Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

SmartWave 4200: Ένα αβύθιστο σκάφος, υψηλής αντοχής!

12 Δεκεμβρίου, 2022

SmartWave 4200: Ένα αβύθιστο σκάφος, υψηλής αντοχής!

Το SmartWave 4200 είναι ένα αβύθιστο σκάφος υψηλής αντοχής, κατασκευασµένο από πολυαιθυλένιο, ιδανικό για σκληρή χρήση, ψαρευτικές εξορµήσεις αλλά και για ηµερήσιες βόλτες µε την οικογένεια ή τους φίλους.

Τα SmartWave, αποτελούν τα best seller στην κατηγορία σκαφών πολυαιθυλενίου σε Αγγλία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην Έκθεση ΣΚΑΦΟΣ ΨΑΡΕΜΑ – Boat & Fishing Show 2019, από την εταιρία The Dock και ήδη αρκετά SmartWave ταξιδεύουν στις θάλασσες µας.

Υπάρχουν 4 διαθέσιµα µοντέλα ξεκινώντας από τα 2,4 µ. ως τα 4,8 µ. για µία µεγάλη γκάµα εφαρµογών λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που παρουσιάζουν. Κατασκευάζονται στη Νέα Ζηλανδία από το ναυπηγείο Galloway International, που εξειδικεύεται στη κατασκευή σκαφών και µεγάλων βιοµηχανικών εφαρµογών από πολυαιθυλένιο (MDPE).

∆ιαθέτοντας εµπειρία πάνω από 30 χρόνια στην κατασκευή σκαφών από πολυαιθυλένιο, η σειρά SmartWave αποτελεί µία µεγάλη επένδυση του ναυπηγείου. Την σχεδίαση ανέλαβε ένας από τους καλύτερους σχεδιαστές σκαφών της Νέας Ζηλανδίας, ο Scott Robson, µε στόχο εκτός από την αντοχή αυτά τα σκάφη να προσφέρουν την καλύτερη άνεση και απόδοση στη πλεύση.

Υψηλά Standard Katασκευής
Κατασκευάζονται µε µία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, την µέθοδο Rotational Molded Boat. Τα πλεονεκτήµατα ενός σκάφους πολυαιθυλενίου είναι η εξαιρετική αντοχή στην ακτινοβολία του ήλιου, στο θαλασσινό νερό αλλά και στα χτυπήµατα από τις προσκρούσεις.

Επιπρόσθετα η απουσία διάβρωσης και η µηδενική συντήρηση που απαιτείται σε ένα τέτοιο σκάφος του χαρίζουν µία διάρκεια ζωής που µετριέται σε δεκαετίες ανταµείβοντας τον κάτοχο του µε ξέγνοιαστες και οικονοµικές θαλάσσιες εξορµήσεις σε βάθος χρόνου.

Ο αφρός πολυουρεθάνης, µε τον οποίο είναι γεµάτα τα στεγανά του σκάφους, το καθιστούν πρακτικά αβύθιστο ότι και αν συµβεί.

Η σταθερότητα πλεύσης και η απόσβεση στον κυµατισµό ενός SmartWave 4200 θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Αυτό οφείλεται στη γάστρα που έχει καταφέρει να σχεδιάσει ο Νεοζηλανδός αλλά και στην ευκαµψία του πολυαιθυλενίου.

Το αξιοπρεπές ‘’V’’ στον καθρέπτη και η µεγάλη γωνία εισόδου στην πλώρη, σε συνδυασµό µε το µεγάλο φάρδος του σκάφους και τη ‘’reverse chine’’ σχεδίαση της γάστρας έχουν ως αποτέλεσµα µία πρωτόγνωρη πλεύση για αυτά τα µέτρα σκάφους χωρίς spray ακόµα και σε κυµατισµό.

Το πλανάρισµα επιτυγχάνεται σε ελάχιστο χρόνο ακόµα και µε κινητήρες χαµηλής ιπποδύναµης 25 ίππων λόγω χαµηλού βάρους του σκάφους που είναι µόλις 220 κιλά.

Για την αποθήκευση εξοπλισµού και σωστικών του σκάφους διαθέτει δύο ταµπούκια πρύµνης και δύο πλώρης µε µαξιλάρια στα καπάκια τους. Στρίτσο άγκυρας ανοιχτό. Κρυφή εγκατάσταση κάτω από το κατάστρωµα για ντίζες και καλωδίωση και µεταλλικό καθρέπτη µηχανής βαρέως τύπου ικανό να φιλοξενήσει µηχανές έως 50 ίππους.

Ο στάνταρ εξοπλισµός περιλαµβάνει δύο ενσωµατωµένες καλαµοθήκες στην πρύµνη του σκάφους, ποτηροθήκες, ανοξείδωτα ρέλια πρύµνης και πλώρης.

Η εταιρία The Dock είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των σκαφών SmartWave και MAC του ναυπηγείου Galloway international για Ελλάδα και Κύπρο.

The Dock
+30 698 114 3874 | +30 694 781 1998 | +30 211 416 7316
info@thedock.gr

thedock.gr

Tags
πολυεστερικό SmartWave 4200 SmartWave Galloway International The Dock Πολυεστερικό Σκάφος Παρουσίαση Πολυεστερικού Σκάφους [jetpack-related-posts]
Comodo SSL