Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Μάνος Ν. Ρούδας

Bénéteau: Σχέδιο αναδιοργάνωσης του ομίλου – μείωση θέσεων εργασίας και χώρων ναυπήγησης

11 Νοεμβρίου, 2020

Bénéteau: Σχέδιο αναδιοργάνωσης του ομίλου – μείωση θέσεων εργασίας και χώρων ναυπήγησης

Η Bénéteau, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής σκάφων στον κόσμο, παρουσίασε ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο βιομηχανικών χώρων και την κατάργηση 300 έως 840 θέσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένων 300 έως 840 στο τμήμα σκαφών.

του Μάνου Ν. Ρούδα

Ο Hervé Gastinel, ceo του Bénéteau Group παρουσίασε ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης της εταιρίας, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο βιομηχανικών χώρων και την κατάργηση 300 έως 840 θέσεων εργασίας.

Το σχέδιο αναδιοργάνωσης είναι μέρος του “Let’s Go Beyond!” που παρουσιάστηκε στις 9 Ιουλίου και περιλαμβάνει σημαντικές στρατηγικές επιλογές που μάλιστα θα επιταχυνθούν λόγω της παγκόσμιας υγιειονομικής κρίσης.
Ειδικοί του χώρου εκτιμούν ότι θα ανέβει η αγορά των μεταχειρισμένων, περιμένοντας ότι θα υπάρχει μεγάλη προσφορά ελαφρώς μεταχειρισμένων charter σκαφών, γι αυτό και το γκρουπ θα πρέπει να μειώσει την παραγωγή του.

Από τα 16 εργοστάσια της εταιρίας, με τα 10 να βρίσκονται στη Γαλλία, θα κλείσουν τα 4, ένα στις ΗΠΑ που κατασκευάζει ιστιοπλοϊκά monohull, ένα στη Σλοβενία που κατασκευάζει τα μικρά First 14 – 24 πόδια και δύο στη Γαλλία, στο l’Herbaudière και στο Challans. Επίσης θα γίνουν μειώσεις στα εργοστάσια στην Ιταλία, την Πολωνία και ενός στη Γαλλία.
Ο αριθμός των απολύσεων θα εξαρτηθεί από το πόσοι εργαζόμενοι θα δεχτούν να αλλάξουν εργασιακή σχέση για να κρατήσουν τις δουλειές τους.

Tags
Hervé Gastinel Yachting Beneteau
Comodo SSL