Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Συμβατικό φουσκωτό Callegari 3.30 από την Escape 24

6 Αυγούστου, 2019

Συμβατικό φουσκωτό Callegari 3.30 από την Escape 24

H εταιρία Escape 24 εκτός άλλων έχει εξειδικευτεί στα συµβατικά φουσκωτά. Να θυµηθούµε τα Escape µε την επένδυση στο πάτωµα ή µε τη διπλή φουσκωτή καρίνα για περισσότερη ασφάλεια. ‘Oλα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν για λογαριασµό της Escape.

Ταυτόχρονα µε τα δικά της SIB, έχει και την αντιπροσωπία των Callegari. Με αφορµή ένα βίντεο παρουσίαση, βρεθήκαµε στη θάλασσα για να το δοκιµάσουµε, έχοντας το µία ολόκληρη µέρα. Αυτή τη φορά η δοκιµή δεν θα γινόταν ούτε για ψάρεµα ούτε απλά δυο βόλτες έξω από κάποιο λιµάνι. Ξεκινήσαµε µια µεγάλη παρέα από το camping Alkioni στο Σχίνο, για µπάνιο στις γύρω παραλίες, αλλά και αργότερα για φαγητό.

Κοινή διαπίστωση ότι ακόµα και ένα μικρό φουσκωτό µπορεί να προσφέρει αποδράσεις και όµορφες εµπειρίες για τη παρέα. Aτοµα που δεν είχαν προηγούµενη εµπειρία απόλαυσαν τη βόλτα και δεν φοβήθηκαν σε καµία περίπτωση. Απεναντίας δεν περίµεναν ότι µε ένα τόσο µικρό φουσκωτό θα µπορούσαν να µετακινηθούν ψάχνοντας όµορφες ερηµικές παραλίες. Η ευκολία στη χρήση των συµβατικών είναι γνωστή. Μοντάρεται σε 15 – 20 λεπτά, διπλώνει και χωρά σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο, κοστίζει λίγο και καίει τίποτα!

Με τον Tohatsu 15 Hp η ταχύτητα έφτανε 17 – 18 µίλια, και θα µπορούσε κάλλιστα να πηγαίνει το ίδιο καλά και µε έναν µικρότερο κινητήρα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αντιπρόσωπος Ανδρέας Κάτρης.

Τα Callegari είναι ιδιαίτερα προσεγµένα τόσο στη κατασκευή όσο και στα υλικά. Έχει έναν επιπλέον αεροθάλαµο από όλα τα υπόλοιπα του ανταγωνισµού, και βαλβίδα ασφαλείας για την εκτόνωση αν για παράδειγµα το αφήσουµε στον ήλιο ή υπερβάλουµε στο φούσκωµα. ∆ιαθέτει φουσκωτή καρίνα που δηµιουργεί V για καλύτερη συµπεριφορά στο τιµόνεµα. Με τον ανάλογο εξοπλισµό το µετατρέπουµε άνετα σε συµβατικό για ψάρεµα αφού διαθέτει γερό αλουµινένιο πάτωµα, και καλής ποιότητας ύφασµα.

Η Escape συνεχίζει να επενδύει στο συµβατικό φουσκωτό µιας και αποτελεί το µόνο ασφαλές σκάφος που µπορούµε να προµηθευτούµε σε αυτά τα λεφτά και µέτρα.

Πληροφορίες: ESCAPE 24
210 5228.716

Tags
Σκάφος Συμβατικά Φουσκωτά Δοκιμή Φουσκωτού Σκάφους
Comodo SSL