Το πιο ολοκληρωμένο περιοδικό για το ψάρεμα και το σκάφος!

Διάσωση ναυαγών από ιστιοπλοϊκό ανοιχτά της Καρύστου (ΒΙΝΤΕΟ)

25 Ιουλίου, 2020

Διάσωση ναυαγών από ιστιοπλοϊκό ανοιχτά της Καρύστου (ΒΙΝΤΕΟ)

Καρέ – καρέ η διάσωση ναυαγών από ιστιοπλοϊκό ανοιχτά της Καρύστου

Η στιγμή της διάσωσης: Σε τρία βίντεο φαίνεται το «Aqua Blue» που έχει πλευρίσει το ιστιοπλοϊκό και παραλαμβάνει τους επιβάτες του ιστιοπλοϊκού

Το πλοίο «Aqua Blue» της εταιρίας Sea jet που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Λαύριο – Χίος, Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα διέσωσε  ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό σκάφος. Το περιστατικό σημειώθηκε ανοικτά της Καρύστου.

Με εντολή του λιμενικού σώματος το Aqua Blue πήγε κατευθείαν για να περισυλλέξει τους ανθρώπους. Το πλοίο πλεύρισε το ιστιοπλοϊκό που στο βίντεο φαίνεται να είναι ακυβέρνητο και παρέλαβε του διασωθέντες. Οι επιβάτες για να επιβιβαστούν στο πλοίο είχαν πρώτα μπει στο φουσκωτό διάσωσης liferaft που ήταν δεμένο πίσω από το ιστιοπλοϊκό.

Αφότου πραγματοποιήθηκε η περισυλλογή από το πλοίο, κατέφθασε το Λιμενικό, το οποίο παρέλαβε τους ναυαγούς.
Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν από το πλοίο στο σκάφος του Λιμενικού με μια λάντζα η οποία έσπευσε στο σημείο μαζί με το σκάφος του Λιμενικού.

Στις 18:00 έληξε η διάσωση. Η περιοχή που εκτυλίχθηκε το συμβάν, είναι  ανάμεσα στο Λαύριο και στην Κάρυστο.

Η στιγμή της διάσωσης: Στα επόμενα τρία βίντεο φαίνεται το «Aqua Blue» που έχει πλευρίσει το ιστιοπλοϊκό και παραλαμβάνει τους επιβάτες του ιστιοπλοϊκού

Στα επόμενα δύο βίντεο φαίνεται η στιγμή κατά την οποία οι διασωθέντες μεταφέρονται από τη λάντζα στο σκάφος του Λιμενικού

Στα επόμενα δύο βίντεο φαίνεται το ιστιοπλοϊκό, πριν τη διάσωση, που πλέει ακυβέρνητο. Οι επιβάτες μεταφέρονται στο φουσκωτό διάσωσης (liferaft) που είναι δεμένο πίσω από το ιστιοπλοϊκό

Στο τελευταίο βίντεο φαίνεται το σκάφος του Λιμενικού που σπεύδει στην περιοχή

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του λιμεναρχείου:

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι το Ι/Φ σκάφος “TAI-MON-SHAN” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου αιτείται συνδρομή λόγω εισροής υδάτων, με τρεις (03) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 3,8 ν.μ. δυτικά ν. Κέας.

Στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το σκάφος “ΜΙΝΙΜΟΚΑΚΙ” Τ.Λ. 850, το οποίο, με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους, περισυνέλεξε τους τρεις επιβαίνοντες του “TAI-MON-SHAN” και τους αποβίβασε με ασφάλεια στην περιοχή “ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ” ν. Κέας, από όπου παρελήφθησαν από περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν στο Πολυδύναμο Ιατρείο ν. Κέας για προληπτικούς λόγους.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος παραμένει προσαραγμένο στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, όπου ποντίστηκε προληπτικά απορροφητικό φράγμα με μέριμνα της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, ενώ ενημερώθηκε ο νόμιμος εκπρόσωπος του Ι/Φ σκάφους για την απομάκρυνσή του.

Πηγή: https://www.protothema.gr

Tags
Κάρυστος Θαλάσσιο Ατύχημα Θαλάσσια Διάσωση [jetpack-related-posts]
Comodo SSL