Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Carlo Forni

Τα βραβεία AWARD και BEST CHOICE 2023 by APNEAPASSION

26 Σεπτεμβρίου, 2023

Τα βραβεία AWARD και BEST CHOICE 2023 by APNEAPASSION

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία των 2 διαγωνισµών που διοργάνωσε το ηλεκτρονικό περιοδικό ApneaPassion: 1| Best Choice by Apneapassion.com και 2| Award 2023 by Apneapassion.com

Οι 2 αυτοί διαγωνισµοί διενεργήθηκαν από την οµάδα ειδικών της ApneaPassion. Η οµάδα αποτελούνταν από 9 άτοµα, κάποιοι εκ των οποίων διεθνείς αθλητές και ειδικοί στο υποβρύχιο κυνήγι και την ελεύθερη κατάδυση. ∆οκίµασαν τα προϊόντα µε σκοπό να ψηφίσουν σύµφωνα µε την κρίση και την εµπειρία τους, τα καλύτερα της αγοράς.

Επιμέλεια κειμένου: Μάνος Βλατάκης

Η κύρια δοκιµή των προϊόντων που συµµετείχαν στους δύο διαγωνισµούς πραγµατοποιήθηκε στο ApneaPassion International Awards Camp 2023, στο Stintino της Σαρδηνίας, στη γειτονική µας Ιταλία, από τις 4 έως τις 7 Μαΐου 2023. Πρόσθετες δοκιµές έγιναν από αθλητές της συγκεκριµένης οµάδας και σε προσωπικές βουτιές στη θάλασσα και στο κολυµβητήριο.

Ο διαγωνισµός Best Choice by Apneapassion.com, απένηµε βραβείο στο καλύτερο προϊόν της αγοράς στην κατηγορία του, ακόµη κι αν αυτό κυκλοφόρησε τα προηγούµενα χρόνια, εφόσον εξακολουθεί να είναι προς πώληση.

Η αξιολόγηση έγινε µε βάση την τεχνολογία και την λειτουργική απόδοση του προϊόντος σε σχέση µε την τιµή του. Οι κατηγορίες ήταν:
1/ Ψαροτούφεκο µε κόστος µικρότερο των 100€
2/ Ψαροτούφεκο µε κόστος από 100 έως 200€
3/ Ψαροτούφεκο άνω των 200€
4/ Ψαροτούφεκο Roller/Inverter/Vela
5/ Αεροβόλα ψαροτούφεκα

6/ Υποβρύχιοι φακοί
7/ Πολυµερή (πλαστικά) πτερύγια
8/ Πτερύγια ανθρακονηµάτων
9/ Στολές άπνοιας Indoor wetsuit
10/ Στολές για ψαροτούφεκο
11/ Καταδυτικά ρολόγια
12/ Αξεσουάρ

13/ Mάσκες
Σηµ.: Το βραβείο στην κατηγορία µε τις Μάσκες δεν έχει απονεµηθεί ακόµη καθώς εκκρεµούν επιπλέον µετρήσεις και δοκιµές. Οι φιναλίστ και ο νικητής αυτής της κατηγορίας θα ανακοινωθούν στην έκθεση EUDI SHOW 2023 που θα πραγµατοποιηθεί στη Μπολόνια Ιταλίας από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου 2023.

Ο διαγωνισµός Award 2023 by Apneapassion.com ανακήρυξε το καλύτερο νέο προϊόν της χρονιάς µεταξύ όλων των παραπάνω κατηγοριών. Το Βραβείο Award 2023 by Apneapassion απονεµήθηκε στο λαστιχοβόλο Salvimar Ares. Φιναλίστ στο συγκεκριµένο διαγωνισµό ήταν τα πτερύγια C4 Umberto Pelizzari και το καταδυτικό ρολόι Cressi King.

Άσχετα µε τα προϊόντα που νίκησαν, η κατάταξη οποιουδήποτε προϊόντος στους φιναλίστ κάθε κατηγορίας, σηµαίνει ότι βρίσκεται ανάµεσα στα κορυφαία προϊόντα της αγοράς.

Ψαροτούφεκο λιγότερο των 100€
Το Picasso Cobra Rail φαίνεται να είναι ένα ψαροτούφεκο ανώτερης κατηγορίας. Διατίθεται και σε έκδοση καμουφλάζ με κόστος κάτω των 100 € στην έκδοση 60 cm. Η λαβή είναι καλοφτιαγμένη με ένα αντιολισθητικό μαλακό κάλυμμα λευκού χρώματος, ευδιάκριτο. Τα εσωτερικά στοιχεία του μηχανισμού απελευθέρωσης είναι κατασκευασμένα από χάλυβα, ένα ισχυρό στοιχείο του Picasso Cobra Rail. Επίσης από χάλυβα είναι ο δακτύλιος κάτω από τη λαβή. Η κάννη αλουμινίου, διαμέτρου 28 mm, περιλαμβάνει ενσωματωμένο οδηγό. Η κεφαλή είναι ανοιχτού τύπου με περαστό λάστιχο 16 ή 18 mm ανάλογα με το μήκος του ψαροτούφεκου, και με δύο οπές για δυνατότητα χρήσης δύο περαστών ελαστικών Η βέργα του έχει πάχος 6 ή 6,5 mm με εγκοπές και το φτεράκι είναι κατασκευασμένο από αρθρωτό ατσάλι. Πραγματικά τόσα πολλά για ένα τόσο προσιτό ψαροτούφεκο.

 

Ενα προϊόν κατέκτησε βραβεία και στους 2 διαγωνισμούς και ήταν το λαστιχοβόλο Salvimar Ares.

Award 2023 by Apneapassion

Ψαροτούφεκο με κόστος από 100 έως 200€
Νικητής της καλύτερης επιλογής στα ψαροτούφεκα μεταξύ 100 και 200€, ήταν το λαστιχοβόλο Salvimar Ares που συνδυάζει απόδοση, τεχνολογία κατασκευής και έξυπνες λύσεις. Η απόδοση σε δραστικό βεληνεκές, ο έλεγχος της ανάκρουσης, η ευκολία στην πλευρική μετακίνηση χάρη στο ελλειπτικό σχήμα του σωλήνα κατασκευασμένο από νάιλον με φόρτωση γυαλιού (MIM-Metal Injection Moulding), η ποιότητα των ανοξείδωτων εξαρτημάτων του έκαναν το Ares να ξεχωρίζει σε σχέση με την τιμή αγοράς του. Καθοριστικά στοιχεία επίσης ήταν το ελλειπτικό σχήμα του σωλήνα, η εξαιρετική ανοδίωση του, τα πλευρικά «φτερά» στα πλάγια της λαβής για τέλεια συγκράτηση και κατευθυντικότητα, η πολύ λεπτομερής σχεδίαση της κεφαλής που καθιστά εξαιρετικά εύκολη την όπλιση στα λάστιχα. Γι’ όλα τα παραπάνω, το Salvimar Ares αξίζε να κερδίσει και τα δύο βραβεία και να είναι η καλύτερη επιλογή από το Apnea apassion.

 

Ψαροτούφεκο άνω των 200€
Το Sigalsub Nemesis Carbon Pro διαθέτει διπλά περαστά λάστιχα Sigal sub Extreme και βέργα Sigal sub Sandvik 48/50HRC με καρχαριάκια, θερμικά επεξεργασμένη. Πρόκειται για ένα ελαφρύ, εύχρηστο και δυνατό ψαροτούφεκο. Τα πλεονεκτήματά του είναι ή πλευστότητα και η ισορροπία που παρουσιάζει στο νερό, καθώς και ή ακρίβεια βολών σε σχέση με την μεγάλη ισχύ και την χαμηλή ανάκρουση. Το τελευταίο εντυπωσιάζει, καθώς δεν είναι κάποιο ψαροτούφεκο με μεγάλο βάρος και μάζα. Τα ίδια πλεονεκτήματα ισχύουν και για μεγαλύτερα μήκη πάνω από 100 cm. Όλα αυτά, με εξαιρετική τιμή που συμπεριλαμβάνει και το μουλινέ Edy, κάπου στα 200 ευρώ περίπου.

 

Ψαροτούφεκο Roller/Inverter/Vela
Το νέο Sigalsub Nemesis HT συνδυάζει τις σπουδαίες ιδιότητες του Nemesis, εξαιρετικό μηχανισμό πρόσφυσης και απελευθέρωσης, φανταστική πλευστότητα, και ένα πολύ καλά ανεπτυγμένο και αποτελεσματικό σύστημα Invert-Roller. Το τελευταίο έχει αποδειχθεί ότι έχει μεγάλη ισχύ με απίστευτα μειωμένη ανάκρουση. Αυτό σημαίνει ότι το Sigalsub Nemesis HT είναι μια πολύ συνολική λύση, η οποία επιτρέπει υψηλές επιδόσεις, καλή πλευστότητα και χαμηλή ανάκρουση από το σύστημα Invert-Roller επιτρέποντας μια δομή ψαροτούφεκου που δεν είναι πολύ βαριά. Δεν χρειάζεται κάποια άλλα αξεσουάρ για να μπει στο νερό και να ψαρέψει, κάτι που λαμβάνεται σοβαρά στα υπόψη, και η ενδεικτική τιμή για το 104 είναι γύρω στα 300 €, πολύ ανταγωνιστική.

 

Αεροβόλα ψαροτούφεκα
Το Salvimar Predathor Vuoto είναι πραγματικά ολοκληρωμένο. Η παρουσία του συστήματος Vuoto κάνει τεράστια διαφορά σε σύγκριση με ορισμένους ανταγωνιστές. Η χρήση βέργας Ταϊτής είναι μια άλλη θετική πτυχή που υπάρχει στο Predathor Vuoto το οποίο είναι έτοιμο για χρήση με όλα τα παρελκόμενα επάνω του.
Διατίθεται σε 8 διαφορετικά μήκη, από 40 cm έως 130 cm, που είναι περισσότερα από κάθε ανταγωνιστή. Το μόνο μικροσκοπικό στοιχείο που λείπει από το Salvimar Predathor Vuoto θα ήταν ίσως μια μικρή εγκοπή που βοηθά στην ευθυγράμμιση της βολής.

 

Υποβρύχιοι Φακοί
Το Cressi Lumia+ έχει μια πολύ ανατομική σχεδίαση που επιτρέπει να κρατάτε σωστά (με τον αντίχειρα στον διακόπτη) τον φακό στο νερό χωρίς καν να τον κοιτάτε. Για να βοηθήσει επιπλέον αυτή τη φάση, ο ελαστικός ιμάντας του Cressi Lumia+ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε ο φακός να είναι πραγματικά πάντα σωστά τοποθετημένος σε σχέση με την παλάμη του χεριού. Βασικό είναι επίσης το μαλακό καουτσούκ κάλυμμα του κεντρικού τμήματος του σώματος του φακού. Ο διακόπτης γίνεται απόλυτα λειτουργικός με τον αντίχειρα και οι τρεις διαθέσιμες θέσεις, off, on unlocked και on locked, ρυθμίζονται με εξαιρετική ευκολία. Η δέσμη φωτός έχει ασυναγώνιστη ικανότητα διείσδυσης, παρόλο που δεν είναι η πιο ισχυρή στην αγορά.

 

Πολυμερή (Πλαστικά) Πτερύγια
Η γενική ισορροπία των πτερυγίων C4 Umberto Pelizzari μεταξύ απόδοσης και αίσθηση βάρους στα πόδια, είναι τέλεια, συμπεριλαμβανομένης και της ομαλότητας του λακτίσματος και της κατευθυντικότητας! Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλευρική ολίσθηση χάρη και στις προηγμένες ενσωματωμένες ράγες νερού από μαλακό καουτσούκ. Τα πέλματα για τα πόδια C4 250, είναι τα ελαφρύτερα στην αγορά, με ενσωματωμένη άκαμπτη σόλα, και συμβάλλουν στη μείωση του γενικού βάρους των πτερυγίων, κάτι που σε γενικές γραμμές αποτελεί αδύναμο σημείο στη χρήση λεπίδων ανθρακονημάτων. Με την άκαμπτη σόλα, η προσαρμογή λεπίδων ανθρακονημάτων βελτιώνεται ενώ αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό η μετάδοση δύναμης από τα πόδια στις λεπίδες. Η τιμή των 99 € σας επιτρέπει να έχετε τα πτερύγια με την καλύτερη απόδοση σε εκπληκτικά ανταγωνιστική τιμή.

 

Πτερύγια Ανθρακονημάτων
Μια πραγματική επανάσταση από την πλευρά της κατασκευής, με το προηγμένο σύστημα Hydroforming, το C4 MB002 είναι πραγματικά εκπληκτικό. Στην πραγματικότητα, συνδυάζει όλα όσα χρειάζονται για τα πτερύγια από ανθρακονήματα όπως απόλυτη απόδοση, εξαιρετικά μειωμένη απαιτούμενη προσπάθεια και μεγάλη αίσθηση ελαφρότητας στα πόδια, και επιπλέον, εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή, περίπου 359 ευρώ. Αυτό είναι για τα πλήρη πτερύγια με πέλμα C4 250, τα ελαφρύτερα στην αγορά και εξαιρετικά βελτιωμένα σε σύγκριση με τα περασμένα μοντέλα πελμάτων της C4. Εξαιρετικά τόσο για κολύμβηση επιφανείας όσο και για μεσαίες έως βαθιές καταδύσεις, τα πτερύγια ανθρακονημάτων C4 MB002 αποτελούν ένα καθαρό βήμα προς τα εμπρός στον τομέα της ελεύθερης κατάδυσης και του ψαροτούφεκου πτερυγίων.

 

Στόλες άπνοιας indoor
Η Beuchat Zento υπερέχει από κάθε άποψη. Το πατρόν του Beuchat Zento έχει δοκιμαστεί και αναλυθεί από τους αθλητές Indoor Apnea της Apneapassion International Team, και έχει κριθεί ως τέλειο. Το ίδιο ισχύει και για το κλείσιμο της στολής στους καρπούς και τους αστραγάλους, αλλά το πιο σημαντικό, στον λαιμό, μια περιοχή πάντα κρίσιμη λόγω της θέσης των χεριών που εκτείνονται προς τα εμπρός πάνω από το κεφάλι κατά τη διάρκεια της δράσης. Το σύστημα κλεισίματος του λαιμού στο Beuchat Zento έχει κριθεί τέλειο. Το νεοπρένιο που χρησιμοποιείται είναι επίσης εξαιρετικής ποιότητας και απαλότητας και προσκολλάται άριστα στο σώμα του ελεύθερου δύτη. Το πρόσθετο υπέροχο με το Beuchat Zento είναι η τιμή, στο διαδίκτυο λίγο πάνω από 200 €.

 

Στόλες για ψαροτούφεκο
Η Beuchat Espadon Prestige και η Cressi Seppia αξίζουν να κερδίσουν την καλύτερη επιλογή. Η γαλλική στολή, χάρη και στην εξωτερική επένδυση Ultra-soft Elaskin X 8.8, είναι οπωσδήποτε η πιο απαλή εξωτερική στολή με ξυρισμένο νεοπρέν εσωτερικά. Από την άλλη, η Cressi Seppia είναι ελαφρώς λιγότερο μαλακή, αλλά είναι λίγο πιο ανθεκτική. Όλες οι πιθανές λεπτομέρειες των δύο στολών είναι κορυφαίου επιπέδου, με τα όρια τους σε πρόσωπο, καρπούς και αστραγάλους διπλωμένα με εξωτερικά λείο νεοπρέν. Στο γαλλικό wetsuit, το παντελόνι Long John μπορεί να κοπεί εύκολα χάρη στο σύστημα Precut (αποκλειστικό Beuchat), ενώ το Braca Concept (επίσης Beuchat Exclusive) είναι μια απλούστερη εναλλακτική στο σύστημα ούρησης. Το σύστημα Aqua Stop στην ιταλική στολή είναι ένα ωραίο σύστημα για τη ρύθμιση της θερμομόνωσης.

 

Καταδυτικά Ρολόγια
Το Cressi King έχει εξαιρετική σχεδίαση, εξαιρετική ευρεία οθόνη με πολύ ορατούς χαρακτήρες και πλήρεις λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων βασικών ενδείξεων ασφαλείας και συναγερμών. Αυτές είναι για παράδειγμα ενδείξεις συναγερμού για Taravana, μετατόπιση αίματος, μέγιστο βάθος και μέγιστος χρόνος κατάδυσης. Υπάρχει η δυνατότητα γρήγορης και εύκολης λήψης των δεδομένων κάθε συνεδρίας κατάδυσης, με όλες τις πληροφορίες όπως βάθος, χρόνος κατάδυσης, χρόνος επιφάνειας, θερμοκρασία νερού και άλλα. Η σύνδεση με υπολογιστή ή Mac, ή με το smart phone μέσω μιας εφαρμογής, είναι εξαιρετικά εύκολη και γρήγορη. Η ποιότητα διασφαλίζεται από την Cressi Electronics, όπου όλα τα πιθανά ελαττώματα παρακολουθούνται σε κάθε προϊόν πριν πάει στα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας.

 

Αξεσουάρ
Ένα σακίδιο πλάτης, που είναι και σημαδούρα όπου μπορεί κανείς να αποθηκεύσει μια καταπληκτική ποσότητα εξοπλισμού; Αυτό είναι το Subea SPF 900 Backpack Buoy! Επιτρέπει εξαιρετικά καλά την αποθήκευση και την άνετη μεταφορά του πλήρους εξοπλισμού ελεύθερης κατάδυσης ή ψαροτούφεκου, συμπεριλαμβανομένων των πτερυγίων και των ψαροτούφεκων. Όταν κάποιος είναι έτοιμος να μπει στο νερό, μπορεί να αλλαχτεί και να αποθηκεύσει όλα τα ρούχα στη Σημαντήρα Σακιδίου, συμπεριλαμβανομένων των τιμαλφών. Στην πραγματικότητα, η έξυπνη λύση της γαλλικής εταιρείας, γίνεται ένας αδιάβροχος μεταφορέας χάρη σε ένα πολύ έξυπνο και λειτουργικό αδιάβροχο φερμουάρ. Οι διαστάσεις του Subea Backpack Buoy και το μεγάλο μήκος του υψηλής ποιότητας ιστού από σύνθετο υλικό, σε συνδυασμό με μια πολύ μεγάλη σημαία κατάδυσης, καθιστούν τη σημαδούρα μια εξαιρετικά ορατή και ασφαλή λύση. Η ποιότητα των υλικών του Subea Backpack Buoy είναι πραγματικά εξαιρετική, σε τιμή απολύτως ανταγωνιστική, γύρω στα 140 ευρώ.

apneapassion.com

 

Tags
Ψαροτούφεκο Διαγωνισμός Εξοπλισμός Εξοπλισμός για Ψαροτούφεκο apneapassion ApneaPassion International Awards Best Choice by Apneapassion Award 2023 by Apneapassion
Comodo SSL