Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Βρετανία: Φώκια έφαγε όλα τα ψάρια ιχθυοτροφείου και έκλεισε την επιχείρηση

11 Ιανουαρίου, 2023

Βρετανία: Φώκια έφαγε όλα τα ψάρια ιχθυοτροφείου και έκλεισε την επιχείρηση

Bρετανία: Φώκια έφαγε όλα τα ψάρια ιχθυοτροφείου και έκλεισε την επιχείρηση 

Μια φώκια που έχει παγιδευτεί σε μια λίμνη του Έσεξ έφαγε όλα τα ψάρια που ανήκουν στην επιχείρηση Marks Hall Fisheries, αναγκάζοντας τον ιδιοκτήτη να κλείσει προσωρινά ελλείψη εμπορεύματος. 

Η φώκια διαφεύγει τη σύλληψη για σχεδόν ένα μήνα αφότου εντοπίστηκε στη λίμνη Ρότσφορντ στο Έσεξ. «Είναι πιθανό η φώκια να ανέβηκε τον ποταμό από τη θάλασσα», δήλωσε ο ιατρός θαλάσσιων θηλαστικών και μέλος της British Divers Marine Life Rescue (BDMLR). 

Σύμφωνα με τον Νικ Νόρθ της Marks Hall Fisheries, η φώκια μπήκε στη λίμνη περνώντας πάνω από την όχθη 10 μέτρων μεταξύ αυτής και του ποταμού. Στη συνέχεια μπήκε στην παγωμένη λίμνη και έπεσε μέσα από τον πάγο στο δρόμο της προς το νησί στη μέση. «Αλλά τώρα μάλλον δεν έχε της κανένα κίνητρο να φύγει, καθώς τρώει όλα τα ψάρια χωρίς ενόχληση» είπε ο ίδιος. 

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης έχει μισθώσει τη λίμνη από το Περιφερειακό Συμβούλιο του Ρότσφορντ εδώ και 12 χρόνια και «δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά σε αυτή την κατάσταση», όπως αναφέρει. 

Εκπρόσωπος της BDLMR δήλωσε «Αυτή τη στιγμή είμαστε η επικεφαλής υπηρεσία που ασχολείται με μια φώκια που βρέθηκε σε μια λίμνη αλιείας κοντά στο Σάουθεντ. Τα ηρεμιστικά και η ηλεκτρολογική αλιεία δεν αποδίδουν στις φώκιες λόγω του μονωτικού τους λίπους και των κινδύνων για τον πληθυσμό των ψαριών. Θέλουμε αυτό το ζώο να μετεγκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν». 

Πηγή: www.athensvoice.gr

Ακολουθήστε το boatfishing.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις θαλασσινές ειδήσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και την κατάδυση από την Ελλάδα και τον κόσμο

Tags
Ιχθυοτροφείο Φώκια [jetpack-related-posts]
Comodo SSL