Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Σκόπελος | Μαρία 8,80 Επαγγελματικό σκάφος

16 Ιουλίου, 2017

Σκόπελος | Μαρία 8,80 Επαγγελματικό σκάφος

Όσο ο θαλάσσιος τουρισµός αναπτύσσεται, τόσο χρειάζονται περισσότερα σκάφη τα οποία να καλύπτουν τις προδιαγραφές για αυτού του είδους τις δραστηριότητες. Έτσι η Α’ ΘΡΑΚΗ επένδυσε στη σχεδίαση και παραγωγή µίας σειρά σκαφών από τα 7,5 ως τα 10 µέτρα, έχοντας ήδη µία µεγάλη γκάµα επιλογής στα µικρά βαρκάκια προς ενοικίαση.

Α΄ΘΡΑΚΗ

Συνολικά η Α΄ΘΡΑΚΗ διαθέτει στη γκάµα της πάνω από 15 µοντέλα, στα οποία συµπεριλαµβάνονται από κανό µέχρι και επαγγελµατικά σκάφη µήκους άνω των 11 µέτρων. Με την υποστήριξη των δύο του παιδιών ∆ηµήτρη και Μαρίας, ο ιδρυτής της εταιρείας Γιώργος Μπογιατζής κατάφερε να διαθέτει σήµερα µία από τις µεγαλύτερες κάθετες µονάδες κατασκευής, συντήρησης και επισκευής πολυεστερικών σκαφών στη χώρα µας, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της στην εµπορία άλλων πολυεστερικών, αλλά και φουσκωτών σκαφών, καθώς και στη δηµιουργία χώρου στάθµευσής τους. Στον ίδιο χώρο, η Α΄ΘΡΑΚΗ διαθέτει πλήρες εξοπλισµένο marine service των περισσότερων εταιρειών (Yamaha, Mercury, Honda, Evinrude, Selva, Tohatsu, Volvo, Hyundai Seasall), καθώς και εµπορία γνήσιων ανταλλακτικών, ναυτιλιακών, αξεσουάρ θαλάσσης και θαλάσσιων σπορ. Την Α’ ΘΡΑΚΗ έρχεται να συµπληρώσει η Α’ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΣ, µε την ενοικίαση σκαφών για αναψυχή και ψάρεµα, ικανοποιώντας όλες τις ανάγκες των φίλων της θάλασσας. Επιπλέον, η Α΄ΘΡΑΚΗ Αναπτυξιακή ολοκληρώνει τις επιχειρήσεις Μπογιατζή, µε την ασφάλιση σκαφών αναψυχής, επαγγελµατικών – αλιευτικών και ιστιοπλοϊκών, υποστήριξη – ενηµέρωση σχετικά µε την φορολόγηση των σκαφών, αλλά και προγράµµατα επιδοτήσεων για κάθε επαγγελµατική ενασχόληση µε τη θάλασσα και τα σκάφη.

Το σκάφος

Το Σκόπελος (Μαρία) 8,80 είναι ένα ταχύπλοο σκάφος µε βάρος 1.300 κιλά και χώρο άπλετο που µπορεί να προσαρµοστεί ανάλογα τις ανάγκες του επαγγελµατία, αβέρτο για µεταφορά φορτίου, καθίσµατα για τη µεταφορά ατόµων, βάσεις για τις µπουκάλες καταδυτικών σχολών κλπ.

 

Η γάστρα του ξεκινά µε µία βαθιά είσοδο και συνεχίζει µε βαθύ “V” που ανοίγει φτάνοντας στο deadrise, ώστε να µπορεί να ταξιδέψει άνετα, χωρίς µεγάλες ιπποδυνάµεις, και να µπορεί να βγει σε ρηχά νερά -όπως παραλίες- για να φορτώσει κόσµο. Πιο συγκεκριµένα µε έναν εξωλέµβιο 200 ίππων, το 8.80 µπορεί να ταξιδέψει µε 32 µίλια. Το ίδιο σκάφος διατίθεται και µε πετρελαιοκινητήρα και εσωλέµβια.

Η γάστρα του προέρχεται από το 7.45, ένα µικρότερο µοντέλο που προϋπήρχε, µε τη διαφορά ότι αυτό διέθετε ηµιταχύπλοη γάστρα. Αβέρτο µε 50 ίππους κινητήρα, το 7.45 έχει δώσει 18 κόµβους ταχύτητα σύµφωνα µε τους κατασκευαστές. Τέλος, µε την ίδια φιλοσοφία κατασκευάζεται και ένα µεγαλύτερο, το 9.70, καθαρά επαγγελµατικό, µε εσωλέµβια και άξονα, αρκετά µεγαλύτερους χώρους και βάρος στα 1.700 κιλά.

 

  • Α’ ΘΡΑΚΗ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ
  • 25310 21565
  • www.athrakiboats.gr
Tags
Α΄ ΘΡΑΚΗ Επαγγελματικό Σκάφος
Comodo SSL