Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Χαλκίδα: κυνηγητό στελεχών λιμενικού σώματος με παράνομους αλιείς ολοθούριων

26 Φεβρουαρίου, 2021

Χαλκίδα: κυνηγητό στελεχών λιμενικού σώματος με παράνομους αλιείς ολοθούριων

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας για την πάταξη της παράνομης αλιείας ολοθούριων με στουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Στο πλαίσιο τακτικών περιπολιών που διενεργούν τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, εντοπίστηκαν από την ξηρά μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή Λαμψάκου Ν. Ευβοϊκού κόλπου, δύο άτομα αγνώστων στοιχείων, να ποντίζουν σε μικρό βάθος θάλασσας, σάκους με πιθανό περιεχόμενο αλιεύματα.

Οι ανωτέρω άνδρες αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των ανωτέρω στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. εξήλθαν από τη θάλασσα και τράπηκαν σε φυγή.

Από τον έλεγχο που ακολούθησε από τα εν λόγω στελέχη στην προαναφερθείσα θαλάσσια περιοχή, εντοπίστηκαν σε βάθος περίπου ενός μέτρου (1μ), τέσσερις (04) σάκοι περιέχοντες συνολικά πέντε χιλιάδες (5.000) ζώντα άτομα του είδους ολοθούριου, καθώς και μία (01) αυτόνομη καταδυτική συσκευή με σχετικό εξοπλισμό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κατασχέθηκαν τα παραπάνω ανευρεθέντα ως προϊόντα αλιείας με παράνομη αλιευτική μέθοδο, τα αλιεύματα επανοποντίστηκαν  στη θάλασσα ενώ διερευνάται η ταυτότητα των παραβατών.

Tags
Λιμενική Αρχή Χαλκίδας Παράνομη Αλιεία Χαλκίδα
Comodo SSL