Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Tohatsu και Ilmor Marine, σημαντική συνέργεια για την κατασκευή ηλεκτρικών εξωλέμβιων

20 Φεβρουαρίου, 2024

Tohatsu και Ilmor Marine, σημαντική συνέργεια για την κατασκευή ηλεκτρικών εξωλέμβιων

Η Tohatsu Corporation, ένας από τους παλαιότερους Ιάπωνες κατασκευαστές εξωλέμβιων κινητήρων με κληρονομιά που εκτείνεται σε περισσότερο από έναν αιώνα ανακοίνωσε μια καινοτόμο συνεργασία με την Ilmor Marine, ένα διάσημο όνομα στην κατασκευή κινητήρων θαλάσσης και στις μηχανολογικές λύσεις υψηλών επιδόσεων.

Αυτή η στρατηγική συνεργασία επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας σειράς ηλεκτρικών εξωλέμβων που θα θέσει ένα νέο πρότυπο στον κλάδο.

Η πρώτη διαθέσιμη ηλεκτρική εξωλέμβια θα είναι μια μονάδα 6 kW (≈ 8,2 hp) που θα κυκλοφορήσει στις αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ευρώπης το 2024.

Η Ilmor, που ιδρύθηκε το 1984, υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από πολλές νίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό (συμπεριλαμβανομένης της Formula 1) και θριάμβους στο yachting. Από τότε που μπήκε στη ναυτιλιακή βιομηχανία το 2001, η Ilmor έγινε ηγέτης στα συστήματα θαλάσσιας πρόωσης.

Οι κινητήρες του χρησιμοποιούνται ευρέως σε όλη τη ναυτιλιακή βιομηχανία, παρέχοντας ισχύ σε αρκετές κορυφαίες μάρκες, όπως η MasterCraft, η Formula, η Aviara και άλλες.

«Η συνεργασία με την Ilmor Engineering αντιπροσωπεύει ένα ορόσημο στο ταξίδι της Tohatsu» , δήλωσε ο Πρόεδρος της Tohatsu Corporation, Isami Hyuga . «Μαζί, ξεκινάμε ένα μετασχηματιστικό εγχείρημα για την εισαγωγή μιας ηλεκτρικής εξωλέμβιας που όχι μόνο ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πιστών πελατών μας, αλλά και θέτει νέα σημεία αναφοράς για τον κλάδο. Αυτή η συνεργασία αντικατοπτρίζει την αφοσίωσή μας στην υπέρβαση των ορίων της καινοτομίας, παραμένοντας πιστοί στις αξίες που καθορίζουν την Tohatsu για περισσότερο από έναν αιώνα . »

Η Tohatsu Corporation έχει ιστορία 100+ ετών, ιδρύθηκε το 1922 και παρουσίασε τον πρώτο της εξωλέμβιο κινητήρα (ορυκτά καύσιμα) το 1956. Εκτός από τα μοντέλα βενζίνης, κατασκευάζει επίσης εξωλέμβιες με προπάνιο.

Tags
TOHATSU Ηλεκτρική εξωλέμβια
Comodo SSL