Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τι αλλάζει στα τρέιλερ σκαφών και μπαγκαζιέρες από 18 Οκτωβρίου 2021

19 Ιανουαρίου, 2021

Τι αλλάζει στα τρέιλερ σκαφών και μπαγκαζιέρες από 18 Οκτωβρίου 2021

Σύμφωνα με την νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία τίθεται σε ισχύ, 9 μήνες από την δημοσίευσή της, δηλαδή από τις 18 Οκτωβρίου του 2021 τα ρυμουλκούμενα τροχοφόρα, θα λογίζονται ως ξεχωριστά οχήματα και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχει εκδοθεί για αυτά, ξεχωριστή άδεια κυκλοφορίας και πινακίδα.

Στη νέα απόφαση κυρίως καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για να μπορέσει ένα ρυμουλκούμενο να λάβει άδεια κυκλοφορίας. Οι ιδιοκτήτες τους λοιπόν πρέπει να φροντίσουν, αν θέλουν να είναι νόμιμοι, να εκδώσουν άδειες και πινακίδες κυκλοφορίας μέχρι και τις 18 Οκτωβρίου 2021.

Πλέον τα ρυμουλκούμενα τροχοφόρα, θα λογίζονται ως ξεχωριστά οχήματα και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχει εκδοθεί για αυτά, ξεχωριστή επίσης άδεια κυκλοφορίας και πινακίδα. Όταν κυκλοφορούν με το αυτοκίνητό τους και έλκουν το ρυμουλκούμενο πρέπει να έχουν μαζί τους και τις δύο άδειες κυκλοφορίας.

Επιγραμματικά, όσα τρέιλερ έχουν ήδη άδεια ρυμούλκησης, οι ιδιοκτήτες θα υποβάλλουν φάκελο, για να πάρουν την άδεια κυκλοφορίας (θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες και θα σας ενημερώσουμε). Προς το παρόν τα καινούρια τρέιλερ, θα μπορούν να βγάζουν άδεια ρυμούλκησης.

Ακολουθεί η υπουργική απόφαση που αναφέρει τα παραπάνω με κάθε λεπτομέρεια (σχετικά με την διαδικασία χορήγησης άδειας κλπ.)

Νέα Υπουργική απόφαση για Τρέιλερ σκαφών και μπαγκαζιέρες – χορήγηση άδειας και πινακίδων αριθμού κυκλοφορίας (όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία)

Θα σας ενημερώσουμε σχετικά μόλις έχουμε περισσότερες πληροφορίες.

Tags
Τρέιλερ Τρέιλερ Σκάφους Νομοθεσία Ρυμούλκηση Σκάφους υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ΚΤΕΟ
Comodo SSL