Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαροτούφεκου 2021 στην Κέρκυρα | Ποιοι συμμετέχουν

29 Οκτωβρίου, 2021

Ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαροτούφεκου 2021 στην Κέρκυρα | Ποιοι συμμετέχουν

Στην Κέρκυρα διεξάγεται το 50ο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Υποβρύχιας Αλιείας στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2021, με διοργανωτή τον ΝΑΟΚ Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας και την Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.). 

Τεράστιο ενδιαφέρον έχει και φέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψαροτούφεκου, το οποίο αποτελεί τον ύψιστο αγωνιστικό θεσμό για το υποβρύχιο ψάρεμα – ψαροτούφεκο στη χώρα μας. Διεξάγεται μια φορά κάθε χρόνο και σε ένα διαφορετικό μέρος της Ελλάδας. Φέτος συμμετέχουν 16 αθλητές από όλη την Ελλάδα.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Από αριστερά Γιάννης Σιδέρης, Χρίστος Σιμάτης, Γιώργος Σωτήραλης, Τάσης Περούλης, Χριστόφορος Βούδρης, Απόστολος Τζουμάκας, Άρης Χαλκής, Στέλιος Χριστάκης

Λίγα λόγια για τον θεσμό
Ο αγώνας χαρακτηρίζεται ατομικός, αφού οι αθλητές αγωνίζονται μόνοι τους. Στον αγώνα οι αθλητές καταδύονται με κράτημα αναπνοής (αθλητική υποβρύχια αλιεία) χρησιμοποιώντας ειδικό καταδυτικό εξοπλισμό, όπως Στολή υγρού τύπου, μάσκα, αναπνευστήρα, πέδιλα και ψαροτούφεκο το οποίο οπλίζουν με την μυϊκή τους δύναμη και απαραιτήτως, πλωτήρας σήμανσης (κοινώς σημαδούρα).

Υπάρχει στον αγώνα ειδικός κανονισμός σχετικός με την αλιεία ψαριών, με επιτρεπόμενα και απαγορευμένα είδη. Για παράδειγμα, επιτρέπεται η αλιεία ενός μόνο ροφού ανά ημέρα από κάθε αθλητή, με ελάχιστο επιτρεπόμενο βάρος πέντε κιλών. Από τα λοιπά είδη αλιεύονται ψάρια από 400 γραμμάρια και άνω και μέχρι δέκα τεμάχια ανά είδος. Απαγορεύονται τα μαλάκια, τα καρχαριοειδή και ο τόνος.


SAVE THE DATE: Νέα δυναμική παρουσία για το Ψαροτούφεκο και την Ελεύθερη Κατάδυση, έκθεση SPEARFISHING EXPO 2022 μαζί με την μεγαλύτερη Θαλασσινή Έκθεση ΣΚΑΦΟΣ ΨΑΡΕΜΑ – Boat & Fishing Show 2022, 10-13 Μαρτίου στο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ! Μάθετε περισσότερα εδώ: https://www.boatfishing.gr/article-post/nea-ekthesi-spearfishing-expo-2022-gia-to-psarotoyfeko-kai-tin-eleytheri-katadysi/


Για κάθε έγκυρο ψάρι που πιάνει ο αθλητής, βαθμολογείται μέσα από ένα ειδικό σύστημα βαθμολόγησης αγώνων. Το σύνολο των δυο αγωνιστικών ημερών δίνει την τελική βαθμολογία για τον κάθε αθλητή. Ο αθλητής με την μεγαλύτερη συνολικά βαθμολογία ανακηρύσσεται Πρωταθλητής Ελλάδος.

Ο αγώνας προϋποθέτει τη χρήση σκάφους τουλάχιστον 4 μ. και ιπποδυνάμεως τουλάχιστον 25 ίππων και την παρουσία δύτη ασφαλείας, ο οποίος θα είναι και ο κριτής του αθλητή. Για την έγκυρη συμμετοχή κάθε αθλητή του στο Πρωτάθλημα, ο κάθε ναυτικός όμιλος πρέπει να δηλώσει αντίστοιχους δύτες ασφαλείας.

Έχει διάρκεια δυο αγωνιστικές ημέρες, από πέντε ώρες ημερησίως. Κάθε αγωνιστική ημέρα διεξάγεται σε διαφορετική θαλάσσια περιοχή, η οποία ονομάζεται Τράπεζα Αγώνα. Οι Τράπεζες του αγώνα έχουν όρια, αρχή και τέλος, γεγονός που προβλέπεται από ειδική άδεια. Η οποία παρέχεται κατόπιν αιτήσεως του διοργανωτή ομίλου από την Νομαρχία και το Τμήμα Εποπτείας Αλιείας που είναι και αρμόδιο για γνωμοδότηση και αδειοδότηση.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Από αριστερά Τάσος Γκάρτσεβιτς, Λάμπρος Δερτιλής, Νίκος Καμπάνης, Άγγελος Κατσούλης, Ηλίας Σακαβίτσης, Κώστας Νταής, Μιχάλης Σιμιτσάκης, Αλέξανδρος Βλάχος.

 

Η διοργάνωση
Τον αγώνα έχει αναλάβει φέτος ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας, με τον συνεργάτη του περιοδικού B&F Χρίστο Σιμάτη να έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της διοργάνωσης. Αλυτάρχης του αγώνα είναι ο συνεργάτης του περιοδικού B&F Γιώργος Χρίστης, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία στους αγώνες υποβρύχιας αλιείας.

 

***ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΑ***

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

8:45 Απόπλους σκαφών από το λιμάνι εκκίνησης
9:00 Έναρξη του αγώνα
14:00 Λήξη αγώνα
18:00 Ζύγισμα αλιευμάτων και υπολογισμός τελικής βαθμολογίας πρώτης ημέρας στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

8:30 Απόπλους σκαφών από το λιμάνι εκκίνησης
9:00 Έναρξη του αγώνα
14:00 Λήξη αγώνα
18:00 Ζύγισμα αλιευμάτων και υπολογισμός τελικής βαθμολογίας δεύτερης ημέρας στις εγκαταστάσεις του Ομίλου / Και τέλος η απονομή επάθλων στους νικητές του αγώνα / Παράδοση αλιευμάτων σε εκπροσώπους των ιδρυμάτων

Tags
Ψαροτούφεκο Αγώνας Ψαροτούφεκου Κέρκυρα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας [jetpack-related-posts]
Comodo SSL