Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Χαρδαλιάς: «Καμία Κατ' Εξαίρεση Μετακίνηση Ψαράδων και Κυνηγών»

Νοέμβριος 9, 2020

Χαρδαλιάς: «Καμία Κατ' Εξαίρεση Μετακίνηση Ψαράδων και Κυνηγών»

Απέρριψε κάθε πιθανότητα να δοθεί πράσινο φως σε ψαράδες και κυνηγούς ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση που έκανε το απόγευμα της Δευτέρας 9/11/2020

Να μη γίνεται κατάχρηση της δυνατότητας για κατ’ εξαίρεση μετακίνησης για τους συγκεκριμένους επιτρεπόμενους λόγους, καθώς κάθε τέτοια προσπάθεια «μάς φέρνει πιο κοντά στην αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν», ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

«Δεν μπορεί να γίνει καμία κατ’ εξαίρεση μετακίνηση κυνηγών και ψαράδων» τόνισε και υπογράμμισε ότι είναι κάθετα αντίθετη στην άσκηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση εντός των επόμενων ημερών που θα δρομολογεί την επέκταση των αδειών που έχουν εκδώσει οι κυνηγοί για έναν χρόνο.

Όπως ανέφερε, στο πρώτο διήμερο-Σαββατοκύριακο εφαρμογής των νέων περιοριστικών μέτρων σε όλη τη χώρα, έγιναν συνολικά 181.138 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 2.975 παραβάσεις, κυρίως για μη χρήση μάσκας, μη αποστολή SMS, μη χρήση βεβαίωσης μετακίνησης, μη τήρηση των ειδικών κανόνων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και μη τήρηση κανόνων στις λαϊκές αγορές.

Για όλες αυτές τις παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 779.650 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας για 15 ημέρες σε 29 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τον υφπουργό, το περασμένο 48ωρο σε ελέγχους απασχολήθηκαν 4.530 συνεργεία της ΕΛ.ΑΣ., με συνολικά 20.932 αστυνομικούς.

Tags
Ψάρεμα απαγορεύσεις Κορονοϊός Νίκος Χαρδαλιάς Lockdown
Comodo SSL