Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ασυνείδητος έδεσε το σκάφος του σε ράμπα ΑΜΕΑ στη Σαντορίνη

11 Ιουλίου, 2019

Ασυνείδητος έδεσε το σκάφος του σε ράμπα ΑΜΕΑ στη Σαντορίνη

Μόλις δύο εβδομάδες από τη φετινή εγκατάσταση του Seatrac σε ακτή της Περίσσας και ήδη προκλήθηκαν οι πρώτες βλάβες. Το Seatrac είναι μία μη-μόνιμη διάταξη για αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα, και δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που το χρησιμοποιούν καθημερινά.

Όμως, όπως γνωστοποίησε την Τρίτη ο Δήμος Θήρας και δημοσιοποίησε το amea-care.gr, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου άγνωστος ασυνείδητος ιδιοκτήτης φουσκωτού σκάφους το έδεσε πάνω στην εγκατάσταση του Seatrac, στην ακτή της Περίσσας κοντά στο βουνό (Κολάδα), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί βλάβη στο σύστημα στήριξης και να χρειαστεί επιδιόρθωση.

«Εάν επαναληφθούν ενέργειες σαν κι αυτή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης του μηχανισμού και κατά συνέπεια οι συμπολίτες μας που το χρησιμοποιούν καθημερινά να αποκλειστούν από την πρόσβαση στη θάλασσα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ήδη το Λιμεναρχείο Θήρας, ενώ όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο για το συμβάν παρακαλείται να ενημερώσει το Γραφείο Περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας (τηλ. 2286 025 847) και τη ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. (τηλ. 2286 023 021).

Πηγή: atlantea

Tags
Σαντορίνη Λιμεναρχείο Θήρας Ράμπα ΑΜΕΑ
Comodo SSL