Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Νίκος Γιαννακόπουλος

Συνέντευξη του Lorenzo Valvassura, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της ELLEVI

7 Αυγούστου, 2019

Συνέντευξη του Lorenzo Valvassura, ιδρυτή και ιδιοκτήτη της ELLEVI

Με αφορµή το 9ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθληµα αλιείας µε φελλό 2015 συναντήσαµε τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη της εταιρείας ELLEVI. Η γνωστή Iταλική εταιρεία έχει αγαπηθεί από πολλούς φίλους ψαράδες, χάρη στις µαλάγρες που κατασκευάζει και όχι µόνο.

Η εταιρεία ELLEVI ήταν ο µεγάλος χορηγός της διοργάνωσης στο Μεντόν της Γαλλίας. Πρόσφερε καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήµατος την απαιτούµενη µαλάγρα στους αθλητές. Συναντήσαµε τον κύριο Valvassura και απάντησε σε κάθε ερώτηση που θέσαµε. Εδωσε την ευκαιρία στο Ελληνικό κοινό να κατανοήσει αρκετά πράγµατα σχετικά µε την διαδικασία παραγωγής µιας µαλάγρας και όχι µόνο.

O κ. Lorenzo Valvassura μαζί με τον επικεφαλή της ιταλικής εθνικής ομάδας κ. Norberto Morotti

Κύριε Valvassura πείτε µας κάποια στοιχεία για την Ellevi.
Ίδρυσα την εταιρεία το 1994. Από τότε µέχρι και σήµερα διατηρούμε εγκαταστάσεις στη βορειοδυτική Ιταλία, περίπου 35 χιλιόµετρα από την πόλη της Γένοβα. Το εργαστήριό µας βρίσκεται στην περιοχή της Τοσκάνης, κοντά στην πόλη της Φλωρεντίας. Η Ellevi έχει ως κύριο αντικείµενο την κατασκευή αγωνιστικών µιγµάτων. Είναι μίγματα που αποδίδουν τα µέγιστα σε συνθήκες υψηλών απαιτήσεων, όπως για παράδειγµα στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήµατα και τις µεγάλες διοργανώσεις.

Παρόλα αυτά οποιοσδήποτε ξεκινά την ενασχόλησή του µε το ψάρεµα αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Βασικός μας στόχος δηλαδή είναι η κάλυψη των αναγκών του αρχάριου και του ερασιτέχνη ψαρά. Για το λόγο αυτό, η Ellevi ήδη κατασκευάζει μίγματα που θα απευθύνονται σε ψαράδες χωρίς µεγάλη εµπειρία. Μέσα στον επόµενο χρόνο θα εµπλουτίσει τη γκάµα της µε τροφές που θα χαρίζουν θετικά αποτελέσµατα στις ψαρευτικές εξορµήσεις όλων. Τέλος, ο κατάλογος της εταιρείας περιλαµβάνει και πετονιές κατάλληλες για αγωνιστικά ψαρέµατα, όπως εκείνες της σειράς Top Knot Strength.

Στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στον κόσµο, γίνεται πάντα µια µεγάλη κουβέντα σχετικά µε το πώς κατασκευάζεται µια µαλάγρα. Πολλοί αναζητούν ακόµη τη «µυστική συνταγή» µιας επιτυχηµένης µαλάγρας. Θα θέλαµε τη βοήθειά σας για να κατανοήσουµε τι πραγµατικά συµβαίνει.
Αλήθεια, αυτό είναι ένα γεγονός. Στην εταιρεία δαπανούµε πραγµατικά αρκετό χρόνο µέχρι να καταλήξει µια από τις τροφές µας στα ράφια των καταστηµάτων. Ο αδερφός µου Fernando, είναι εκείνος που θα δοκιµάσει µια µαλάγρα πριν να φτάσει στο τελικό στάδιό της. Είναι ο πρώτος δοκιµαστής των προϊόντων µας καθώς διαθέτει τη σχετική εµπειρία και γνώση. Εχει κερδίσει 3 πρωταθλήµατα Ιταλίας, 2 πρωταθλήµατα Ευρώπης και περισσότερες από 20 ακόµα διακρίσεις σε συλλογικό επίπεδο.

Είναι πάγια αρχή µας να επιλέγουµε µε µεγάλη προσοχή τα συστατικά για τη βάση των μιγμάτων. Η συνταγή μιας επιτυχηµένης µαλάγρας προκύπτει μετά από πολλούς πειραματισμούς. Τονίζουµε, βέβαια, ότι κάθε συστατικό είναι φιλικό προς το περιβάλλον και τους οργανισµούς που ζουν σε αυτό. Σε εταιρικό επίπεδο έχουµε καταλήξει σε δύο τύπους πρωτεϊνών στις τροφές µας και αυτές επιλέγονται ανάλογα µε τον εκάστοτε τύπο της µαλάγρας, τη χρήση για την οποία προορίζεται, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο θα χρησιµοποιηθεί, όπως για παράδειγµα αλµυρό ή γλυκό νερό.

Στην Ελλάδα τα προϊόντα της εταιρίας Ellevi που θα συναντήσουµε είναι: 1/ Μαλάγρα σε σκόνη 1kg-3kg σε γεύσεις: Τυρί-µπισκότο-αµινοξέα 1kg, Σαρδέλα-αµινοξέα 1 kg, Λευκό τυρί-Αµινοξέα 1 kg, Γαρίδα-ιχθυάλευρο-αµινοξέα 1 kg, Γαρίδα-τυρί-αµινοξέα 1 kg, Γαρίδα-σαρδέλα-ιχθυάλευρο-micropellets-αµινοξέα 1 kg, Τυρί-σαρδέλα-αχινός-µύδι-καβούρι-ιχθυάλευρο-micropellets-αµινοξέα 1 kg, Ψωµί-τυρί-σκόρδο-αµινοξέα 1 kg, Ψωµί-τυρί-αµινοξέα 1 kg, Τυρί-Σαρδέλα-αχινός-µύδι-καβούρι-ιχθυάλευρο-micropellets-αµινοξέα 3 kg. 2/ Μαλάγρα ηµίυγρη 1kg-3kg: Σαρδέλα-αµινοξέα, Τυρί-αµινοξέα 3/ Ενισχυτικό µαλάγρας σε σκόνη 15-20% 1kg: Ιχθυάλευρο, τυρί, σαρδέλα, ρέγγα 4/ Αµινοξέα για µαλάγρα σε σκόνη 2,5-5% 150 gr: Τσιπούρα-λαβράκι-σαργός-γόπα-λυθρίνι-κέφαλος-µελανούρι 5/ Μαλάγρα για βάρκα 3kg: Σαρδέλα-αµινοξέα σε δίχτυ 6/ Πάστα δολώµατος άµεσης χρήσης 200 gr: Άρωµα τυριού, άρωµα γαρίδας, άρωµα σαρδέλας, άρωµα τυριού-σκόρδου 7/ Κόλλα για biggatini 250 gr. 8/ Συµπυκνωµένο άρωµα σε σπρέι 50 ml: Τυρί, σαρδέλα, γαρίδα, αχινός, σκόρδο, καβούρι

Αξίζει να αναφέρουµε ότι οι Έλληνες ψαράδες έχουν τη δυνατότητα να δοκιµάσουν τα προϊόντα της εταιρείας σας. Μπορούν µάλιστα να επιλέξουν ανάµεσα από αρκετούς τύπους και είδη (γεύσεις-αρώµατα).
Πράγµατι, και χαίροµαι ιδιαίτερα για αυτό! Η επίσηµη διανοµή των προϊόντων µας στην Ελλάδα γίνεται µέσα από την εταιρεία Αφοί Κασάµπαλη. Μπορώ αναµφίβολα να πω ότι έχουµε µια άψογη συνεργασία. Η εταιρεία από πλευράς της προσπαθεί να παρέχει το καλύτερο δυνατό προϊόν στο Ελληνικό κοινό. Η Ελλάδα είναι µια µεσογειακή χώρα µε έντονο ψαρευτικό ενδιαφέρον. Ετσι δε θα µπορούσαµε να µην απευθυνθούµε και στους Έλληνες χοµπίστες που αγαπούν το ψάρεµα.

Άρα, όπως συµπεραίνουµε, η ELLEVI διαθέτει -και- στη χώρα µας µεγάλη ποικιλία από µαλάγρες για χρήση είτε από στεριά, είτε από το σκάφος.
Αυτό είναι αλήθεια. ∆εν είναι µόνο οι µαλάγρες που χρησιµοποιούνται από τη στεριά, όπως εκείνες που απευθύνονται σε κέφαλους ή τσιπούρες και τις οποίες έχει αγαπήσει το Ελληνικό κοινό. Οι Έλληνες ψαράδες προτιµούν να χρησιµοποιούν και µια άλλη συγκεκριµένη κατηγορία µαλάγρας από τη γκάµα µας, η οποία έχει κατασκευαστεί για πολύωρα ψαρέµατα από το σκάφος. Έχουµε κατασκευάσει µια µαλάγρα µε υλικά όπως η σαρδέλα, που έχει διάρκεια 4-5 ώρες και βρίσκεται µέσα σε ένα δίχτυ για τη χρήση της στα βαθιά. Με αυτόν τον τρόπο µπορούµε να διατηρήσουµε τα ψάρια κάτω από το σκάφος µας για ένα πολύωρο ψάρεµα και να ψαρεύουµε µε εντυπωσιακά αποτελέσµατα. Αυτό συµβαίνει χάρη στα έντονα αρώµατα, που απελευθερώνονται µε σταθερό ρυθµό καθώς διαλύεται ο µπασµός.

Τέλος, ο κύριος Lorenzo Valvassura συγχάρηκε το περιοδικό Boat & Fishing in Greece για την προσπάθειά του να βελτιώσει και να διατηρήσει υψηλό το ψαρευτικό επίπεδο της χώρας, ενώ ερωτώµενος για την απόφασή του να υπάρξει χορηγός στο 9ο Πανευρωπαικό Πρωτάθληµα, απάντησε πως η καλύτερη προβολή ενός προϊόντος επιτυγχάνεται µέσα από τα άµεσα και εµφανή αποτελέσµατά του.  

 

 

Tags
Συνέντευξη Ψάρεμα από βάρκα Δολώματα Μαλάγρες [jetpack-related-posts]
Comodo SSL