Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Χαλκιδική - Τραγικός θάνατος για 26χρονο: Τον χτύπησε προπέλα σκάφους στο κεφάλι

10 Αυγούστου, 2021

Χαλκιδική - Τραγικός θάνατος για 26χρονο: Τον χτύπησε προπέλα σκάφους στο κεφάλι

Βρήκε τραγικό θάνατο από χτύπημα προπέλας ένας 26χρονος στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Διάπορος, στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός και η παρέα του νοίκιασαν σκάφος από την περιοχή της Βουρβουρούς, με μηχανή 30 ίππων για να περιηγηθούν στα νησιά της περιοχής.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και ενώ η παρέα βρισκόταν στην περιοχή Μυρσίνη του Διάπορου, περίπου στις 14.15, ο άτυχος 26χρονος που βρισκόταν στο νερό, χτυπήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι από την προπέλα του σκάφους. Άμεσα μεταφέρθηκε στην ξηρά με ιδιωτικό σκάφους, όπου τον παρέλαβε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τον ον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου. Εκεί, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ιερισσού.

Πηγή: www.lawandorder.gr

Άνθρωπος στη θάλασσα!
Σε περίπτωση που κάποιος από του επιβαίνοντες του σκάφους µας πέσει στη θάλασσα, στρίβουµε αµέσως το τιµόνι προς την πλευρά που έπεσε το άτοµο. Ώστε να αποµακρύνουµε την προπέλα µας και την πρύµη µας από αυτόν. Κάνοντας στροφή λέµε σε κάποιον από το πλήρωµά µας να τον παρακολουθεί διαρκώς ώστε να µην τον χάσουµε από το οπτικό µας πεδίο. Κάνοντας ανοιχτό ελιγµό τον προσεγγίζουµε µε την υπήνεµη πλευρά του σκάφους µας. Βάζοντας δηλαδή το σκάφος µας ανάµεσα σε αυτόν και την φορά του ανέµου. Ρίχνοντας του το συντοµότερο δυνατό το κυκλικό σωσίβιο του σκάφους µας το οποίο διαθέτει και το απαιτούµενο σχοινί. Έχουµε κράτει τον κινητήρα µας και δεν πλησιάζουµε πολύ για να µην τον χτυπήσουµε. Αφήνουµε τον άνεµο να µας φέρει κοντά τουΔιαβάστε περισσότερα για τους βασικούς ελιγμούς του σκάφους εδώ:

Ναυτοσύνη: Βασικοί ελιγµοί του σκάφους

Tags
Άνθρωπος στη Θάλασσα Τραυματισμός από προπέλα Κίνδυνος θαλάσσιου ατυχήματος Λιμεναρχείο Ιερισσού Ατύχημα με Σκάφος
Comodo SSL