Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Το νέο σούπερ γιoτ των θαλασσών μεταφέρει και Ferrari (+video)

11 Ιανουαρίου, 2022

Το νέο σούπερ γιoτ των θαλασσών μεταφέρει και Ferrari (+video)

Από το στούντιο σχεδιασμού Lazzarini μας έρχεται μια άκρως εντυπωσιακή πρόταση, το μήκος 27 μέτρων Gran Turismo Mediterranea, ή αλλιώς η Ferrari των Θαλασσών.

Το εντυπωσιακό yatch που αποτελεί προϊόν σχεδιασμού της ιταλικής Lazzarini δεν έχει τυχαία το παρατσούκλι της Ferrari των θαλασσών, ένα παρατσούκλι που χρησιμοποιούν και οι ίδιοι οι δημιουργοί του.

Το Gran Turismo Mediterranea (GTM) αντλεί πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από τα υπεραυτοκίνητα των εταιρείας από το Maranello και όπως και αυτά έτσι και το GTM δίνει έμφαση στις επιδόσεις και τη σπορ σχεδίαση κρατώντας την πολυτέλεια σε πιο διακριτικά επίπεδα. Όσο διακριτικά βέβαια μπορεί να είναι αυτά για ένα σκάφος με μήκος που φτάνει στα 90 πόδια.

Παρά το σχετικά περιορισμένο μήκος του το Gran Turismo Mediterranea μπορεί να φιλοξενήσει στο κατάστρωμά του και μία κανονική Ferrari όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις φωτογραφίες, η οποία «επιβιβάζεται» στο πίσω μέρος του σκάφους χάρη στο πτυσσόμενο κατάστρωμα του.

Για επιδόσεις ανάλογες με την εντυπωσιακή εμφάνιση του GTM, που προς το παρόν αποτελεί σχεδιαστική μελέτη, φροντίζει μια τριάδα V12 κινητήρων της MAN συνολικής απόδοσης 6.000 ίππων.

Μάλιστα στο εμπρός μέρος της γάστρας το πρωτοποριακό σκάφος φέρει και πτυσσόμενη «υδροτομή» που του προσδίδει χαρακτηριστικά ιπτάμενου «δελφινιού» μειώνοντας σημαντικά και την κατανάλωση στο θαλάσσιο ταξίδι. Σύμφωνα με του Ιταλούς το Gran Turismo Mediterranea μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα που φτάνει έως και τους 70 κόμβους, ήτοι 130,64 χλμ./ώρα (!), ενώ μπορεί να ταξιδεύει σταθερά με τα μισά από αυτά έχοντας παράλληλα τις εντυπωσιακές του πόρτες ανοιχτές.

Άλλα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα προς το παρόν για τη δημιουργία της Lazzarini Design, τα οποία προφανώς θα γίνουν γνωστά μόνο σε εκείνους που θα μπορέσουν να το κάνουν δικό τους. Ούτε φυσικά η τιμή του που εκτιμάται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: carandmotor.gr

Διαβάστε όλα τα νέα, επικαιρότητα και ειδήσεις που αφορούν τη θάλασσα στο boatfishing.gr 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook Ακολούθησε μας στο Instagram Ακολούθησε μας στο Twitter

Tags
Lazzarini Design Ferrari Gran Turismo Mediterranea
Comodo SSL