Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Παναγιώτης Μαλωμύτης

Spinning: Καλοκαιρινό Wading

7 Ιουνίου, 2020

Spinning: Καλοκαιρινό Wading

Το ψάρεμα spinning από μέσα με τη χρήση waders, έχει αρχίσει και αποκτά πολλούς φίλους.

Οι ωραίες και διαφορετικές εικόνες μέσα από το νερό και η ποικιλία των θηραμάτων, είναι κάτι που εύκολα σε ωθεί να το επαναλάβεις, αν δοκιμάσεις μια φορά. Όμως όσο αποδοτικό κι ευχάριστο και αν είναι ως τεχνική, απαιτεί τη δέουσα προσοχή και κατάλληλο εξοπλισμό.

Το wading, είναι ένας τρόπος ψαρέματος που μπορεί να πραγματοποιηθεί όλες τις εποχές, αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις σε κάθε μία από αυτές. Στο παρελθόν έχουμε αναφερθεί αρκετά αναλυτικά στον εξοπλισμό και τις ιδιαιτερότητες της τεχνικής. Σε αυτό το τεύχος θα δούμε κάποια tips που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στο καλοκαιρινό wading.

Τόποι
Οι μεγάλες εκβολές ποταμών είναι πιο προσιτές το καλοκαίρι, διότι έχει πέσει η στάθμη του νερού και η ροή του είναι πιο χαμηλή, οπότε και αποτελούν τα αγαπημένα μας σημεία. Εξυπακούεται φυσικά ότι αποφεύγουμε τόπους με λουόμενους, και για την ασφάλειά τους, αλλά και για τη δική μας απρόσκοπτη ευχαρίστηση!

Ρουχισμός, Eιδικός Eξοπλισμός
Η προστασία από τον ήλιο είναι το πρώτιστο μέλημά μας. Έτσι μακριά μανίκια, αντηλιακά, καπέλο, γυαλιά, αποτελούν απαραίτητα εφόδια. Επίσης ένα μπουκάλι νερό πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά μαζί μας.

Ψάρια
Απευθυνόμαστε σε ψάρια όπως λίτσες, λαβράκια μικρού και μεσαίου μεγέθους, κοκάλια, μελανούρια.

Ωρες
Οι πρώτες πρωινές, καθώς και οι απογευματινές – βραδινές, είναι οι πιο αποδοτικές, και οι εξορμήσεις μας τότε είναι εύκολα πραγματοποιήσιμες.

Eξοπλισμός
Μπορούμε να κάνουμε wading με λεπτά εργαλεία τύπου lrf ή light spinning, όπως για παράδειγμα μικρά τεχνητά, μικρές σιλικόνες, να χρησιμοποιήσουμε μικρές διαμέτρους νήματος ή πετονιάς κ.α.

Catch & Release
Η απελευθέρωση των μικρών ψαριών είναι κάτι που πρέπει όλοι μας να το πραγματοποιούμε. Επιστρέφουμε πάντα τα μικρά μέσα, και αν θέλουμε, κρατάμε ένα μεγάλο ψάρι το οποίο έχει πραγματοποιήσει αρκετές φορές τον κύκλο αναπαραγωγής του και συνεισφέρει πλήρως στη διαιώνιση του είδους του.

Τυχερά
Τα «τυχερά» μπορούμε να τα βρούμε σε κάποιες καλές εκβολές, τις οποίες γνωρίζουμε ότι είναι ενεργές ακόμη και το καλοκαίρι. Εκεί μπορούμε να περιμένουμε μια καλή λίτσα, ένα καλό λαβράκι ή γοφάρια. Τα γοφάρια, ειδικά το καλοκαίρι, δραστηριοποιούνται σούρουπο και νύχτα και τότε πρέπει να τα αναζητήσουμε.

Προσοχή
∆ιπλή προσοχή σε όλες μας τις κινήσεις, γιατί τώρα το καλοκαίρι παρασυρόμαστε πιο εύκολα από τις υπάρχουσες συνθήκες και καταφεύγουμε σε κάποια λάθος ενέργεια που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για τη σωματική μας ακεραιότητα. Το συντροφικό ψάρεμα αποτελεί ένα επιπλέον παράγοντα ασφάλειας, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι μπορεί να αμβλύνει τις επιπτώσεις της ανίας όταν τα ψάρια απουσιάζουν!

Tags
Spinning Waders Ψάρεμα με Waders Wading [jetpack-related-posts]
Comodo SSL