Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Σουπιοκαλάμαρο 2,5 κιλών με τεχνική eging πιάστηκε στην Κάρπαθο!

Νοέμβριος 23, 2016

Σουπιοκαλάμαρο 2,5 κιλών με τεχνική eging πιάστηκε στην Κάρπαθο!

Σουπιοκαλάμαρο «τέρας» πιάστηκε στη Κάρπαθο με την τεχνική eging κάτι που σημαίνει ότι ο νέος λεσεψιανός μετανάστης που έχει γεμίσει τις ακτές της Κύπρου, εξαπλώνεται.

Το νόστιμο αυτό μαλάκιο έπιασε ο Κώστας Φράγκος ο οποίος μας έστειλε και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες:

«Το είδος αυτού του καλαμαριού έχει εμφανιστεί στα νερά μας τα τελευταία 5 χρόνια περίπου. Ονομάζεται big fin squid και ψαρεύεται πολύ στην Ιαπωνία και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Τα τελευταία 5 χρόνια λοιπόν, την εποχή που ψαρεύουμε τα κοινά καλαμάρια, αρκετές φορές έχουμε πιάσει και γιαπωνέζικα, έτσι οπως τα αποκαλούμε εμείς έδω. Το μέγεθος που πιάναμε μέχρι πέρυσι ήτανε από 100γρ μέχρι 600! Φέτος όμως κάνανε την εμφάνιση τους μεγάλα μεγέθη του είδους, γύρω στα 2.5 κιλά! Να σου πω ότι πιάστηκαν από την ακτή με την τεχνική του eging. Εγώ συγκεκριμένα έχω πιάσει 2 κομμάτια μεγάλα και αρκετά πιο μικρά.

Τα μικρά και τα μεσαία σουπιοκαλάμαρα πιάνονται μέρα, ενώ τα μεγάλα φέτος πιάστηκαν μετά το σούρουπο.

Τα μικρά και τα μεσαία σουπιοκαλάμαρα πιάνονται μέρα, ενώ τα μεγάλα φέτος πιάστηκαν μετά το σούρουπο.

Τα μικρά και τα μεσαία τα έπιανα μέρα, ενώ τα μεγάλα φέτος πιάστηκαν μετά το σούρουπο. Εμείς οι φανατικοί ψαράδες του καλαμαριού από την ακτή, θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ τυχερούς που έχει έρθει στα νερα μας το συγκεκριμένο είδος καλαμαριού, αφού είναι ότι καλύτερο καλαμάρι μπορεί να πιάσει ένας καλαμαράς, ψαρεύεται και μέρα και νύχτα καθόλη την διάρκεια του χρόνου! Δεν θα παραλείψω να πω ότι είναι πολύ νόστιμο,ίσως πιο νόστιμο και από το κοινό καλαμάρι! Τώρα για αυτούς που θα τα αναζητήσουν θα δόσω μερικές συμβουλές: τα καλαμάρια αυτά στο μεγάλο τους μέγεθος (2,5 – 3,0 κιλά), έχουνε πολύ δύναμη και το τράβηγμα τους είναι πολύ διασκεδαστικό! Θα φέρουν τον εξοπλισμό μας στα όρια του κυριολεκτικά! Απαραίτητα δίπλα μας μεγάλο απόχη η γάντζος για να τα ασφαλίσουμε όταν πια θα τα έχουμε φέρει κοντά. Καλάμι μηχανισμός νήμα και οι κόμποι μας πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση! Η καλαμαριέρα μας καλής ποιότητας και μεγάλη σε μέγεθος (3,5). Τέλος ο ψαράς από την στιγμή που θα πιάσει ένα τέτοιο καλαμάρι με εξοπλισμό eging πρέπει να χειριστεί τον εξοπλισμό του σωστά για να καταφέρει να το κουράσει και να βγει νικητής από την μάχη! Καλό κάρφωμα και καλό χειρισμό στα φρένα του μηχανισμού. Μια φτηνή καλαμαριέρα, ένας φθαρμένος κόμπος η ένας λάθος χειρισμός ίσως αποβούν μοιραία με αποτέλεσμα να ξεφύγει το καλαμάρι…»

soupiokalamaro-karpatho-2

Tags
Eging Σουπιοκαλάμαρο Κάρπαθος
Comodo SSL