Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Παναγιώτης Μαλωμύτης

Spinning: «Vest» γιλέκο ψαρέματος

4 Μαΐου, 2019

Spinning: «Vest» γιλέκο ψαρέματος

Σε προηγούµενο άρθρο σχετικά µε το ψάρεµα µε waders, είχα απαριθµήσει ένα σωρό παρελκόµενα, απαραίτητα για την άνεση και την ασφάλειά µας όσο βρισκόµαστε µέσα στο νερό.

Fishing vest και life jacket vest.

Όλοι όσοι έχουµε πάει στο στρατό, θα θυµόµαστε τις εξαρτήσεις όπου µέσα τους έµπαινε οτιδήποτε µπορούσε να χρειαστεί στις ασκήσεις, δηλαδή στις εξοµοιώσεις των µαχών. Όµως και στο ψάρεµα, ως συνειδητοποιηµένοι, µάχιµοι ψαράδες, θα πρέπει να έχουµε όλα τα απαραίτητα πολεµοφόδια και κυρίως να τα έχουµε όλα πρόχειρα και εύκολα προσβάσιµα επάνω µας, ώστε να µην επιβαρύνουν τις κινήσεις µας και να διευκολύνουν την κάθε κίνησή µας.  Στην αγορά θα βρούµε πολλές προτάσεις γιλέκων ψαρέµατος, ανάλογα µε τα χρήµατα που θέλουµε να διαθέσουµε, αλλά και τη χρηστικότητά τους. Τα περισσότερα από αυτά διαθέτουν εσωτερικά ένα αφρώδες υλικό, ώστε να προσφέρουν κάποια άνωση µέσα στο νερό. Όµως µη φαντάζεστε ότι σας καλύπτουν εκατό τοις εκατό. Τα περισσότερα γιλέκα µε τα βοηθητικά υλικά άνωσης, αυτά δηλαδή που θεωρούνται και floatation, απλώς θα µας βοηθήσουν να επιπλεύσουµε – κυρίως µε δική µας προσπάθεια- για λίγο, και επ’ ουδενί δεν πρέπει να επαναπαυόµαστε ότι θα µας κρατήσουν στην επιφάνεια του νερού. Αρκετά βολικά θα µας φανούν αυτά που έχουν αρκετές θήκες και τσέπες, όπου µπορούµε να αποθηκεύουµε κάποια βασικά παρελκόµενα χρήσιµα στο ψάρεµά µας, από την ακτή ή και µέσα από το νερό. Οι θήκες που υπάρχουν στο εµπρός µέρος, θα πρέπει να χωράνε τουλάχιστον από µία κασετίνα τεχνητών έκαστη.

Στους διάφορους πλαστικούς κρίκους µπορούµε να ασφαλίσουµε όλα τα απαραίτητα για το ψάρεµα.

Στις τσέπες θα έχουµε οπωσδήποτε ένα σουγιά, πολύ απαραίτητο εργαλείο για χίλιες δυο εφαρµογές, ή ακόµα και κάποιο καρούλι για παράµαλλο αν χρειαστεί. Τα περισσότερα γιλέκα διαθέτουν ειδική θήκη για πενσάκι, αλλά και να µην έχουν, µπορούµε µε κάποια δική µας παρέµβαση να το τακτοποιήσουµε. Αν το γιλέκο έχει θηλιές, µπορούµε να προσαρµόσουµε διάφορα αντικείµενα µε ισχυρούς αποσπώµενους µαγνήτες και σπιράλ, όπως κάποιο ψαλιδάκι, ένα fish grip ή ακόµα και το µικρό µας γάντζο

Κάποια πάλι από τα γιλέκα, φέρουν στο πίσω µέρος τους µία µεγάλη τσέπη. Εκεί µπορούµε να βάλουµε µια µεγαλύτερη κασετίνα µε τα µεγάλα µας τεχνητά. Αν δε θέλουµε να βάλουµε κασετίνα, µπορούµε να εκµεταλλευτούµε αυτό το χώρο για κάποιο αδιάβροχο, ένα καπέλο ή σκούφο. Άλλη µια πρόταση για το ψάρεµά µας µέσα στο νερό, είναι τα γιλέκα που η χρηστικότητα τους είναι κυρίως σωστική (life jacket vest), τα οποία έχουν περισσότερο αφρώδες υλικό, ώστε να µας παρέχουν λίγο παραπάνω πλευστότητα. Όµως και πάλι θα πρέπει να προσέξουµε τα αναγραφόµενα κιλά πλεύσης που δίνει ο κατασκευαστής.

Αν και οι τσέπες τους είναι µικρότερες σε αυτά τα γιλέκα και διαθέτουν λιγότερες θήκες, δεν παύουν και να παραµένουν αρκετά χρηστικά. Στις τσέπες τους παίρνουν µικρότερες κασετίνες τεχνητών ή ακόµα και καθόλου, αλλά αυτό µπορούµε να το λύσουµε µε µια έξτρα τσάντα µεταφοράς τεχνητών. Γενικά, η επιλογή του γιλέκου είναι καθαρά προσωπική επιλογή του κάθε spinner και εξαρτάται άµεσα από τις ανάγκες, τις απαιτήσεις και τη χρήση που επιθυµεί να κάνει.

Στα φερµουάρ καλό είναι να προσθέσουµε σχοινάκια για να έχουµε καλύτερη λαβή κατά το πιάσιµο τους.

Tags
Spinning Ψάρεμα από ακτή Γιλέκο Ψαρεμάτος Vest [jetpack-related-posts]
Comodo SSL