Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Ν. Ρούδας

Νέο σπορ σκάφος Saxdor 270 GTO από τη Saxdor Yachts

5 Οκτωβρίου, 2023

Νέο σπορ σκάφος Saxdor 270 GTO από τη Saxdor Yachts

Γνωστή για τα εντυπωσιακά σχέδια γάστρας με τα δύο στεπ και την εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής, η Saxdor έχει κάνει πάταγο στην αγορά.

Η Saxdor φέρνει μία ακόμη καινοτομία στην κατηγορία των σπορ σκαφών κάτω των 30 ποδών: το Saxdor 270. Το μόνο μοντέλο στη γκάμα του που διαθέτει και wet bar και πρόσωπο με πρόσωπο καθίσματα για έως και έξι άτομα, το Saxdor 270 GTO αποδεικνύει ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια λειτουργικότητας και καλύτερης εκμετάλλευσης των χώρων με την αποκάλυψη του νέου μοντέλου της μάρκας.

Δείτε από κοντά επιλεγμένα μοντέλα της εταιρίας Saxdor Yachts στην έκθεση Thessaloniki Boat & Fishing Show, 20-22 Οκτωβρίου στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Helexpo).

Το συμμετρικό πιλοτήριο υποστηρίζει την φιλοσοφία ισορροπίας του σκάφους. Το ύψος της κουπαστής επιτρέπει στον κόσμο να κινείται με σιγουριά. Μια μετατρέψιμη τραπεζαρία προσφέρει επίσης χώρο για ηλιοθεραπεία στην πρύμνη. Τα γυάλινα πλαϊνά πλαίσια είναι επίσης ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό ασφαλείας.

Οι κομψές αναλογίες του Saxdor 270 περιλαμβάνουν μια κανονική για το μέγεθος του σκάφους καμπίνα, εξοπλισμένη με κουκέτα κανονικού μεγέθους για δύο άτομα και τουαλέτα με νεροχύτη, αναδεικνύοντας το 270 GTO όχι μόνο ως ένα γρήγορο σκάφος για ημερήσιες κρουαζιέρες αλλά και ως ένα κομψό weekend σκάφος για σύντομες αποδράσεις και εκδρομές. Στο εσωτερικό, έχει άφθονο φυσικό φως –που περνά μέσα από έναν φεγγίτη αλλά και τα χατςκαι διευρύνει ολόκληρο τον χώρο.

Σχεδιασμένο με την υπογραφή της Saxdor —την ελαφριά και άνετη στο ταξίδεμα γάστρα με δύο σκαλοπάτια—το Saxdor 270 GTO προσφέρει επιδόσεις ταχύτητας και εξοικονόμηση καυσίμου, γνωστά από τα προηγούμενα μοντέλα της μάρκας. Μια βαθιά γάστρα εισόδου V μειώνει την πρόσκρουση στο κύμα, ενισχύοντας τη συνολική σταθερότητα του σκάφους. Και όλα αυτά σε πολύ προσιτή τιμή.

Η ελαφριά και ισχυρή κατασκευή, που κατασκευάστηκε με την τεχνική έγχυσης κενού, έχει ως αποτέλεσμα ένα σκάφος που είναι εύκολο να ρυμουλκηθεί και να ταξιδέψει σε τρέιλερ, ανοίγοντας έναν νέο κόσμο στη θάλασσα για όσους θέλουν να βγουν έξω από τη συνήθη περιοχή κρουαζιέρας τους. Με προδιαγραφές για έναν εξωλέμβιο κινητήρα 225 έως 350 ίππων, η σχεδίαση του Saxdor 270 προσφέρει εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ DESIGN
Ο ιδρυτής και επικεφαλής σχεδιαστής της Saxdor Yachts, Sakari Mattila, γνωστός και ως ιδρυτής της Axopar, XO, Aquador και Paragon, λέει: «Τα 200 και 320 έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλή στους πελάτες. Με μεγάλο ενθουσιασμό, παρουσιάζουμε το 270 GTO στην αγορά. Με την ίδια εστίαση στην απόδοση, τη σχεδίαση και τη σχέση ποιότητας/τιμής, αυτό το σκάφος είναι ένα από τα πιο ευέλικτα στην κατηγορία του. Το 270 και η επόμενη σειρά μοντέλων 400 είναι τα επόμενα βήματα του στόλου Saxdor».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Saxdor, Erna Rusi, λέει: «Το νέο SX270 θα επεκτείνει όμορφα τον στόλο μας, προσφέροντας και πάλι «περισσότερο σκάφος για τα χρήματα που κοστίζει» – είναι ένα φανταστικό σκάφος στη γκάμα του! Με το επερχόμενο SX 400 GTC, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία θαλάσσιας περιήγησης σε κάθε τύπο ανάγκης των πελατών μας».

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ
Το SX270 παρουσιάζεται στην αγορά ως Limited Edition, συμπεριλαμβανομένης της οροφής T-top με πλαίσιο GPR και μαλακό ύφασμα. Οι επιλογές σε κινητήρες για το νέο μοντέλο που προσφέρει το ναυπηγείο είναι τρεις:
– SX270 Limited edition με κινητήρα Mercury 225 V6
– SX270 Limited edition με κινητήρα Mercury 250 V8
– SX270 Limited edition με κινητήρα Mercury 300 V8

Το GTO προσφέρει αυτές τις τρεις επιλογές κινητήρων που προσδίδουν μάλιστα το χαρακτήρα του σκάφους, ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη. Το βασικό μοντέλο διατίθεται με εξωλέμβιο κινητήρα 225 ίππων, ικανό για τελική ταχύτητα σχεδόν 40 κόμβων, αλλά οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν έναν ισχυρότερο κινητήρα 300 ή ακόμα και 350 ίππων αν το επιθυμούν, με τον τελευταίο να δίνει τελική ταχύτητα στους 50 κόμβους!

WET BAR
Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του Saxdor 270 GTO είναι η επιλογή wet bar, η οποία είναι σχετικά σπάνια για ένα σκάφος στα 27 πόδια. Αυτό περιλαμβάνει έναν ηλεκτρικό καυστήρα με δύο εστίες, ένα ψυγείο, έναν νεροχύτη και άφθονο χώρο αποθήκευσης, καθιστώντας το ιδανικό για διασκέδαση και απόλαυση κρύων αναψυκτικών ενώ βρίσκεστε στο σκάφος. Το κόκπιτ μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένο κατ’ επιλογή και με στύλο πρόσδεσης για σκι, ιδανική για wakeboarding, θαλάσσια παιχνίδια ή θαλάσσιο σκι.

Μέσα στην καμπίνα, το 270 GTO προσφέρει εκπληκτικά άνετη διαμονή για ένα σκάφος αυτού του μεγέθους. Η καμπίνα διαθέτει ένα κανονικό διπλό κρεβάτι με καλούς αποθηκευτικούς χώρους εκεί που πρέπει, αλλά και αρκετό ύψος, καθώς και χωνευτό φωτισμό LED αλλά και φυσικό φως από τα χατς που φωτίζει και μεγαλώνει το χώρο. Το σκάφος περιλαμβάνει επίσης λειτουργική και καλοσχεδιασμένη τουαλέτα με ηλεκτρική αντλία και δεξαμενή ακαθάρτων και βέβαια έναν νιπτήρα. Έτσι, η διαμονή εντός του σκάφους είναι ευχάριστη, χωρίς να θυσιαστεί καμία από τις ανέσεις που περιμένει κανείς για ποιοτικές διακοπές.

Όσον αφορά τον χειρισμό και τις επιδόσεις, το Saxdor 270 GTO είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει με τη σχεδίαση της γάστρας με τα δύο στεπ, που υπόσχεται γρήγορο και σταθερό ταξίδεμα και εξαιρετική ευελιξία. Η ελαφρώς προεξέχουσα πλώρη του σκάφους προσθέτει στην εντυπωσιακή εμφάνισή του.

Ενώ το βασικό μοντέλο διατίθεται σε πολύ λογική τιμή, οι αγοραστές μπορούν να προσαρμόσουν το 270 GTO τους με διάφορα προαιρετικά πρόσθετα. Αυτά τα πρόσθετα μπορούν να ανεβάσουν την τιμή -σε όχι απαγορευτικά επίπεδα όμως- για τα πιο κορυφαία χαρακτηριστικά και τοπ προδιαγραφές.

Το Saxdor 270 GTO προσφέρει ένα συναρπαστικό πακέτο για τους λάτρεις της θάλασσας που αναζητούν ένα αθλητικό σκάφος που συνδυάζει εντυπωσιακή σχεδίαση, εξαιρετικές επιδόσεις και πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Με την εντυπωσιακή γκάμα χαρακτηριστικών και τις προσαρμόσιμες επιλογές του, αυτό το νέο μοντέλο είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσει τους λάτρεις του σκάφους που αναζητούν μια συναρπαστική εμπειρία στο νερό.

Η ειδικά σχεδιασμένη πλώρη με το ανάποδο σχήμα και το βαθύ V εισόδου είναι το μυστικό που επιτρέπει σε ένα τόσο μικρό και ελαφρύ σκάφος να ταξιδεύει με υψηλές ταχύτητες με απόλυτη ασφάλεια και διατηρώντας τον έλεγχο. Περιορίζει την επίδραση των κυμάτων ειδικά στα όρτσα, αφού το σκάφος δεν χτυπάει πάνω τους, αλλά αντίθετα, περνάει από μέσα.

Φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς ένα ακόμα βασικό προσόν του σκάφους: Το πόσο εύκολη είναι η ανέλκυση και η καθέλκυσή του, ενώ το σκάφος μπορεί να ταξιδέψει με το τρέιλερ του, το οποίο δεν είναι μόνο για το ρίξιμο στη γλύστρα.

Όσον αφορά τις ανέσεις, το 270 GTO αποτελεί κορυφαία επιλογή. Διαθέτει δύο ξαπλώστρες για ηλιοθεραπείαμία στην πλώρη και μία στην πρύμνημε το χώρο στην πρύμνη να μετατρέπεται εύκολα σε τραπεζαρία.

Οι σχεδιαστές του ναυπηγείου κατάφεραν να χωρέσουν ένα κανονικό wet bar, με παροχή γλυκού νερού, κουζίνα, ψυγείο και ντουλάπια, το οποίο εξυπηρετεί την τραπεζαρία των έξι ατόμων. Ο χώρος του κόκπιτ είναι έξυπνα σχεδιασμένος ώστε να φιλοξενεί τους επιβάτες, παρέχοντάς τους ανέσεις που μόνο σε μεγαλύτερα σκάφη θα μπορούσαν να βρουν.

Βρείτε επιλεγµένα µοντέλα της SAXDOR στο µεγάλο κεντρικό περίπτερο της THRACE LABEA στην έκθεση Thessaloniki Boat & Fishing Show, 20-22 Οκτωβρίου στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Helexpo).

Thrace Labea
+30 210 98 75 090
info@thracelabea.com

Tags
Saxdor Yachts Thrace Labea Πολυεστερικό Σκάφος Καμπινάτο Σκάφος Νέο Σκάφος Saxdor Saxdor 270 GTO
Comodo SSL