Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Διαμαρτύρονται τα καταδυτικά κέντρα για τους περιορισμούς επιβατών σε Καταδυτικά Σκάφη 

20 Μαΐου, 2021

Διαμαρτύρονται τα καταδυτικά κέντρα για τους περιορισμούς επιβατών σε Καταδυτικά Σκάφη 

Ακραίο χαρακτηρίζουν τον περιορισμό των 4 επιβατών στα καταδυτικά σκάφη οι επαγγελματίες

Την απογοήτευση των επαγγελματιών των Παρόχων Καταδυτικών Υπηρεσιών εξέφρασε με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδας, για τον «ακραίο» όπως τον χαρακτηρίζει περιορισμό των 4 επιβατών στα καταδυτικά σκάφη με την επαναλειτουργία των Καταδυτικών Κέντρων.

«Μετά από 9 μήνες οικονομικής εξαθλίωσης στην οποία έχουν οδηγηθεί οι καταδυτικές επιχειρήσεις, λόγω των συνεχών lockdowns παραμένοντας κλειστές, το εικονικό άνοιγμα της αγοράς έρχεται για να δώσει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις του κλάδου και να τις οδηγήσει σε αφανισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Ελλάδας.

Παράλληλα χαρακτηρίζει τον περιορισμό των 3 επιβαινόντων στα καταδυτικά σκάφη έως και έξι μέτρα και 4 σε μεγαλύτερα, που ανακοινώθηκε με Εγκύκλιο από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, «αδικαιολόγητο, ακραίο, αυθαίρετο, ή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα».

«Είναι προφανές ότι στην περίπτωση των καταδυτικών σκαφών δεν εφαρμόζεται κανένα από τα μέτρα που η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει όσον αφορά στην τήρηση αποστάσεων ασφαλείας (1,5 ή 2 μέτρων) για την αποφυγή μετάδοσης του υιού, και μόνο στόχο έχει την καταστροφή της καταδυτικής αγοράς και των επιχειρήσεων του κλάδου» επισημαίνει τονίζοντας ότι σε άλλα επαγγελματικά σκάφη, για την «ασφάλεια» των επιβαινόντων επιτρέπεται το 80% συνολικής πληρότητας τους (π.χ. σε σκάφος 12 μέτρων με άδεια 49 επιβαινόντων επιτρέπονται, με τους ισχύοντες «περιορισμούς, 39 επιβάτες.

Μάλιστα όπως διευκρινίζει η άδεια των επαγγελματικών καταδυτικών σκαφών έως και 10 μέτρων, επιτρέπει μόνο 12 άτομα, αριθμός που καλύπτει τις απαιτήσεις τήρησης αποστάσεων 1,5 μέτρου λόγω του μεγέθους των σκαφών, γεγονός που «δεν δικαιολογεί λογικά τον περιορισμό των 3 ή 4επιβαινόντων (μαζί με το πλήρωμα φυσικά)».

Πηγή: insider.gr

Tags
Υπουργείο Ναυτιλίας Σύνδεσμος Καταδυτικών Κέντρων Καταδυτικά Σκάφη [jetpack-related-posts]
Comodo SSL