Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Συρτή αφρού: Αρματωσιά για ζαργάνες & μελανούρια

18 Σεπτεμβρίου, 2018

Συρτή αφρού: Αρματωσιά για ζαργάνες & μελανούρια

Μία απλή κι εύκολη αρµατωσιά που µπορεί να χρησιµοποιηθεί τόσο από ακτή όσο και από σκάφος και να συνδυάσει συγχρόνως ζαργάνες και µελανούρια είναι αυτή που θα περιγράψουµε στη συνέχεια. Αποτελείται από 2 µατασίνες κι ένα µικρό τεχνητό που τοποθετούνται σε κοντινή απόσταση στην ίδια αρµατωσιά.

Τρόπος κατασκευής
Θα χρειαστούµε µια λεπτή σχετικά πετονιά διαµέτρου 0,23-0,28 χιλιοστών. Αυτή µπορεί να είναι άνετα και η πετονιά που έχουµε τυλιγµένη στο µηχανισµό µας. Σε απόσταση γύρω στο µισό µέτρο από το άκρο της θα κάνουµε µια µικρή θηλιά όπως επίσης και µια δεύτερη γύρω στους 30 πόντους πιο πάνω. Οι αποστάσεις αυτές µπορούν να αλλάξουν και να µεγαλώσουν αν το µήκος του καλαµιού είναι αρκετά µεγάλο. Στις θηλιές θα περάσουµε τις µατασίνες µας ενώ στο άκρο του παράµαλλου θα δέσουµε το τεχνητό µας.

Τρόπος ψαρέµατος
Από ακτή: Θα πετάξουµε την αρµατωσιά µας στο νερό όσο πιο µακριά µπορούµε και µε σταθερό τύλιγµα θα τη φέρνουµε προς το µέρος µας. Το τεχνητό λειτουργεί και ψαρεύει θαυµάσια όπως ένα µικρό τεχνητό στο spinning ενώ οι µατασίνες προσπαθούν να προσελκύσουν τις ζαργάνες. Τεχνητό και µατασίνες ψαρεύουν καλύτερα µαζί παρά µεµονωµένα το καθένα αφού γίνονται πιο ορατά από αρκετά µακριά.
Από σκάφος: Αµολάµε την αρµατωσιά µας στο νερό περίπου 30-40 µέτρα πίσω από το σκάφος µας και µε µια αργή ταχύτητα γύρω στα 3 µίλια ταξιδεύουµε σε ρηχαδιές, ξέρες και σηµεία που πιστεύουµε ότι κάνει ζαργάνες και µελανούρια. Το τεχνητό χρειάζεται για να κατεβάζει τις µατασίνες µας σε κάποιο µικρό βάθος οι οποίες θα πιάσουν και τις ζαργάνες, ενώ µπορεί συγχρόνως αν υπάρχει κάποιο µελανουράκι ή άλλο αφρόψαρο να πιαστεί στο µικρό τεχνητό µας.

Tags
Συρτή Αφρού Μελανούρια Ψάρεμα από Σκάφος Ψάρεμα από ακτή Ζαργάνες [jetpack-related-posts]
Comodo SSL