Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Skipper NC95

Ιανουάριος 22, 2016

Skipper NC95

Η BSK MARINE παρουσιάζει το νέο της µέλος Skipper NC95. Βασισµένο σε µία από τις υπάρχουσες αξιόπιστες και δοκιµασµένες γάστρες της, µε την πλέον κατάλληλη πλεύση για τις δύσκολες Ελληνικές θάλασσες. Σε συνδυασµό µε ένα άρτια µελετηµένο και σχεδιασµένο κατάστρωµα, ήρθε για να κατακτήσει τους φίλους των high performance τουριστικών σκαφών.

skipper_03Με δυνατότητα δύο ή και περισσότερων διαµορφώσεων καταστρώµατος, εξασφαλίζει άνετη διαβίωση διατηρώντας αναλλοίωτο το σπορ χαρακτήρα του, ενώ παράλληλα καλύπτει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού χρήστη. Για πρώτη φορά ένα σκάφος παραγωγής αποκτά ένα τόσο προσωπικό χαρακτήρα, αφού τα πάντα σε αυτό έχουν σχεδιαστεί µε γνώµονα το συγκεκριµένο µοντέλο, ενώ και το χρώµα του gel coat, του αεροθαλάµου, ή των ταπετσαριών, είναι στη διάθεση του υποψήφιου αγοραστή.

Οι καινοτοµίες πολλές, όπως ο αυτοµατισµός της άγκυρας που κρύβεται στη πλώρη µέχρι να την χρειαστούµε, το πτυσσόµενο τραπέζι που ενσωµατώνεται µε έναν βραχίονα κάτω από τον πλάγιο καναπέ, ακόµα και η 26άρα τηλεόραση που µπορεί να τοποθετηθεί εξωτερικά δίπλα στο τραπέζι! Επίσης, ειδική µελέτη έχει γίνει και για την τέντα ηλίου, η οποία κρύβεται επιµελώς κάτω από το πρυµιό sundeck.

Στη καµπίνα υπάρχει ένα υπέρδιπλο κρεβάτι και µία τουαλέτα. Επειδή το σκάφος διαθέτει χαµηλή καµπίνα η οποία δεν εξέχει πολύ από τα όρια του αεροθαλάµου, το εσωτερικό ύψος των 1,3 µέτρων φαίνεται αναγκαστικός συµβιβασµός. Όχι όµως για το Skipper NC 95, αφού η οροφή του είναι επεκτάσιµη ως και 2 µέτρα ύψος, προσφέροντας άνετη διαβίωση και µετακίνηση στο εσωτερικό της.

skipper_02Το Skipper NC95 µπορεί να δεχτεί είτε έσω – έξω (δεσµεύοντας το πρυµιό αµπάρι και κερδίζοντας «ελεύθερη» πασαρέλα), είτε εξωλέµβια. Η ιπποδύναµη της έσω – έξω µπορεί να είναι από 280 ως 480 hp για πετρελαιοκινητήρα µε µονή τοποθέτηση, ή 2 x 170 Hp ως και 2 x 300 Hp για διπλή, ενώ για βενζινοκινητήρες µε πόδι τα τεχνικά χαρακτηριστικά του επιτρέπουν µέγιστη ιπποδύναµη 2 x 430 Hp, πετυχαίνοντας ταχύτητα ως και 75 κόµβους, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις του ναυπηγείου. Σε εξωλέµβιες µπορεί να µπουν στο καθρέπτη του µέχρι 2 x 350 Hp, και µίνιµουµ µία 300άρα.

skipper_pinak

Η µελέτη και ο σχεδιασµός του Skipper NC 95 ανήκει στον Αλέξανδρο Σταυρουλάκη, ο οποίος φρόντισε να δώσει σε ένα σπορ σκάφος την απαραίτητη φιλοξενία και λειτουργικότητα για να µπορεί να χρησιµοποιηθεί σαν τουριστικό.

 

 

Η BSK Marine προσφέρει τις πρώτες παραγγελίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιµή. Σύντοµα, µόλις το σκάφος είναι έτοιµο, θα επανέλθουµε µε αναλυτική δοκιµή.

Tags
Skipper Bsk Marine Skipper NC95
Comodo SSL