Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Χαλκίδα: Αλιευτικοί έλεγχοι με κατάσχεση αλιευμάτων και δολωμάτων

23 Απριλίου, 2021

Χαλκίδα: Αλιευτικοί έλεγχοι με κατάσχεση αλιευμάτων και δολωμάτων

Εντατικοί οι αλιευτικοί έλεγχοι στην Εύβοια – Ψάρια άνευ ιχνηλασιμότητας και αλιεία δολωμάτων  χωρίς την απαραίτητη άδεια

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας στην ιχθυόσκαλα Χαλκίδας, εντοπίστηκε Φ/Γ όχημα το οποίο διέθετε ισοθερμικό θάλαμο, εντός του οποίου βρέθηκαν τα κάτωθι:

τριάντα κιλά (30kg) συναγρίδες
εννέα κιλά (09kg) αστακοί
δεκατέσσερα κιλά (14kg) σκορπίνες
δεκαπέντε κιλά (15kg) τσαούσια
δέκα κιλά (10kg) αλιεύματα διαφόρων ειδών

Τα ανωτέρω αλιεύματα μεταφέρονταν χωρίς να πληρούνται οι σχετικές διατάξεις περί ιχνηλασιμότητας.

Επιπροσθέτως, εντός του προαναφερόμενου Φ/Γ οχήματος εντοπίστηκαν δύο (02) άτομα ερυθρού τόνου, βάρους ογδόντα τεσσάρων κιλών (84kg) και πενήντα επτά κιλών (57kg), χωρίς αυτά να συνοδεύονται από τα απαιτούμενα επικυρωμένα δικαιολογητικά και χωρίς να φέρουν αναγνωριστική ετικέτα.
Τα αλιεύματα κατασχέθηκαν και φυλάσσονται σε ψυκτικούς θαλάμους έως την υποβολή σχετικής γνωμάτευσης περί καταλληλότητας για ανθρώπινη βρώση από την αρμόδια Υπηρεσία, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Επιπλέον, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, στην περιοχή Αγίου Στεφάνου, εντοπίστηκε αλιέας να έχει αλιεύσει εκατόν πενήντα (150) άτομα δολώματα του είδους “ολοθούριο”, είδος παντελώς απαγορευμένο στην χωρίς σχετική άδεια.
Τέλος, στην περιοχή Μπουρτζίου Ν. Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε αλιέας να έχει αλιεύσει τριάντα τρία (33) άτομα δολώματα του είδους “ΜΑΝΑ”, είδος απαγορευμένο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα αλιεύματα ποντίστηκαν στη θάλασσα.

Tags
Παράνομη Αλιεία Παράνομη Ψαριά Αλιευτικοί Έλεγχοι
Comodo SSL