Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Sport Fisher 470

6 Ιανουαρίου, 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Sport Fisher 470

H Elco Hellas Marine είναι γνωστή σαν την εταιρία που εισήγαγε την έννοια sport – performance RIB στην χώρα µας αναλαµβάνοντας την κατασκευή των Ribeye, αντιπροσωπεύοντας τα SportRib και έπειτα σχεδιάζοντας τη σειρά Sarissa.

Sport-fisher-470_10Πρόσφατα, θέλοντας να εµπλουτίσει την γκάµα σκαφών που διαθέτει, αποφάσισε να προχωρήσει στην σχεδίαση και κατασκευή µιας ποιοτικής ταχύπλοης βάρκας µήκους 4,70 µέτρων µε την ονοµασία Sport Fisher 470, κατάλληλη για όλες τις χρήσεις αλλά ιδιαίτερα εξυπηρετική στο ψάρεµα όπως άλλωστε υποδηλώνει και το όνοµά της.

Sport-fisher-470_7Το δυνατό της «χαρτί» είναι η γάστρα του τύπου «Deep V» µε εκτεταµένη επιφάνεια στα chines για γρήγορο πλανάρισµα σε χαµηλές ταχύτητες κερδίζοντας οικονοµία και γλυκιά πλεύση. Το κατάστρωµα έχει σχεδιαστεί µε γνώµονα την ασφάλεια του πληρώµατος αλλά και την λειτουργικότητα, ιδίως όσον αφορά την αλιεία από το σκάφος. Η σχεδίαση κεντρικής κονσόλας επιτρέπει να κινούµαστε περιµετρικά ενώ παράλληλα προσφέρει καλύτερο ζύγισµα, άρα και λιγότερο µπότζι. Η φαρδιά δελφινιέρα δίνει άνετο µπάσιµο και τα χαµηλού προφίλ ρέλια κράτηµα στο πλήρωµα ως το σηµείο της κονσόλας. Το στρίτσο διαθέτει τον απαραίτητο χώρο για την άγκυρα και το έκταµά της ενώ κάτω από τον καναπέ της πλώρης το αµπάρι θα χωρέσει άνετα τα σωστικά µας.

Sport-fisher-470_5Sport-fisher-470_4 Sport-fisher-470_3 Sport-fisher-470_2

Στην πρύµνη διαµορφώνονται δύο καθίσµατα αριστερά και δεξιά της λεκάνης του κινητήρα ώστε να κερδίζεται χώρος στο κατάστρωµα. Αυτά επικοινωνούν µεταξύ τους παρέχοντας εκτός του αµπαριού της πλώρης άλλο ένα µεγάλο χώρο αποθήκευσης. Εσωτερικά έχουν επεξεργασία gel coat αφού προκύπτουν από διπλοκάλουπα µε το πλεονέκτηµα να δείχνουν πιο όµορφα αλλά και να καθαρίζονται καλύτερα. Ο κυβερνήτης θα καθίσει στον κεντρικό πάγκο που µπορεί να αλλάξει επιλέγοντας ξεχωριστό κάθισµα οδηγού και πρυµιό καναπέ για µια πιο τουριστική χρήση.

Sport-fisher-470_8 Sport-fisher-470_6

 

 

 

 

 

Standard Εξοπλισµός

  • 1. Ντουλαπάκι (στρίτσο) άγκυρας αυτοαδειαζόµενο.
  • 2. Ντουλάπι τραπεζοειδές µεγάλης χωρητικότητας..
  • 3. Κονσόλα πλοήγησης µε ντουλάπι, παρµπρίζ και ανοξείδωτο ρέλι.
  • 4. Τιµονιέρα µε ντίζα, κλωβό και βολάν.
  • 5. Ηλεκτρικός πίνακας 6 θέσεων και πρίζα 12 V.
  • 6. Κάθισµα οδηγού.
  • 7. Πρυµνιός καναπές.
  • 8. Ανοξείδωτη σκάλα.
  • 9. Βάση βοηθητικής.

Η Sport Fisher 470 είναι η ιδανική βάρκα για ψάρεµα, κοντινές βόλτες και θαλάσσια σπορ προσφέροντας ποιότητα κατασκευής και πλεύσης µε την εγγύηση της Elco Hellas Marine.

Πληροφορίες: ELCO HELLAS MARINE – 210 2520.410

 

Tags
Elco Hellas Marine Πολυεστερικό Σκάφος Σκάφη για ψάρεμα Βάρκες για ψάρεμα
Comodo SSL