Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Γιώργος Πολυχρονίου

Δεν έχει δημοσιευθεί το ΦΕΚ, σε αναμονή χιλιάδες ψαράδες

3 Απριλίου, 2021

Δεν έχει δημοσιευθεί το ΦΕΚ, σε αναμονή χιλιάδες ψαράδες

Παρά τις δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά στην έκτακτη ανακοίνωση της Τετάρτης, το ΦΕΚ μέχρι στιγμής 2:30 το μεσημέρι Σαββάτου, δεν έχει δημοσιευτεί.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Ν. Χαρδαλιά, ανακοινώθηκε πως θα επιτραπούν από το Σάββατο 3 Απριλίου, και για κάθε Σαββατοκύριακο, οι διαδημοτικές μετακινήσεις για υπαίθριες δραστηριότητες με τη χρήση του κωδικού 6 στα SMS προς το 13033 με περιορισμό στον αριθμό των ατόμων, πιο συγκεκριμένα μόνο για τρία άτομα ή για οικογένεια. Έχοντας σαν δεδομένο ότι στις υπαίθριες δραστηριότητες ανήκει και το ψάρεμα όπου με το τελευταίο ΦΕΚ ανήκει στις εξαιρέσεις, αναμένουμε ότι η χαλάρωση των Σαββατοκύριακων θα αφορά και αυτό, όπως και τη χρήση σκάφους ως 8 μέτρων.

Άφαντο το ΦΕΚ, σε αναμονή οι ψαράδες
Από το απόγευμα της Παρασκευής τα λιμεναρχεία δέχονται δεκάδες τηλέφωνα από ερασιτέχνες ψαράδες όπου φυσικά αδυνατούν να απαντήσουν αφού και αυτοί αναμένουν το ΦΕΚ, αλλά και τις οδηγίες από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Χωρίς την έκδοση του ΦΕΚ, δεν μπορούν να απαντήσουν αν πράγματι θα επιτραπεί το ψάρεμα ή όχι, ιδίως μετά την προηγούμενη φορά που έτσι όπως είχε γραφτεί χρειαζόταν «μετάφραση» για να καταλάβουμε τι ισχύει.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν ήδη ετοιμάσει τα σκάφη τους, μετά από σχεδόν πέντε μήνες ακινησίας λόγω της απαγόρευσης.

Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν έχει δημοσιευτεί το ΦΕΚ, η μετακίνηση με το αυτοκίνητο δεν θα είναι επιτρεπτή, με ότι επακόλουθο προκύπτει από αυτό.

Ελπίζουμε το ΦΕΚ να μην χρειάζεται ξανά «το Μαντείο των Δελφών» να το αποκρυπτογραφήσει και μέχρι αύριο το πρωί να έχει δημοσιευτεί ώστε να απολαύσουν την εξόρμηση τους οι ερασιτέχνες αλιείς χωρίς προβλήματα.

Tags
Ψάρεμα απαγορεύσεις Απαγόρευση Ψαρέματος Κορονοϊός Νίκος Χαρδαλιάς άρση απαγόρευσης αλιείας Lockdown ΦΕΚ για το ψάρεμα ΦΕΚ για το σκάφος
Comodo SSL