη του κινητήρα. Η δεξιά πλατφόρµα φιλοξενεί τον βοηθητικό.

Να σηµειώσουµε ότι το αντιολισθητικό πάτωµα  Foam Deck ανήκει στον έξτρα εξοπλισµό, όµως κρίνεται χρήσιµο και δίνει όµορφο αποτέλεσµα. Η δεξαµενή καυσίµου έχει χωρητικότητα 200 λίτρων.

Ιπποδυνάµεις και πλεύση
Στο καθρέπτη του 686 WA µπορεί να τοποθετηθεί κινητήρας έως 250 hp, χωρίς όµως να είναι απαραίτητο, αφού µε κινητήρα 200 hp αναπτύσσει ταχύτητα cruising 30 κόµβους µε κατανάλωση 1 λίτρο/µίλι, και 40 κόµβους τελική µε κατανάλωση 1,3 λίτρα/ µίλι.

Η σχεδίαση της γάστρας προσδίδει αξιοπλοΐα, γρήγορο πλανάρισµα και ευστάθεια, επιτρέποντας στο 686 WA να αντιµετωπίσει τις πιο απαιτητικές καταστάσεις της θάλασσας. Παράλληλα δεν σηκώνει σπρέι, και δεν κουράζει το πλήρωµα όταν είναι σταµατηµένο αφού η ευστάθεια του είναι υποδειγµατική.

Βάσει των παραπάνω, το OKI 686 WA, αποτελεί ένα επιβλητικό σε µέγεθος και εµφάνιση σκάφος, ικανό να κερδίσει τόσο τους απαιτητικούς χρήστες σκαφών, όσο και υποψήφιους αγοραστές που επιλέγουν βάσει αισθητικής.

Συνδυάζει ποιότητα, επιδόσεις, ασφάλεια και λειτουργικό κατάστρωµα, παρέχοντας ένα ολοκληρωµένο πακέτο κάνοντάς το µια εξαιρετική επιλογή που αξίζει να εξετάσετε προσεκτικά αν αναζητάτε σκάφος αυτής της κατηγορίας.

Expert Marine Service – Κων. Τσίκνης
26950 25798 | 6947 079 460
expertmarinekt@gmail.com

https://okiboats.gr

Tags
Πολυεστερικό Σκάφος Expert Marine Κώστας Τσικνής OKI BOATS πολυεστερικό OKI 686 WA
Comodo SSL