Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Στην 5η θέση η Εθνική – 4ος ο Γεράσιμος Καββαδίας στο 33o Ευρωαφρικανικό Κύπελλο

12 Σεπτεμβρίου, 2022

Στην 5η θέση η Εθνική – 4ος ο Γεράσιμος Καββαδίας στο 33o Ευρωαφρικανικό Κύπελλο

Για μια ακόμη φορά, η εθνική μας ομάδα υ/β αλιείας ανδρών, δήλωσε το παρόν στο Ευρω-αφρικανικό Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας της CMAS που έλαβε χώρα στο Bizerte της Τυνησίας την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Η εθνική μας αποτελούνταν από τους αθλητές : Γεράσιμο Καββαδία, Στέλιο Χριστάκη, Απόστολο Τζουμάκα με αναπληρωματικό αθλητή και αρχηγό το Νίκο Καμπάνη.

Την πρώτη ημέρα, η καλύτερη βαθμολογική εμφάνιση για την εθνική μας επετεύχθη από Γεράσιμο Καββαδία που κατετάγη 9ος ενώ οι  Απόστολος Τζουμάκας και Στέλιος Χριστάκης κατέλαβαν την 16η και 18η θέση αντίστοιχα.

Τη δεύτερη ημέρα, μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση του Γεράσιμου, ο πίνακας βαθμολογίας θα έχει στη πρώτη θέση το δικό του όνομα. Οι Απόστολος Τζουμάκας και Στέλιος Χριστάκης κατέλαβαν για την δεύτερη μέρα, την 18η και 31η θέση αντίστοιχα.

Η ισοπεδωτική παρουσία του Γεράσιμου τη δεύτερη μέρα, αφήνοντας πίσω το ντόπιο αθλητή Ahmed Salah, τον Giacomo de Mola και τον Oscar Cervantes που ήταν τρία από τα μεγάλα φαβορί για το τίτλο, τον έφεραν στη τελική κατάταξη, στην τέταρτη θέση. Το πιο πικρό ήταν πως ο Γεράσιμος έχασε το μετάλλιο της τρίτης θέσης στη τελική κατάταξη, για ένα απίστευτα χαμηλό ποσοστό της τάξης του 0.10

Συναθροίζοντας την βαθμολογία των αθλητών μας και τις δύο ημέρες, η Ελλάδα κατετάγη στη πέμπτη θέση, η Ισπανία στη πρώτη, η Ιταλία στη δεύτερη και η Τυνησία στη τρίτη.

Μεγάλος νικητής και πρωταθλητής, ο Ισπανός Oscar Cervantes, δεύτερος ο «δικός μας» Giacomo de Mola, ο παγκόσμιος πρωταθλητής ψαροτούφεκου, ο οποίος σηκώνει στην πλάτη του την Ιταλία καταφέρνοντας μία σταθερά υψηλή επίδοση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ:

Νίκος Καμπάνης: Συγχαρητήρια σε όλους! Είναι πικρό να είναι κανείς τόσο κοντά στο μετάλλιο και να μην το φτάνει! Αλλά τα δάκρυα για το Γεράσιμο σταματούν εκεί! Τεράστιος αθλητής, αρνείται για τρίτο διεθνές πρωτάθλημα να πέσει κάτω από την 5άδα. Κι ας του πήγαν όλα στραβά την πρώτη μέρα! Τα σέβη μου “Big G”, σε ευχαριστούμε για όλα! Οι νέοι μας πήραν το βάπτισμα του “πυρός”. Τους πιστεύουμε και τους θέλουμε ζεστούς! Η προσπάθεια τους υπήρξε συγκινητική. Όποιος νομίζει ότι γνωρίζει τι πέρασαν για να πάρουν τους βαθμούς και τις θέσεις που πήραν, απλά δεν ξέρει τι του γίνεται. Περήφανος για όλους!

Γεράσιμος Καββαδίας: XXXIII Ευρωαφρικανικό Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας …24/8-11/9/2022, Bizerte, Τυνησία…
Δύο εβδομάδες και κάτι μέρες πέρασαν και νομίζω πως είναι αρκετές για να οργανώσω στο μυαλό μου αυτά που είδα και αποκόμισα από την εμπειρία μου σε αυτή τη γωνιά της Μεσογείου. Δύσκολο το εγχείρημα της συμπύκνωσης και απόδοσης μιας ήδη πολύ πυκνής και έντονης εμπειρίας, μέσα από μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, κάνοντας για ακόμα μία φορά έναν απολογισμό ως προς το τι πήγε καλά και τι λιγότερο, τι θα άλλαζα και τι θα κρατούσα.
Η διαδικασία της προετοιμασίας ενός τέτοιου αγώνα σε ένα μέρος του πλανήτη χωρίς τις αστικές ανέσεις, που όλοι θεωρούμε τόσο δεδομένες αλλά εκεί δεν είναι, έπρεπε να ξεκινήσει μήνες πριν και από αυτή κρίνεται και ένα μεγάλο μέρος της συνολικής προσπάθειας. Ως συνήθως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια ήταν η εύρεση και ενοικίαση της κατάλληλης βάρκας. Σε αυτό το κομμάτι ταλαιπωρήθηκα πολύ από μια λάθος επιλογή η οποία διορθώθηκε στην πορεία της αναγνώρισης με ένα Indigo Spearmaster, το οποίο πραγματικά μας έλυσε τα χέρια αφού μπορέσαμε να κάνουμε αναγνώριση με καλούς ή και πολύ κακούς καιρούς, αποφεύγοντας τη σωματική και ψυχική καταπόνηση των προηγούμενων ημερών. Μια ανάμνηση που πολύ θα ήθελα να ξεχάσω από την πρώτη βάρκα, ακόμα όμως δεν μπορώ, προέρχεται από το πρωί της 6ης ημέρας του ταξιδιού. Λόγω της χείριστης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης το βυθόμετρο-gps έσβησε και δεν άναψε, παρά μόνο όταν ξήλωσα τα καλώδια του και τα μετέφερα στο σκάφος του Τζουμάκα. Εκεί η απόγνωσή μου μετατράπηκε σε οργή και αμφιβολία απέναντι στο βασικότερο εργαλείο της αναγνώρισης και του αγώνα, τη βάρκα μου, η οποία ήμουν πλέον σίγουρος πως δε θα έφερε εις πέρας το ρόλο της και έπρεπε επειγόντως να αλλάξει. Δυστυχώς η αλλαγή αυτή της τελευταίας στιγμής εκτίναξε και το κόστος του ταξιδιού αρκετά πάνω από τον προϋπολογισμό.
Ενώ στην ξηρά και πάνω στην πρώτη βάρκα δυσκολεύτηκα πολύ, επιλύοντας κάθε μέρα προβλήματα, στη θάλασσα όλα πήγαιναν εξαιρετικά. Έβρισκα ψάρια από την πρώτη στιγμή και ένιωθα πως έχω αποκωδικοποιήσει τον παλμό των τραπεζών. Μέρα με τη μέρα έχτιζα ένα πολύ καλό σετ στιγμάτων σε όλα τα μήκη και πλάτη των τραπεζών, με τα ψάρια που πίστευα πως θα με ανέβαζαν στο βάθρο. Η τράπεζα της πρώτης μέρας μου ενέπνεε περισσότερη σιγουριά αφού εκεί είχα αρκετά περισσότερα στίγματα με στηρόπιγγα, τα οποία μαζί με τους άφθονους ροφούς θα διαμόρφωναν το κυρίως σώμα της βαθμολογίας των πρώτων αθλητών.
Δυστυχώς κάποια δυσάρεστα νέα από την Ελλάδα 4-5 ημέρες πριν τον αγώνα σε συνδυασμό με κάποια ατυχή συμβάντα την πρώτη αγωνιστική ημέρα, με έβαλαν σε σκέψεις για το πόσο σκόπιμη ήταν η παρουσία μου εκατοντάδες μίλια μακριά από την οικογένεια και το σπίτι μου. Αυτές οι σκέψεις με μπέρδεψαν και μου στέρησαν την απαιτούμενη συγκέντρωση και το κίνητρο για να αγωνιστώ. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες με ρεύμα που έφτανε τα 2,4 knots και το μόνο που ήθελα ήταν να τελειώσει η πρώτη ημέρα. Ήξερα πως με τόσο δύσκολες συνθήκες και μπερδεμένο μυαλό απλά έθετα τον εαυτό μου σε κίνδυνο. Αφού ξεβράχωσα μετά από 5-6 βουτιές τον μεγάλο ροφό, απλά υπέβαλλα την παραίτησή μου για την 1η ημέρα, συνεχίζοντας διεκπεραιωτικά το πλάνο. Η παραίτηση γενικά είναι μια στάση που αποδοκιμάζω και σίγουρα δεν ταιριάζει στο mindset ενός αθλητή. Εκείνες τις δύο ώρες του αγώνα αμφέβαλλα ακόμα και για το αν είμαι αθλητής. Ζητώ συγγνώμη από όλους όσους με πιστεύουν για αυτό, πρωτίστως από τον εαυτό μου. Το βράδυ της ίδιας μέρας σκέφτηκα τι έπρεπε να αποφύγω και τι έπρεπε να κάνω καλύτερα τη 2η αγωνιστική ημέρα. Είχα αποφασίσει πως αν έπεφτα θα έπεφτα μαχόμενος.
Τη 2η ημέρα με εξίσου δύσκολες συνθήκες (δεν τσέκαρα ποτέ την ακριβή ταχύτητα ρεύματος στο gps για να μην εκνευρίζομαι!) το πρόγραμμα κύλησε ομαλά, ενώ είχα την τύχη ή ατυχία να γίνω μάρτυρας της πιο εντυπωσιακής σύλληψης όλου του αγώνα. Ακολουθώντας τον Valerio Losito σε ένα κομμάτι που είχα μαρκάρει έναν μεγάλο ροφό, τον είδα μπροστά μου να ξεραίνει ένα γκρανιό 30 κιλών! Δεν μπόρεσα να μην πανηγυρίσω μαζί του στην επιφάνεια και αφού είπα κάτι γαλλικά στη βάρκα για την τύχη μου συνέχισα τον αγώνα. Στην επόμενη βουτιά στο ίδιο κομμάτι χτύπησα μια πίγγα 6,8 κιλών και κάπως έτσι ξανά πήρα μπρος. Δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα χτύπησα τον δεύτερο ροφό των 9 κιλών και ήμουν σχεδόν σίγουρος πως θα ήμουν πρώτος αυτή τη μέρα.
Πούλησα ακριβά το τομάρι μου και δυστυχώς δεν έφτασε για ένα μετάλλιο. Για 53 γραμμάρια έμεινα τέταρτος. Ο Καμπάνης λέει πως η τέταρτη θέση είναι η πιο σκληρή θέση. Εγώ δεν ένιωσα έτσι. Ίσως να φταίει ότι νιώθω πως ήξερα τον τρόπο για να πρωταγωνιστήσω σε αυτό το τεραίν. Πέρσι, στη Σαρδηνία, αυτόν τον τρόπο τον κατάλαβα κατόπιν εορτής. Στους αγώνες της Μεσογείου την πρώτη μέρα δίνεις την καρδιά σου και τη δεύτερη την ψυχή σου. Εγώ έδωσα τη μισή μου καρδιά την πρώτη ημέρα και νομίζω πως θα ήταν ύβρις να πάρω μετάλλιο…
Αυτό που θα άλλαζα αν έκανα από την αρχή τον αγώνα θα ήταν να είμαι λίγο πιο απαιτητικός με κάποιες λεπτομέρειες στην προετοιμασία του εδάφους εκεί, ώστε να μην αφαιρείται χρόνος και ενέργεια από την αναγνώριση. Τα υπόλοιπα που έγιναν δεν ξέρω αν μπορώ και αν θέλω να τα αλλάξω. Κάποια πράγματα, καλώς ή κακώς, πρέπει να μας αναστατώνουν και πρέπει να είναι πιο σημαντικά από οποιονδήποτε αγώνα. Πολλά συγχαρητήρια στους τεράστιους Oscar Cervantes Riera και Giacomo De Mola. Νιώθω πολύ τυχερός που ζω στην εποχή τους και τους ανταγωνίζομαι! Συγχαρήτηρια και στον Ahmed Ben Salah για την εξαιρετική εμφάνισή του και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Kaloudakis Nikos για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε να ανταποκριθεί στον άχαρο ρόλο του βαρκάρη-βοηθού. Οι βουτιές που έκανε με κράτησαν φρέσκο μέχρι και την τελευταία μέρα, πράγμα πρωτόγνωρο για δική μου αναγνώριση και αγώνα. Ένα ακόμα τεράστιο ευχαριστώ στους Tasos Chalaris και Vangelis Kanakis και τις εταιρείες που εκπροσωπούν, XT Diving Pro και Furuno Hellas και κάνουν τη συνέχεια του ταξιδιού εφικτή. Ευχαριστώ όλα τα μέλη της εθνικής αποστολής που βοήθησαν ο καθένας με ότι μέσα διέθετε για να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον αρχηγό Nikos Kambanis που συνεχίζει να προσφέρει τον εαυτό του στην ομάδα, χωρίς να περιμένει απολύτως καμία ανταμοιβή.
Το ευχαριστώ είναι απλά μια πολύ μικρή λέξη για τη σύζυγό μου Σταυρούλα, η οποία ακόμα και όταν δοκιμάζεται αποτελεί το στήριγμα και την πυξίδα μου σε αυτά τα δύσκολα ταξίδια…

Στέλιος Χριστάκης: 33° Eυρo-αφρικανικό πρωτάθλημα Bizerte 2022 !!! Ένας αγώνας διαφορετικός για εμένα με συνθήκες που άλλαζαν συνεχώς…. Μια διοργάνωση με ανάμεικτα συναισθήματα διότι δεν είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα γιατί είχαμε δουλέψει σκληρά στην αναγνώριση παρόλα αυτά ήταν ένα μεγάλο σχολείο για εμένα και χαίρομαι που έγιναν έτσι τα πράγματα… Μου δίδαξαν πολλά οι συνθήκες ο τρόπος που έψαχναν όπου και που διαχειρίστηκαν της δύσκολες καταστάσεις τόσο μεγάλοι αθλητές του χορού! πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ τον αδερφό μου Manos Xristakis για το χρόνο του τον κόπο του και την αντοχή του σε αυτές τις έντονες στιγμές!

Συγχαρητήρια Gerasimos Kavvadias για την πολύ αξία προσπάθεια που έκανες όλο αυτό το διάστημα Επειδή τα έχουμε ξαναπεί θα πω απλά ΜΠΡΑΒΟ! Apostolos Tzoumakas σ ευχαριστώ πολύ και για την βοήθεια σου και για την όμορφη εμφάνιση που έδειξες με την φανέλα της εθνικής χαίρομαι που είχαμε ένα ευχάριστο κλίμα και μια καλή συνεργασία  Nikos Kambanis

Ευχαριστώ πολύ τον φίλο μου Tasos Chalaris για την πολύτιμη βοήθεια σου και από υλικά και χρηματικά για το όμορφο αυτό μακρινό ταξίδι “family” XT Diving pro επίσης κάποιους χορηγούς που με βοήθησαν με όλη την καλή τους διάθεση όπως Dimitris Paschalis Nikos Kouvakis ο Κομμώσεις Μιχαήλ Giannis Kantounias όπως και κάποιους ανθρώπους που με βοήθησαν με το δικό τους τρόπο ο καθένας ξεχωριστά και φυσικά το ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ (Ν.Ο.Σ.) nositias.gr που κάθε φορά είναι εκεί για να στηρίξει τέτοιου είδους προσπάθειες ….
Τελικά 5 η Ελλάδα στην τελική κατάταξη!
Apostolos Tzoumakas: XXXIII Ευρωαφρικανικο Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας της CMAS Τυνισια Ένας αγώνας εξαιρετικά δύσκολος λόγο ανταγωνισμού αλλά και συνθηκών. Αυτή την φορά κατάλαβα ότι είναι προτιμότερο να πηγαίνουν όλα αντίθετα σε ότι έχεις σχεδιάσει-προβλέψει για να καταλάβεις που πραγματικά υστερείς και στην συνέχεια να τα βελτιώσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γνωστό σε όλους ΜΠΕΚΕΝ τον παππού μου που την μαζί μου όλες τις μέρες στην βάρκα και με υπομείνε σε δύσκολες και εύκολες στιγμές! Επίσης τον πατέρα μου @vasilistzoumakas ο οποίος τα παράτησε όλα και ήρθε στην Τυνισια και με βοήθησε τις ημέρες του αγώνα στην βάρκα. Τον Νίκο Καμπάνη ο οποίος οργανώνει όλες αυτές τις αποστολές και επίσης με βοήθησε μερικές μέρες στην αναγνώριση βουτώντας μαζί μου. Και τέλος τον δεύτερο πατέρα μου-Άγγελο Μιχαλόπουλο και την εταιρία @pathossub όπου εκτός απο χρηματικά και υλικοτεχνικά, με χρήσιμες συμβουλές και τιπς που ήταν πραγματικά σημαντικά! Πολλά συγχαρητήρια στον @gerasimos_kavvadias και @stelios_xristakhs για τις εξαιρετικές εμφανίσεις τους και την εξωπραγματική προσπάθεια!

Giacomo de Mola: Ευρωαφρικανικό Πρωτάθλημα 2022 Bizerte Tunis. Η Ιταλία είναι 2η ομάδα και “πάλεψα” για άλλη μια φορά με τον μεγάλο μου αντίπαλο όλων των εποχών, ένας συναρπαστικός αγώνας σε μια δύσκολη θάλασσα.

Η αλήθεια είναι ότι πάντα θέλω να κερδίζω σε έναν διαγωνισμό αλλά προφανώς δεν γίνεται, τις επόμενες μέρες ίσως αναλύσω δημόσια τον αγώνα μου, τώρα είναι η ώρα για συγχαρητήρια στον Όσκαρ Θερβάντες και την ισπανική ομάδα. Και στον Αχμέντ Μπεν Σαλάχ και τρίτη στο ομαδικό Τυνησία.

Συγχαρητήρια στον Μπάρντι που σχημάτισε μια από τις πιο ενωμένες ομάδες των τελευταίων ετών, συγχαρητήρια στους συμπαίκτες μου Valerio Losito και Luigi Puretti, σε όλα τα παιδιά της ομάδας από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Rocco Cuccaro, Nico Strambelli, Andrea Fazzolari, Alfonzo Cubiciotto, Diego Mazzocchi, Gianfranco Loi. Στον Sandro Congedo για ομοσπονδιακή υποστήριξη. Προφανώς συγχαρητήρια στις Tiziana Martinelli, Alessandra Totaro, Alice Ferrari και Emanuela De Lullo. Νέοι Ευρωαφρικανοί Πρωταθλητές!

Τώρα θέλω να ευχαριστήσω τα δύο παιδιά που με έβαλαν σε θέση να παλέψω για τη νίκη μέχρι το τέλος, να πιστεύω πάντα σε αυτήν χωρίς την οποία δεν θα είχα φτάσει εδώ που είμαι τώρα.

Ο Τζουζέπε Τζεντιλίνο και ο Ρομπέρτο ​​Ποτζιόλι, έδωσαν την ψυχή τους για εμένα και για την ομάδα.

Το ασημένιο κύπελλο δεν είναι αυτό που θέλαμε ειδικά μετά τις πολλές υλικοτεχνικές δυσκολίες που έχουν ξεπεραστεί και συνεχίζονται μέχρι τη στιγμή της γραφής, αλλά έχουμε μείνει με μια αξέχαστη εμπειρία, σε μια δύσκολη χώρα που σίγουρα θα θυμόμαστε για πάντα.

Και πάλι χάρη σε εσένα Ludmila, χωρίς εσένα θα ήταν αδύνατο.

Θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στον μεγάλο μου φίλο Ράφα Μπερνάρντο, που μας άφησε λίγο πριν τον αγώνα, “Ράφα ξέρω ότι ήσουν εκεί μαζί μου αδερφέ, σε ένιωθα σε κάθε βουτιά”

Καλό ταξίδι φίλε μου, άφησες ένα κενό σε όλους μας…

 

[Θα ακολουθήσουν και οι δηλώσεις των επόμενων αθλητών]

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Στέλιος Χριστάκης Ευρωαφρικανικό Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας Oscar Cervantes Γεράσιμος Καββαδίας Αγώνες Υποβρύχιας Αλιείας Τυνησία CMAS Απόστολος Τζουμάκας Νίκος Καμπάνης Giacomo De Mola
Comodo SSL