Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Ελένη Φούφα

Χταπόδι Κρασάτο

Χταπόδι Κρασάτο

Χταπόδι Κρασάτο

Υλικά
• 1 χταπόδι περίπου ενός κιλού.
• 1 φλυτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
• 2-3 µέτρια κρεµµύδια ψιλοκοµµένα
• 1-2 σκελίδες σκόρδο.
• 1/2 φλυτζ. του τσαγιού λευκό ή κόκκινο κρασί
• 4 µέτριες ντοµάτες ψιλοκοµµένες
• Μαϊντανό ψιλοκοµµένο
• Πιπέρι

sintagi3e

Εκτέλεση
• Καθαρίζετε και πλένετε το χταπόδι.
• Το βάζετε σε µια κατσαρόλα χωρίς νερό και το βράζετε για 15-20 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
• Το στραγγίζετε και το κόβετε σε µικρά κοµµατάκια.
• Σοτάρετε τα κρεµµύδια µε το λάδι και ρίχνεται το χταπόδι µε το σκόρδο.
• Τα σοτάρετε µαζί για 10 λεπτά και προσθέτετε το κρασί.
• Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το χταπόδι να σιγοψηθεί.
• Προσθέτετε τις ντοµάτες ξεφλουδισµένες και ψιλοκοµµένες και αφήνετε το χταπόδι µέχρι να ψηθεί και να µείνει µε την σάλτα του.
• Προς το τέλος προσθέτετε µαϊντανό ψιλοκοµµένο και λίγο πιπέρι.
• Σερβίρουµε µε ρύζι, ζυµαρικά ή πατάτες τηγανιτές.

Καλή σας επιτυχία.

Tags
Συνταγές Χταπόδι
Comodo SSL