Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

ΧΙΟΣ: Βγήκαν για ψάρεμα παρά την απαγόρευση και τους «τσίμπησε» λιμενικό

25 Μαρτίου, 2020

ΧΙΟΣ: Βγήκαν για ψάρεμα παρά την απαγόρευση και τους «τσίμπησε» λιμενικό

Δύο ψαράδες αψήφησαν τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να γίνουν αντιληπτοί από το λιμενικό. Οι δύο κάτοικοι της Βολισσού Χίου πήγαν για ψάρεμα από το λιμανάκι των Λιμνιών με τα ερασιτεχνικά τους σκάφη.

Ο καιρός ήταν σχετικά καλός και ξεκίνησαν πρωί πρωί της Τρίτης, 24 Μαρτίου 2020, ο ένας ερασιτέχνης και ο άλλος επαγγελματίας, αλλά με ερασιτεχνικό σκάφος.

Ωστόσο, κάτι… πήγε στραβά και το απόγευμα που επέστρεψαν στο λιμανάκι τους περίμενε στέλεχος του λιμεναρχείου Χίου, που είχε ενημερωθεί και είχε μεταβεί στην περιοχή και ζήτησε τα στοιχεία τους, κατέγραψε την παράβαση (άσκοπη κυκλοφορία), πλην – όμως – δεν έχει γίνει γνωστό αν τελικά τους επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 150 ευρώ ή κάποιο άλλο πιο «τσουχτερό» αφού ως γνωστό τα πρόστιμα του λιμεναρχείου είναι υψηλά και η απαγόρευση ναυσιπλοΐας βγήκε πριν την γενική απαγόρευση.

Ο ένας εκ των δύο, με τον οποίο επικοινώνησε ο astraparis.gr, διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα μη συμμόρφωσης με τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αλλά απλά – όπως είπε – το πήρε… αψήφιστα, επειδή η Βολισσός και γενικότερα η Αμανή είναι απομονωμένες περιοχές.

Πηγή: astraparis.gr

Tags
Λιμενικό Σώμα Ψάρεμα απαγορεύσεις Χίος Απαγόρευση Ψαρέματος Απαγόρευση Ναυσιπλοΐας Κορονοϊός
Comodo SSL