Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Χριστουγεννιάτικα στολίστηκε και φέτος το ναυάγιο Ζηνοβία

21 Δεκεμβρίου, 2020

Χριστουγεννιάτικα στολίστηκε και φέτος το ναυάγιο Ζηνοβία

Χριστουγεννιάτικα στολίστηκε και φέτος όπως κάθε χρόνο το ναυάγιο Ζηνοβία στη Λάρνακα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ναυαγίου A.A.K LΑRNACA NAPA SEA CRUISES.

Το Σάββατο το πρωί και έχοντας σύμμαχο τον ηλιόλουστο καιρό, 45 περίπου δύτες, κρατώντας μικρά στολίδια που δεν ήταν τοξικά και μη διαλυτά, καταδύθηκαν στη θάλασσα της Λάρνακας και στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η αναχώρηση όσων συμμετείχαν στην καθιερωμένη εκδήλωση έγινε από τη μαρίνα Λάρνακας με το σκάφος Queen Zenobia, ενώ μετά το στόλισμα του δέντρου τα στολίδια αποσύρθηκαν προκειμένου να διατηρηθεί ο υποθαλάσσιος χώρος στην αρχική του μορφή.

Σε δηλώσεις του Χριστάκης Τζιοβάνι, καπετάνιος και υπεύθυνος καταδύσεων ανέφερε ότι «όπως και κάθε χρόνο στολίσαμε και φέτος το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο ναυάγιο Ζηνοβία και είναι μια από τις μαγικές στιγμές που ζούμε μόνο μία φορά το χρόνο».

Ο Αντρέας Παναγιώτου εκ μέρους της ιδιοκτήτριας εταιρεία του ναυαγίου Ζηνοβία είπε πως «διοργανώθηκε και φέτος ο καθιερωμένος χριστουγεννιάτικος στολισμός του ναυαγίου. Ηταν όπως πάντα μια μαγευτική εμπειρία την οποία ζούμε εδώ και χρόνια αφού μας δίνεται η ευκαιρία να κατέβουμε για ακόμα μια φορά στον βυθό και να θαυμάσουμε το ναυάγιο».

Εξάλλου ο Χρήστος Μάτσας diving master εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «για ακόμα μια φορά και κάτω από τις συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, καταφέραμε να στολίσουμε χριστουγεννιάτικα το ναυάγιο της Λάρνακας. Παρά τα μέτρα που λήφθηκαν κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, περίπου 45 άτομα συγκεντρώθηκαν και τηρώντας τις αποστάσεις και όλες τις προφυλάξεις βυθίσαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο».

Οι συμμετέχοντες ευχήθηκαν σε όλο τον κόσμο καλά Χριστούγεννα, με αγάπη και πάνω απ΄όλα υγεία ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την πανδημία του κορωνοϊού που μαστίζει όλο τον πλανήτη και έχει επιφέρει τόσες αλλαγές στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Υπενθυμίζεται ότι το οχηματαγωγό πλοίο Ζηνοβία βυθίστηκε 45 μέτρα κάτω από τη θάλασσα της Λάρνακας, δύο μόλις ναυτικά μίλια μακριά από την ακτή Μακένζη, στις 7 Μαϊου 1980, ύστερα από προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στις δεξαμενές άντλησης νερού, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από τη Σουηδία προς την Κύπρο

Στο πλοίο ήταν φορτωμένα εμπορεύματα μεταξύ των οποίων αυτοκίνητα, φορτηγά, συστήματα κλιματισμού, παιχνίδια, φαγώσιμα και ένα εκατομμύριο αυγά, τα οποία και εντοπίστηκαν αργότερα, άθιχτα στον πάτο της θάλασσας.

Εδώ και μερικά χρόνια το ναυάγιο Ζηνοβία αποτελεί έναν από τους δέκα καλύτερους προορισμούς με 100 περίπου χιλιάδες δύτες από όλο τον κόσμο να το επισκέπτονται, αφού θεωρείται ως ένα από τα πιο καλά διατηρημένα ναυάγια παγκοσμίως.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags
Κύπρος Ναυάγια Ναυάγιο Ζηνοβία
Comodo SSL