Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Τουρνουά αλιείας από την ακτή 2015 - 1ος αγώνας

Νοέμβριος 23, 2015

Τουρνουά αλιείας από την ακτή 2015 - 1ος αγώνας

Την Κυριακή 15 Μαρτίου, διεξήχθη με πολύ μεγάλη επιτυχία ο 1ος αγώνας του τουρνουά αλιείας από την ακτή, που διοργανώνει ο σύλλογος Ακαδημία Αθλητικών Δραστηριοτήτων με την αμέριστη στήριξη του καταστήματος ειδών αλιείας Aquashop που είναι ο αθλοθέτης και συνδιοργανωτής του τουρνουά. Στον αγώνα συμμετείχαν 36 αθλητές και αθλήτριες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά κάτω των 14 ετών. Οι τέσσερις πρώτοι νικητές του τουρνουά (τρεις αγώνες συνολικά), θα συμμετάσχουν εντελώς δωρεάν στο Διεθνές τουρνουά catch & release, που πραγματοποιείται στις 26 – 28 Ιουνίου 2015, στην πόλη San Benedetto της Ιταλίας. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός και αυτό βοήθησε τους συμμετέχοντες να αγωνιστούν με πάθος για τη νίκη.

tournoua_6

Στον αγώνα αλιεύθηκαν συνολικά 189 ψάρια, κυρίως γύλοι, χάνοι, σπάροι και σαφρίδια. Κατά γενική ομολογία όλων των συμμετεχόντων, η παραλία των Αγίων Θεοδώρων είναι μια από τις καλύτερες της Ελλάδας, όσον αφορά στην αγωνιστική αλιεία. Όπως τόνισε η αλυτάρχης του αγώνα στην ομιλία της κατά την τελετή απονομών : «ήταν ένας από τους καλυτερους αγώνες αθλητικής αλιείας που έχουν γίνει ποτέ και αυτό οφείλεται κατ’ αρχήν στη ζεστή φιλοξενία και την αμέριστη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, και βεβαίως, στο αγωνιστικό πάθος όλων των συμμετεχόντων». Στο τέλος του αγώνα, όλα τα ζώνατα αλιεύματα απελευθερώθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον, και όσα δεν έζησαν, παραδόθηκαν σε ευαγές Ίδρυμα.

Βραβεύτηκαν οι τέσσερις πρώτοι νικητές του αγώνα, 1η ΘΕΣΗ: Αλέξανδρος Σαπουνάκης, 2η ΘΕΣΗ: Γιάννης Χρυσουλάκης, 3η ΘΕΣΗ: Δημήτρης Φλουρής, 4η ΘΕΣΗ: Μιχάλης Πιρπιλίδης. Επίσης βραβεύτηκαν με αναμνηστικά μετάλια τα παιδιά που συμμετείχαν στον αγώνα (Νίκος Παπαηλίας, Ανδρέας Πεντρίνι, Δημήτρης Νικολάου, Ιωάννης Κουτσουρέλης), καθώς και οι νέοι φίλοι ψαράδες που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνα αθλητικής αλιείας (Θύμιος Σβερκούνος, Παναγιώτης Μαρκίνης, Περικλής Κοτσίκης, Βασίλης Γεωργόπουλος, Χρήστος Παραμυθιώτης, Δημήτρης Τζωρτζάκης και Νίκος Δούναβης).

tournoua_5_akadimia tournoua_4_akadimia tournoua_3_akadimia tournoua_2_akadimia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Ακαδημία καλεί όλους όσους ασχολούνται με την αλιεία από την ακτή, να συμμετάσχουν στους επόμενους αγώνες της για να γνωρίσουν από κοντά την αθλητική αλιεία, την ευαισθησία στη θαλάσσια ζωή και την προστασία του περιβάλλοντος. Πληροφορίες κ. Αλέξανδρος Σαπουνάκης 22910 40546.

akadimia_logo

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ευχαριστεί θερμά την Διεύθυνση Αλιείας της Π.Ε. Κορινθίας και όλως ιδιαιτέρως την κα Πηνελόπη Χασιλίδου που εξέδωσε την άδεια τέλεσης του αγώνα καθώς και το Λ.Τ. Αγίων Θεοδώρων και τον Διοικητή Ανθυποπλοίαρχο κ. Ευαγγελο Κοκολογιαννάκη που μας τίμησε με την παρουσία του στην τελετή απονομών στους νικητές. Ευχαριστούμε από καρδιάς την τοπική κοινωνία των Αγίων Θεοδώρων και όλως ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Νικολάου που παρέστη στην τελετή απονομών και που μας φιλοξένησαν στην πανέμορφη παραλία αλλά και μας στήριξε με κάθε τρόπο προσφέροντας μας κάθε διευκόλυνση για την άψογη διοργάνωση. Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Σημαιοφοριδη, SIM A.E., που προσφέρει τη δωρεάν συμμετοχή δύο γυναικών αθλητριών στο Διεθνές τουρνουά CATCH & RELEASE της Ιταλίας καθώς επίσης και τον κ. Αντώνη Ιωνά που κάλυψε τον αγώνα για το περιοδικό BOAT & FISHING IN GREECE που είναι και ο χορηγός επικοινωνίας της αθλητικής αλιείας. Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα e-istos και προσωπικά τον κ. Florin Craus για την αμέριστη στήριξη του! Σας περιμενουμε όλους και όλες στον επόμενο αγώνα μας!

Comodo SSL