Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Στην 5η θέση η Εθνική – 4ος ο Γεράσιμος Καββαδίας στο 33o Ευρωαφρικανικό Κύπελλο

12 Σεπτεμβρίου, 2022

Στην 5η θέση η Εθνική – 4ος ο Γεράσιμος Καββαδίας στο 33o Ευρωαφρικανικό Κύπελλο

Για μια ακόμη φορά, η εθνική μας ομάδα υ/β αλιείας ανδρών, δήλωσε το παρόν στο Ευρω-αφρικανικό Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας της CMAS που έλαβε χώρα στο Bizerte της Τυνησίας την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Η εθνική μας αποτελούνταν από τους αθλητές : Γεράσιμο Καββαδία, Στέλιο Χριστάκη, Απόστολο Τζουμάκα με αναπληρωματικό αθλητή και αρχηγό το Νίκο Καμπάνη.

Την πρώτη ημέρα, η καλύτερη βαθμολογική εμφάνιση για την εθνική μας επετεύχθη από Γεράσιμο Καββαδία που κατετάγη 9ος ενώ οι  Απόστολος Τζουμάκας και Στέλιος Χριστάκης κατέλαβαν την 16η και 18η θέση αντίστοιχα.

Τη δεύτερη ημέρα, μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση του Γεράσιμου, ο πίνακας βαθμολογίας θα έχει στη πρώτη θέση το δικό του όνομα. Οι Απόστολος Τζουμάκας και Στέλιος Χριστάκης κατέλαβαν για την δεύτερη μέρα, την 18η και 31η θέση αντίστοιχα.

Η ισοπεδωτική παρουσία του Γεράσιμου τη δεύτερη μέρα, αφήνοντας πίσω το ντόπιο αθλητή Ahmed Salah, τον Giacomo de Mola και τον Oscar Cervantes που ήταν τρία από τα μεγάλα φαβορί για το τίτλο, τον έφεραν στη τελική κατάταξη, στην τέταρτη θέση. Το πιο πικρό ήταν πως ο Γεράσιμος έχασε το μετάλλιο της τρίτης θέσης στη τελική κατάταξη, για ένα απίστευτα χαμηλό ποσοστό της τάξης του 0.10

Συναθροίζοντας την βαθμολογία των αθλητών μας και τις δύο ημέρες, η Ελλάδα κατετάγη στη πέμπτη θέση, η Ισπανία στη πρώτη, η Ιταλία στη δεύτερη και η Τυνησία στη τρίτη.

Μεγάλος νικητής και πρωταθλητής, ο Ισπανός Oscar Cervantes, δεύτερος ο «δικός μας» Giacomo de Mola, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ψαροτούφεκου, ο οποίος σηκώνει στην πλάτη του την Ιταλία καταφέρνοντας μία σταθερά υψηλή επίδοση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ:

Νίκος Καμπάνης: Συγχαρητήρια σε όλους! Είναι πικρό να είναι κανείς τόσο κοντά στο μετάλλιο και να μην το φτάνει! Αλλά τα δάκρυα για το Γεράσιμο σταματούν εκεί! Τεράστιος αθλητής, αρνείται για τρίτο διεθνές πρωτάθλημα να πέσει κάτω από την 5άδα. Κι ας του πήγαν όλα στραβά την πρώτη μέρα! Τα σέβη μου “Big G”, σε ευχαριστούμε για όλα! Οι νέοι μας πήραν το βάπτισμα του “πυρός”. Τους πιστεύουμε και τους θέλουμε ζεστούς! Η προσπάθεια τους υπήρξε συγκινητική. Όποιος νομίζει ότι γνωρίζει τι πέρασαν για να πάρουν τους βαθμούς και τις θέσεις που πήραν, απλά δεν ξέρει τι του γίνεται. Περήφανος για όλους!

Στέλιος Χριστάκης: 33° Eυρo-αφρικανικό πρωτάθλημα Bizerte 2022 !!! Ένας αγώνας διαφορετικός για εμένα με συνθήκες που άλλαζαν συνεχώς…. Μια διοργάνωση με ανάμεικτα συναισθήματα διότι δεν είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα γιατί είχαμε δουλέψει σκληρά στην αναγνώριση παρόλα αυτά ήταν ένα μεγάλο σχολείο για εμένα και χαίρομαι που έγιναν έτσι τα πράγματα… Μου δίδαξαν πολλά οι συνθήκες ο τρόπος που έψαχναν όπου και που διαχειρίστηκαν της δύσκολες καταστάσεις τόσο μεγάλοι αθλητές του χορού! πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ τον αδερφό μου Manos Xristakis για το χρόνο του τον κόπο του και την αντοχή του σε αυτές τις έντονες στιγμές!

Συγχαρητήρια Gerasimos Kavvadias για την πολύ αξία προσπάθεια που έκανες όλο αυτό το διάστημα Επειδή τα έχουμε ξαναπεί θα πω απλά ΜΠΡΑΒΟ! Apostolos Tzoumakas σ ευχαριστώ πολύ και για την βοήθεια σου και για την όμορφη εμφάνιση που έδειξες με την φανέλα της εθνικής χαίρομαι που είχαμε ένα ευχάριστο κλίμα και μια καλή συνεργασία  Nikos Kambanis

Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Tasos Chalaris για την πολύτιμη βοήθεια σου και από υλικά και χρηματικά για το όμορφο αυτό μακρινό ταξίδι “family” XT Diving pro επίσης κάποιους χορηγούς που με βοήθησαν με όλη την καλή τους διάθεση όπως Dimitris Paschalis Nikos Kouvakis ο Κομμώσεις Μιχαήλ Giannis Kantounias όπως και κάποιους ανθρώπους που με βοήθησαν με το δικό τους τρόπο ο καθένας ξεχωριστά και φυσικά το ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ (Ν.Ο.Σ.) nositias.gr που κάθε φορά είναι εκεί για να στηρίξει τέτοιου είδους προσπάθειες ….
Τελικά 5 η Ελλάδα στην τελική κατάταξη!
Apostolos Tzoumakas: XXXIII Ευρωαφρικανικο Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας της CMAS Τυνισια Ένας αγώνας εξαιρετικά δύσκολος λόγο ανταγωνισμού αλλά και συνθηκών. Αυτή την φορά κατάλαβα ότι είναι προτιμότερο να πηγαίνουν όλα αντίθετα σε ότι έχεις σχεδιάσει-προβλέψει για να καταλάβεις που πραγματικά υστερείς και στην συνέχεια να τα βελτιώσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γνωστό σε όλους ΜΠΕΚΕΝ τον παππού μου που την μαζί μου όλες τις μέρες στην βάρκα και με υπομείνε σε δύσκολες και εύκολες στιγμές! Επίσης τον πατέρα μου @vasilistzoumakas ο οποίος τα παράτησε όλα και ήρθε στην Τυνισια και με βοήθησε τις ημέρες του αγώνα στην βάρκα. Τον Νίκο Καμπάνη ο οποίος οργανώνει όλες αυτές τις αποστολές και επίσης με βοήθησε μερικές μέρες στην αναγνώριση βουτώντας μαζί μου. Και τέλος τον δεύτερο πατέρα μου-Άγγελο Μιχαλόπουλο και την εταιρία @pathossub όπου εκτός απο χρηματικά και υλικοτεχνικά, με χρήσιμες συμβουλές και τιπς που ήταν πραγματικά σημαντικά! Πολλά συγχαρητήρια στον @gerasimos_kavvadias και @stelios_xristakhs για τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους και την εξωπραγματική προσπάθεια!

Giacomo de Mola: Ευρωαφρικανικό Πρωτάθλημα 2022 Bizerte Tunis. Η Ιταλία είναι 2η ομάδα και “πάλεψα” για άλλη μια φορά με τον μεγάλο μου αντίπαλο όλων των εποχών, ένας συναρπαστικός αγώνας σε μια δύσκολη θάλασσα.

Η αλήθεια είναι ότι πάντα θέλω να κερδίζω σε έναν διαγωνισμό αλλά προφανώς δεν γίνεται, τις επόμενες μέρες ίσως αναλύσω δημόσια τον αγώνα μου, τώρα είναι η ώρα για συγχαρητήρια στον Όσκαρ Θερβάντες και την ισπανική ομάδα. Και στον Αχμέντ Μπεν Σαλάχ και τρίτη στο ομαδικό Τυνησία.

Συγχαρητήρια στον Μπάρντι που σχημάτισε μια από τις πιο ενωμένες ομάδες των τελευταίων ετών, συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου Valerio Losito και Luigi Puretti, σε όλα τα παιδιά της ομάδας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Rocco Cuccaro, Nico Strambelli, Andrea Fazzolari, Alfonzo Cubiciotto, Diego Mazzocchi, Gianfranco Loi. Στον Sandro Congedo για ομοσπονδιακή υποστήριξη. Προφανώς συγχαρητήρια στις Tiziana Martinelli, Alessandra Totaro, Alice Ferrari και Emanuela De Lullo. Νέοι Ευρωαφρικανοί Πρωταθλητές!

Τώρα θέλω να ευχαριστήσω τα δύο παιδιά που με έβαλαν σε θέση να παλέψω για τη νίκη μέχρι το τέλος, να πιστεύω πάντα σε αυτήν χωρίς την οποία δεν θα είχα φτάσει εδώ που είμαι τώρα.

Ο Τζουζέπε Τζεντιλίνο και ο Ρομπέρτο ​​Ποτζιόλι, έδωσαν την ψυχή τους για εμένα και για την ομάδα.

Το ασημένιο κύπελλο δεν είναι αυτό που θέλαμε ειδικά μετά τις πολλές υλικοτεχνικές δυσκολίες που έχουν ξεπεραστεί και συνεχίζονται μέχρι τη στιγμή της γραφής, αλλά έχουμε μείνει με μια αξέχαστη εμπειρία, σε μια δύσκολη χώρα που σίγουρα θα θυμόμαστε για πάντα.

Και πάλι χάρη σε εσένα Ludmila, χωρίς εσένα θα ήταν αδύνατο.

Θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στον μεγάλο μου φίλο Ράφα Μπερνάρντο, που μας άφησε λίγο πριν τον αγώνα, “Ράφα ξέρω ότι ήσουν εκεί μαζί μου αδερφέ, σε ένιωθα σε κάθε βουτιά”

Καλό ταξίδι φίλε μου, άφησες ένα κενό σε όλους μας…

 

[Θα ακολουθήσουν και οι δηλώσεις των επόμενων αθλητών]

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Ευρωαφρικανικό Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας Oscar Cervantes Γεράσιμος Καββαδίας Αγώνες Υποβρύχιας Αλιείας Τυνησία CMAS Απόστολος Τζουμάκας Νίκος Καμπάνης Giacomo De Mola Στέλιος Χριστάκης [jetpack-related-posts]
Comodo SSL