Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: "εκ παραδρομής δεν περιλήφθηκε η διάταξη (στ) που αφορά το ερασιτεχνικό ψάρεμα με μικρά σκάφη αναψυχής (ως 7μ.)"

Μάιος 4, 2020

ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: "εκ παραδρομής δεν περιλήφθηκε η διάταξη (στ) που αφορά το ερασιτεχνικό ψάρεμα με μικρά σκάφη αναψυχής (ως 7μ.)"

Διευκρινίσεις όσον αφορά την ερασιτεχνική αλιεία έκανε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία με κάποιες προϋποθέσεις.

“Σχετικά με τη νέα φάση μέτρων, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι εκ παραδρομής και παρά τις σχετικές ανακοινώσεις μας, δεν περιλήφθηκε διάταξη που αφορά στο ερασιτεχνικό ψάρεμα. Στη σχετική ΚΥΑ προστίθεται εδάφιο (στ) σύμφωνα με το οποίο από αύριο εξαιρούνται από την απαγόρευση του κατάπλου σκαφών που ισχύει σε όλη τη χώρα τα μικρά σκάφη έως 7 μέτρα, στα οποία επιτρέπεται να αποπλεύσουν για τη διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας και για την κολύμβηση των επιβατών τους στην ανοικτή θάλασσα.

Με τις εξής προϋποθέσεις:

– Της μη προσέγγισης σε νησιά της ίδιας ή άλλης περιφερειακής ενότητας λιμενικού απόπλου.

-Της μη παραμονής κατά τη διάρκεια της νύχτας

-Της τήρησης της ελάχιστης απόστασης των δύο μέτρων μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτά.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η χρήση ή λειτουργία πισίνας σε συγκροτήματα πολυκατοικιών”, είπε ο υφυπουργός.

Τέλος ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες άνω των 65 ετών, ενώ δεν ισχύει ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί”

Οι δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά επιβεβαιώνουν τις χτεσινές πληροφορίες του BoatFishing.gr!

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Tags
Ψάρεμα απαγορεύσεις Κορονοϊός Νίκος Χαρδαλιάς
Comodo SSL